Onsdag – Lite åt det sjuka hållet…

[not: publicerad: 211122]

Vad tiden går fort. Redan september…

Vikt
83,4kg +3kg. Inte bra…

Besök
Idag fick vi besök från Uddevalla en fd promenadkompis till hustrun

Hund
Och så kom hunden Bella på besök. Vi ska passa henne idag

Packa
Idag ska det packas, igen. Nu ska vi åka norrut. Målet är att främst titta på nya hunden Doris.

VCT
Upptäckte att idag att Halmstad sjukhus hade satt två sk bidiagnoser på mig;
hypertoni (högt blodtryck) och
hypotyreos (underproduktion i sköldkörteln)

Högt BLTR kände jag ju till men underproduktion i sköldkörteln var nytt.

Via praktikertjänsts eTjänst ’Mitt PTJ’ skickade jag information till min vårdcentral om det.

Svaret blev att de prover de tagit inte visade på någon hypotyreos, däremot hade jag järnbrist.

Frågade då om det, i det brev, ’min’ doktor skickat, finns med behandlingsförslag på järnbrist.

Svaret blev nej – de antog att detta skulle jag ta med min ’privatläkare’.

Här blev det väldigt förvirrat för mig.

Jag vände mig till denne privatläkare för att denne är specialist på ME.
Denne läkare ville att jag via min vårdcentral skulle utesluta andra förklaringar till trötthet och förslog då ett gäng prover.

Den önskan läste jag upp för min doktor och det beställdes prover som jag lämnat – men jag vet fortfarande inte vilka.
Eftersom jag i morgon reser bort kan jag inte ta del av innehållet förrän på måndag.

Nu frågar jag mig;
– Om jag har järnbrist, har det tagits prov på B12 (som föreslogs)?
– Hur ska jag förhålla mig till att doktorer inom Halmstads specialistsjukhus hittat provsvar som pekar på hypotyreos? Men tydligen inte de nu tagna proverna. Vid en koll ser jag att de (i Halmstad) inte tagit några sköldkörtelprover – så… ❓
– är tanken med Svensk Hälso- och sjukvård att det är jag som patient som ska vara vårdkoordinator (vilket många gånger kräver specialistkompetens)?

’Privatläkaren’ ringer den 15/9-21.
Före det ska jag ha skickat (via ePost) in provsvar på:
Blodstatus, elektrolyter, CRP, sköldkörtelprover, blodsocker och B12 Folsyra.
Enligt Halmstads Sjukhus Medicinklinik, den 3/8-21, såg en del av ovanstående prover ut enligt följande:

Analys Resultat Refe-rens-inter-vall
Laktat (ABL) 1.4 0.5-2.5
P–Troponin T 12 ng/L 0-14
B–Leukocyter 8.57 10E9/L 3.50-8.80
B-SR 2 mm 2-22
P–Calcium 2.12 mmol/L * 2.15-2.50
P–Kalium 3.7 mmol/L 3.5-5.0
P–Natrium 145 mmol/L 137-145
P–CRP <1.0 mg/L 0-4.9
P–Glukos 5.8 mmol/L 4.2-6.0
P–ALAT 0.52 µkat/L 0-1.10
P–Kreatinin 87 µmol/L 60-105
P–Kolesterol 3.5 mmol/L * 3.9-7.8
P–HDL-kolesterol 1.5 mmol/L 0.8-2.1
P–LDL-kolesterol, beräkn 1.8 mmol/L * 2.0-5.3
P–Triglycerid 0.7 mmol/L 0.5-2.6
P–Troponin T 16 ng/L * 0-14
P(vB)–Basöverskott 0.8 mmol/L -3.0 – +3.0
P–Klorid 110 mmol/L 100-110
Hb 125 g/L * 134-170
PCO2 6.5 kPa
pH 7.35 7.35-7.45
Bikarbonat, standard 25 mmol/L 22-27
GFR (Kreatinin) relativt 70 mL/min/1,73m2 Över 59 mL/min/1.73m2 OK

* Provsvaret avviker från normalvärde

Geocaching
Event i Grästorp.
Grästorps första event på evigheter (GC9EM1F) 😀
Och en Team FTF blev det på: Forshall Fyra (GC9FBZ4) 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.