Västkustlördag

Skriver mer om den imorgon (söndag)

Sömn:  ok, lite svettig. Vi kunde inte ha varken fönster eller dörrar öppna p.g.a. regn och regnrisk.

Meditation
QiGong på balkongen.

Holken
Hann inte med att bevaka den så mycket, vi åkte ju till västkusten, idag, på morgonen. Men den lille var kvar, när vi åkte och när vi kom hem.

Utflykt
Allt var inte helplanerat. Mobiltelefonen till M som vi skulle besöka hade gått sönder så vi fick inga svar men vi åkte ut i alla fall. Det verkade ju vara badväder och gå på Smögenbryggan är ju allt kul. Titta på alla skrytbåtar t.ex. Och så kunde jag ju roa mig med lite GPSgömmeletning.

Bad
16 kr / tim kostar det att parkera i Smögen. VI betalade för 3 timmar. Nere vid badet var det lite blåsigt och en hel del rödmaneter i vattnet, inte så lockande.

Jag var iväg och letade upp en GPSgömma och när jag kom tillbaka var jag mer badsugen.
Hittade en liten 'yta' väster om en badstege där det var relativt manetfritt. Där låg jag och flöt lite.

Geocaching
Fanns inte så många i Smögens närhet. Den första jag besökte (Hästen) var det en ganska snirklig promenad till. Men den hittades och loggades.

Efter ett bryggbesök och matintag gick jag till bilen och fortsatte mitt GPSgömmeletande. Hustrun kollade butikerna på bryggan.
Det fanns en helt nära där jag parkerat. Jag gick dit och kunde snabbt konstatera att den var omöjlig att leta upp. Där jag ville leta stod någon form utav svensk variant av turkisk / grekisk inkastare. Dessutom pågick någon festlighet på en terass i fastigheten mittemot. Jag kunde bara på håll studera troliga platser för gömman.
Nästa närmaste 'krävde' biltransport. Till västar brofästet ungefär och sedan en snirklig promenad mellan små mysiga havsnära bodar. 40 meter från gömman kunde jag konstatera att jag skulle ha läst beskrivningarna först…
Den låg på en ö och enligt beskrivningen hjälpte det inte att simma ut. Utan den kunde bara tas från ett flytetyg som inte var för djupgående och som man kunde stå i, typ Eka eller stabilare gummibåt. Och det är ju precis vad jag har i bagaget i bilen.

Nästa pekade en udde men i loggarna kunde jag läsa att den f.n. inte fanns. Körde över till Kungshamnssidan och var på väg till en som skulle ligga vid ett sjömärke. Då ringde hustrun och hon vart klar med brygga. Jag avbröt letandet och åkte och hämtade henne.

Kompisen M
Vi åkte till M&T:s stuga. Där var bara hunden. Eftersom det hade blivit varmare och vi ville inte vänta på plats samt att åka hemåt kändes inte heller rätt så vi valde att åka tillbaka till Smögenön. Den här gången valde vi en badplats på läsidan. Bara en enda liten manet. Här kunde man bada på riktigt.
Efter det en promenad ut på udden. Jag passade på att gå fram till den 'sabbade' gömman för att kolla. Det änder att gömmeägarna lägger dit en behållare och glömmer att anmäla det på geocaching.com, i cachens logg.
Jag hittade inget.

Kompisen M ringer. Hade fått låna en fungerande telefon och vi vart välkomna på nyfångad Makrill.

Min mage började dock kännas full med blurb så vi fick stanna till vid ICA-butiken och inhandla lite Samarin och en liter lactosfri filmjölk.

Väl framme vid stugan, igen, (åt ingen makrill) så dröjde det inte länge förrän jag blev så trött så att vara uppe var inte ett alternativ. Fick låna en gästsäng och där blev jag liggande i flera timmar.

Hemresan blev sen och regnig.

Hälsoläget:
Om vi bortser från magproblemet så fungerade resten av kroppen hyfsat bra idag.
[01-08-015-045]

2 svar på ”Västkustlördag

  1. Härligt det låter med bryggor och bodar och badvatten.
    Det finns så mycket att se och avstånden är så mycket kortare än vi är vana med – i vårt fall har vi ju numera maneter och fästingar att slåss med – det fanns inte i Norrbotten mig veterligt!

    Ha det så skönt det bara går!
    Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *