Djur och Påskupprop

sömn; ok.

Holken
Så här har det sett ut i holken i flera nätter nu:
[Bild: Västra holken 110421]

Och så här har det sett ut, ungefär, på dagarna:
[Bild: Västra holken 110425]

Igår kväll när jag satt och avslutade mitt dataarbetande så kollade jag till om Talgoxen var kvar och fick då se något som väckte mitt intresse och till slut lyckades jag ta den här bilden:
[Bild: Västra holken 110425]

Det här kan betyda att de där äggen blivit ruvade på i flera dagar och kan därmed kläckas vilken dag som helst nu – nu är det olidligt spännande.

Jag sade till hustrun: "Jaha, nu kan ju inte vi åka någonstans förrän vi vet att de små klara sig.". Det blir att beväpna sig med allehanda 'vapen' för att hålla främst skator och måsar borta samt vår och grannens katt inunder. Hur ska detta gå?

vlc & v4l2
Det är följande kodsträng som visar bilder som kommer via små videokameror i holkarna till en AV-selector, vidare till en signal-till-USB-omvandlare (EasyCAP):

${VLC} -vvv v4l2:///dev/easycap0:width=640:height=480 :norm=pal :input-slave=oss:///dev/easysnd1 --demux rawvideo 2>vlc.err

Jag söker med ljus och lyckta efter en inställning som minskar ned storleken på de record-filer (avi) som skapas (5 sek fångad video skapar en ca 100MB stor fil).

Nästa steg är att skapa en ström så att farsan kan se utvecklingen i sin dator.

Promenad
Det bidde en kombinerad cykeltur och promenad. Jag fick spara på gåkrafterna för aktivitet senare på dagen, Påskuppropet.

Jag cyklade till min vanliga plats och parkerade cykeln vid det som kallas sätten. Kollade mina ormställen, inga ormar. Cyklade vidare utmed kanalen i jakt på turen att stöta på en parningssugen Hasselsnokshane. Inget där heller. Besökte mina plåtar på det jag kallar höjden. Hittade massor med kopparödlor:
Under plåt-1 hittade jag 5st, bilderna blev inte bra.
Under plåt-2 hittade jag 6st i varierande åldrar:
Kopparödlor (Anguis fragilis):
[Bild: Kopparödlor (Anguis fragilis)]

Påskuppropet mot utförsäkringarna
Vi fick ju åka till Uddevalla för ingen (ingen eldsjäl / förening) fanns att tillgå varken i Trollhättan eller Vänersborg:
[Bild: Påskuppropet mot utförsäkringar i Uddevalla]
Inte för att jag känner alla Vänersborgare och Trollhättebor men var var Ni?

Köpte en 'knapp' också:
[Bild: Knapp: Påskuppropet mot utförsäkringar i Uddevalla]
Stor skam är det att i ett av världens rikaste länder de styrande inte kan se att vi (folket) vill hjälpa varandra. Jag skäms över de politiker som kallar sig för humanister när de inte ens ser människorna.

Jag tycker det är skamligt när riksdagspolitiker ärligt verkar tro att det de kallar reformen: rehabilteringskedjan (vilket fullständigt saknar ens tecken till rehabilitering), var nödvändig. Det är rent skitsnack!

Året skriv 2008. Det året förvandlades en hel massa människor från att ha varit en del i ett trygghetssystem till att vara i utanförskap, icke önskvärda, mindre värda men kostsamma (tycker en del politiker).
Vad kostar de idag? Vad kostar alla coacher. Vad kostar alla arbetsförmågeutredningar där utgången är given. Jag har en uppgift på att varje sådan utredning kostar ca 40000 sek. Är det att spara pengar. Vad 'kostar' allt bottenlöst lidande, avsaknad av trygghet?

Jag har jobbat och betalat skatt jag vill att den ska fördelas så att alla i Sverige ska kunna känna sig trygga.

Strandpromenad
Efter vår insats i att närvara vid påskuppropet i Uddevalla, och en fika, tog vi oss via bil till utkanten av Uddevalla. Parkerade bilen och promenerade nya strandpromenaden till Gustavsberg och tillbaka.

Hälsoläget:
Känns som att ländryggen håller på att gå av…
[03-05-015-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *