Bra dag – utedag

Sömn: ok.

Meditation
QiGong på balkongen.

Sjukgymnastik
Sköter mina övningar, sådär…

Geocaching
Bilen tog mig upp till Hunneberg. Idag var planen – bara enkla – men med mycket promenad – så blev det.
Såg bl.a. den här:
[Bild: Vanlig padda (Bufo bufo) ]
Och;
Trollsländor
Massa med fåglar som jag inte hörde eftersom jag lämnat hörapparaterna i bilen (för mycket oönskade 'biljud' när jag har solskyddshatt på). Dessutom svettas jag så in i bängen så jag tror att apparaterna inte mår bra av det (ska höra med 'min' audinom).
Fjärilar – massor med olika typer av pärlemor samt påfågelöga.
Och så miljoner blinningar och bromsar – ett fåtal mygg och irriterande flugor.
Slog ihjäl, säker, minst, 100-talet blinningar / bromsar.

Vila
Tog en hederstund på balkongen (stekt ägg & bacon + öl). Hustrun kommer hem då blir det omedelbar order om transport (cykel) till Korseberg för bad – inte dumt (ja, jag badade inte – jag hade ju duschat å ville inte smutsa ned mig…). Vi träffade Bernt H och tjatade lite.

Resplaner
Har fått bekräftelse på att boendet är bokat och att depositionen kommit fram. Har några frågor men de får vänta tills morgondagen.

Hälsoläget:
Hade jag inte tagit en 'extramedicin' så hade jag inte klarat att sitta här och skriva det jag skriver. Smärtmässigt: alkohol- och läkemdelspåverkad? Tja, jag klagar inte…
[02-08-025-085]

2 svar på ”Bra dag – utedag

 1. Hej!

  Och vad 17 är ”blinningar”? Är det samma sak som jag kallar ”sveåt”; de där pyttesmå som äter överallt, i hår, i öron, i munnen mm? Inte ens mygghatt hjälper. De är hopplösa när man ska byta bete på spö’t…

  Kram/Lena

  • Egentligen är en ’blinning’ en broms: Wikipedia: Bromsar (blinningar).
   Jag har en beskrivning på 10 arter bromsar. En av dem heter ’Blindbroms’ eller ’guldögonbroms (Chrysops relictus).
   Det kan vara förklaringen till att vi Västgötar ofta säger: ”Blinningar och bromsar.”

   De där pyttesmå du frågar om tror jag är något jag kallar ’knott’ (wikipedia: Knott).

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *