Örebro -> VBG

sömn;  ok.

Bemärkelsedag
Min födelsedag.
Jag hade önskat mig två saker, en rejäl hotellfrukost och bl.a. att hustrun med entusiasm skulle delta i uppletande av GPSgömmor.
Bägge önskningarna infriades.

Hotellfrukost
Toppen hade allt jag önskat.

Geocaching
Efter att ha checkat ut från hotellet så startade letandet, i Örebro. Jag försökte hitta sådana som hade enkelhet i både svårighetsgrad och terräng.

Den första vi hittade låg bredvid en villaväg i ett lättillgängligt skogsparti där det fanns en fura med fälgar kring stammens nederdel – lite småmärkligt.

Den andra var kul anordnad. Temat var tjuren färdinand och var placerad i utkanten av Örebro. Gömmaren hade bemödat sig med att sätta upp ett antal korkar i en ek. Tyvärr hittade vi aldrig själva behållaren. Jag ville inte ägna för mycket tid på respektive gömma.

Den tredje var en besvikelse. Temat var TVserien Svensson, Svensson och den var placerad mitt i ett köpcentrum, ki Vivalla. Ingen idé att leta men vi gick in och kikade lite.

Efter ytterligare en nit, nära Vivalla, vid ett fornminne, där man skulle leta efter något blått så gav jag upp Örebor. Vi styrde bilen söderut. Vi kunde ju plocka resterande (max 10 hade jag önskat mig) utmed vägen hemåt.

En hittade jag vid IKEA söder om Örebro. En bit därifrån fann  jag två till. Den ena vid det s.k. Soldattorpet och den andra var finurligt gömd i samband med en falsk fågelholk.

Vi kikade lite inne på IKEA, mest på sängar och så blev det lunch.

Vid en rastplats nära Kumla stannade vi och hittade en och efter en fin promenad utmed en grusväg så hittade vi ytterligare en, den kallades: Partiskomakaren.

Nästa stopp blev Viiby Krog, där fanns en.

I Laxå fanns en som hette: "Zzzzzzzzzz". Den var lite kul, en utmaning. Man skulle hitta en liten magnetisk behållare på en enormt stor liggande träfigur. Efter en del letande fann jag 'punkten' där det inte var trä utan en bit metall, ett skruvhuvud och på den satt behållaren, med en magnet. Inte helt enkel att komma åt men det gick. Byxorna blev lite skitiga.

Vid Borasjöns rastplats hittade vi en som kallas 'Södergående'. Sedan tog vi oss över vägen och letade upp en gömma som hade namnet Ramundeboda, i närheten av ett urgammalt munkkloster. Och så passade vi på att kolla upp min egen gömma, kort kallad: 'Bora'. Den var intakt.

En sista gömma blev hittad vid Rastplatsen utmed väg 44, vid Hunneberg. Rastplatsen med information om både Vänersborg och Trollhättan.

Katten
Hämtades hos hustruns syster.

Hemma
Ohh! vad skönt det var att komma hem.
Nu följer avgiftningsperiod. För att orka vara med och göra det jag gjort så har jag tagit maxdoser av flera sorters värktabletter.

Hälsoläget:
Segt och trögt i kroppen. Höger armbåge beter sig fortfarande konstigt. Har bara 75% rörlighet i den och höger knä krånglar fortfarande. Mitt eksem ligger på topp, nu värker det.
Har fixat en s.k. akuttid till min vårdcentral så jag ska dit i morgon kl 9:30.
[01-08-015-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *