Mest bilder

sömn; ok. Lite kyligt i lägenheten? Elementen är ljumma trots att de är uppskruvade till max. Vi har fjärrvärme, så?

Spel
Hustrun och jag invigde mitt LEGO-Fia-med-Knuff. Det får godkänt men kan vara lite besvärligt för de med reumatikerfingerleder. 'By the way', jag vann…

Bildfixande
Publicerat följande:
26 nov 2010:
Gran Canaria Giant, vuxen, hane, 4-5år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas
[Bild: Gran Canaria Giant, vuxen, hane, 4-5år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas]
Gran Canaria Giant, juvenil, hane, 2-4år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas
[Bild: Gran Canaria Giant, juvenil, hane, 2-4år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas]
Fältpiplärka, (Anthus campestris). SV Las Palmas
[Bild: Fältpiplärka, (Anthus campestris). SV Las Palmas]
Gran Canaria Giant, vuxen, lite sargad hane, 4-5år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas
[Bild: Gran Canaria Giant, vuxen, lite sargad hane, 4-5år (Gallotia stehlini). SV Las Palmas]

27 nov 2010:
Rödhake (Erithacus (rubecula) superbus). NV Las Palmas
[Bild: Rödhake (Erithacus (rubecula) superbus). NV Las Palmas]

Hälsoläget:
Värkmässigt har det varit en jobbig dag. Vaknade med en högersida som värkte rejält. Senare på dagen även vänster ländrygg och nu på kvällen ökad värk i höger arm. Har tagit extramedicin 2ggr. Trött. Min tinnitus väser som attan…
Och den torra kalla luften tar hårt på min hud. Mina exem har verkligen sin högtid nu. Fast inte riktigt, klådan på benen har inte kommit – än.
Min mage har varit en katastrof, idag. Mest misstänkt är stekt surkål. Det är det enda jag ätit som jag inte brukar äta.
[04-04-050-005]

4 svar på ”Mest bilder

 1. Nisse!
  Fina bilder du har tagit! Bild 4 ser ut att ha varit med om många slagmål.

  Tänk, varje gång jag ser en rödhake tänker jag på den gamla sägnen om att fågeln satt under Kristi kors för att trösta honom med sin sång och när Kristus dog tittade fågeln upp på honom och fick en droppe blod på sig – därav dess röda bröst.

  Oavsett några sanningshalter eller inte så tycker jag om den historien.

  Kramar!

  • Tackar!

   Jag tror faktiskt att nr 4 har sviter efter ett enda tillfälle. Dessa ’fasthållningar’ kan hålla på i timmar och är han en ’segrare’ så kan han ha fått fler utmanare så ja, han kan mycket väl ha varit med i flera slagsmål.

   Jag tycker herr domherre ser ’blodigare’ ut. Men de förekommer kanske inte på de breddgraderna där Jesus hamnade på korset.
   Läste på lite, den skulle mycket väl kunna finnas i de trakterna…

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

  • Ska fundera på det.

   Dock kan det vara så att de hus vi bor i där är värmen seriekopplad. Jag vet att det låter tokigt men så är det. Fjärrvärmen kommer till en central i bostadsområdet, därifrån går sedan att antal stamledningar ut till en grupp fastigheter.
   När en gren-ledningen kommer till fastigheten så får lägenheten närmast mest värme, sedan får följande resten etc. Vi är näst sista lägenhet av 8.
   Och i lägenheten ligger kopparör helt oisolerade under papplister. I vår lägenhet har jag räknat ut att vi har 20m sådana rör.
   Så, om jag stänger av alla element så avger dessa 20m kopparrör en massa värme likväl. När det kommer värme i dem.

   Kollade runt nu. De flesta elementen är heta, en del är fortfarande ljumma trots att termostaten står på max. Så i de fallen tror jag du har en poäng – att det är något knas med termostaterna. Nu har vi faktiskt en vaktmästare, även om vi bor i bostadsrätt, som vi kan kontakta när dylika teknikaliteter inte funkar som de ska.
   Jag har tjatat på föreningen att de ska göra om systemet men svaret blir givetvis att det blir för dyrt.
   Resultatet blir att en del lägenheter får problem med allt för hög värme medan de i slutet, i en del fall måste skaffa extravärme. Liknande ett sådant element jag fick låna av Dig! Det glömmer jag inte.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *