En plusdag – i stort

Sömn: ok. lite svettigt men det beror mest på sent ätande…

Meditation
QiGong på balkongen.

Sjukgymnastik
Sköter mina övningar. Till 2/3.

Skrivare
Lyckades installera nya laserskrivaren så den nu fungerar via vårt trådlösa nätverk. Den är placerad i 'mitt' rum så hustrun får gå en lite längre bit nu för att få hämtat sina utskrifter.
Den 'gamla' bläckstråleskrivaren står kvar i 'hustruns' rum. Den ska jag fortsätta skriva ut på tills den lägger av.

Ska dock ge mig på ett försök och se om jag kan få utskrifter till den nya via min stationära linux.

Det var värst? Jag lyckades installera den, via drivrutin som Samsung hade på sin supporthemsida – lysande!

Geocaching
Har kommit en del nya nu i både Vargön och Trollhättan. Lite synd är det att jag inte besitter snabbhet…
Inom GPSletarvärlden är det lite status att vara den förste att hitta en GPSgömma (FTF = "First To Find"). I vårt område har vi en GPSgömmeletare som kallas 'janihast'. Denne är som ett spöke som antagligen ständigt sitter ute på någon moppe (eller snabbare fordon) redo som en trafikpolis att kasta sig iväg på en utryckning. Han har f.n. ca 314st* 'FTF'…
I Sverige är 'FTF'-värstingen 'danne100' med 675st* hittade FTF.
*(enligt senast tillgänglig statistik (geocaching.se).

Kunde inte 'hålla mig' åkte ut och fångade tre stycken. På två av dem blev jag 'STF' (Second To Find).

Svamp
Jag och hustrun tog oss en tur upp på Hunneberg, för att plocka svamp, främst. Men jag hade också en 'baktanke'. En av de gömmor jag hittat innehöll en ledtråd till en annan gömma och den ledtråden missade jag.
När jag gick ifrån den gömman noterade jag hyfsat riklig anhopning av Gul Kantarell. Allstå styrdes svamplockande åt det hållet. För att krydda det hela lite så fick hustrun sköta GPS:en. Den kollrade bort mig helt och hon hittade gömman helt på egen hand.
Vi fångade massor med gula svampar.
Och jag fick min 'ledtråd'.

Farsan
Bara ok. Ringde och diskuterade lite detaljer kring resan till Sixtens dop.

Hälsoläget:
Tänk om nu alla lågtryck kunde hålla sig borta. Icke, ett kom dundrande igår och är här nu. Verkar dock som att jag utnyttjat sommaren väl och lyckats bygga upp en liten, liten marginal. Jag har inte alls så mycket värk / smärta som normalt, för årstiden. Både vad avser intensitet och frekvens. I slutet på september åker jag söderut, till Teneriffa. Nu återstår hoppet till att jag får en hyfsad period fram till dess.
Behövde bara ta en extramedicin när vi var i svampskogen.
[02-08-015-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *