Lite småkrånglig dag

sömn; ok. Sov gott hela natten.

Promenad
Hustrun och jag kom ut på en promenad medan solen sken. Det ser varmt och vackert ut, inifrån. Ute var det blåsigt och isande kallt. Solen märktes nästan inte. Bedrägligt med andra ord.

När det var ca 50 meter kvar av vår promenad så bestämde sig min ländrygg (hö. sid.) för att det inte var något kul längre. Jag gjorde väl något felaktigt snedtramp i någon snösträng? Hjälpte inte att jag hade gåstavar att stötta mig på. Ont som f-n gjorde det och hustrun såg lite frågande ut när jag bara tvärstannade.
Kom hem med hjälp utav positivt tänkande och andningskoncentration.

Mediereflektioner
ttela
[månd 29 nov 2010]
Sid. 8
Rubrik: ”Undervisning i EQ ett lagbrott
Artikeltexten: ”Många svenska grundskolor har undervisning i social kompetens, emotionell intelligens och positivt tänkande i ämnet livskunskap. Men det finns inte med i några nationella kursplaner och stjäl tid från annan undervisning, enligt Kaliber i SR.
Skolinspektionen anser att det är ett lagbrott och ska nu inleda en granskning.
[Källa: ttela, månd 29 nov 2010, sid 8]

För det första, kan inte pedagogerna lägga in detta i ’ämnet’ samhällskunskap?
För det andra hur är den funtad som anmäler detta och tycker det är fel?
Har inte grundskolan uppdraget att arbeta förebyggande och ’forma’ demokratiska personer med en humanitär värdering?
I det här fallet tycker jag att Skolinspektionen lägger ned tid och skattepengar på något som de inte ska pilla i.

Om jag förstått det hela rätt så finns det en hel mängd skolor som inte hinner undervisa i alla ämnen som ’måste’ vara med, enligt nationella kursplanen, även om det inte har en timma i något ’extraämne’. Nog borde väl Skolinspektionen, i huvudsak, ägna sina resurser åt att nagelfara dessa skolor. Om nu något ska granskas.

sid. 19
Rubrik: ”Cyberattack mot Wikileaks
Artikeln: Handlar om hur Wikileaks hemsida (server) blivit utsatt för en s.k. DOS-attack (DOS=Denial Of Sevice). Det hela går ut på att antingen / och / eller flera tusen mejl, s.k. ping skickas från en hel massa datorer och massor per sekund. Det överbelastar mottagaren och den s.k. servern ’går ned’. Detta kan användas för att komma åt vissa s.k. portar. En DOS-attack gör en dator sårbar. Flera säkerhetsfunktioner slås ut.
Har nu Wikileaks otur och deras säkerhetsansvarige inte har 100% koll på läget så kan det ha placerats kod eller små program som sedan kan aktiveras för att t.ex. förstöra data, skicka information vidare etc.

Den intressanta frågan, som jag ser det, vem är intresserad och vem får mest ut av att Wikileaks server (hemsida) ’slås ut’ eller att det placeras s.k. spionprogram i servern?

Kan det vara ’de’ som informationen handlar om?

Personligen finner jag det osannolikt att det skulle vara en grupp hobbyhackare som önskar sänka Wikileaks. Wikileaks står liksom på ’hackarns sida’. Wikileaks publicerar den typ av materiel / information som många hackare är ute efter, hemligheter. Sådant som främst myndigheter vill mörka – sanningar som är obehagliga.

I min värld finns bara en intressent som kan ligga bakom attacken; USA’s regering eller CIA, på egen inrådan.

S.k. Internetkrigföring ligger långt framme. Internet används flitigt från oroshärdar till storskaliga krig. Det ligger alltså i ’stormakternas’ intresse att ha en väl uppbyggd organisation som snabbt kan sätta ett lands internetkommunikation ur spel, eller ännu bättre kontrollera den, övervaka kommunikationen – signalspaning.
Attacken mot Wikilekas visar en liten del av den aktiviteten. Jag skulle tolka den: ”Nu har vi varnat en gång – passa er.”

Datateknik
Min lilla bärbara, Acer Aspire One med Linux Linpus Lite verkar ha bestämt sig för att vägra starta – inte ett liv?
Den har stått oanvänd ett tag och batteriet har väl laddat ur så jag låter den stå på laddning, ett tag, så vår vi se.

Jag prövar det jag brukar göra med elprylar som inte funkar. Skruvar isär och ihop. Följde de här instruktionerna: Hur man sätter in extra RAM i Acer Aspire One (In English. Och jag hade ju inget RAM att sätta i förstås).

Resultat: Lika ’död’ som innan…

Sökte lite på google på: ”acer aspire one completely dead?” och fann den här sidan. Och nu funkar det…

Nu försöker jag med att få kontakt med internet via min mobiltelefon SonyEricsson w200i. Den har internetkommunikation. Kollar om den går att använda som ’modem’?

Ingen ’success’ hitintills…

Mobiltelefon
Min nuvarande har visat tendens till att krångla och numer verkar ju mobiltelefoner nästintill vara tillverkade för engångsbruk där ’en-gångs’ definieras som ca 1 år.

Den telefon jag mest siktat in mig på är en SonyEricsson X10 Mini Pro Mobil (bild, på den jag tänkt köpa så är det ’åäöÅÄÖ’ med på tangentbordet).
Intressant när man läser de olika butikernas ’lockannonser’. Den här telefonen kan jag köpa för 1:- med Tele2 som mobiloperatör. Samtals- och datakommunikationspott är 249 SEK/mån. Man betalar 399 SEK / mån i 12 mån och sedan 249 SEK i 12 mån. Totalkostnaden för mobilen blir med detta avtal: 5038 SEK (12 mån x 249:-* + 12 mån x 150:- + 150:- + 99:- + 1:-). Om jag väljer att köpa den kontant och därmed inte operatörslåst kostar den 2790 SEK. Att det finns folk som går på det här?
*249:-/mån är s.k. Tel2Kompis Pott.

Beställer jag den via någon lågpris internetbutik så kan jag komma ned till: 2270 SEK

Hälsoläget:
Känns bättre i ryggen. Kändes ju som om den skulle gå av i förmiddags men det verkar som om jag lyckats vila bort det mesta. Ett ’akutpiller’ har nog också sin betydelse…
fm: [04-05-030-050]
em/kväll: [02-07-030-050]

2 svar på ”Lite småkrånglig dag

 1. Nisse!

  Det är ju rent ruskigt så många mörka hemligheter som börjar se ljuset. Och det fungerar inte som troll som tas ut i ljuset – dom spricker. Nej, här tycks det vara ondskan själv som sticker ut sitt fula tryne..

  Jag har nog långt ifrån klart för mig hur allvarligt det här är, men att det skulle kunna få krig till följd, det har jag förstått.

  På tal om ryggar som låser sig. Det här med positivt tänkande har jag aldrig kommit på vitsen med, eller så har jag inte lärt mig det ordentligt.

  Men andningsteknik, det använder jag ofta och tycker det är en enorm hjälp. Jag andas in sakta genom näsan och ut sakta genom munnen. Nyfiken på om du gör likadant?

  Mobiltelefoner: Vilka försäljningsknep! Men det är nog många som går på det. Folk är bortskämda och fostrade med omedelbar behovstillfredsställelse och då går man in och köper en telefon för 1 kr för att man vill ha den NU!

  Konsekvenstänkande och sparande vet jag inte vart det har blivit av, men så särskilt ”modernt” tycks det inte vara.

  Kramar!

  • Andningen; Jag andas in, så mycket jag vågar (det finns ju en smärtgräns även här beroende på var smärtan sitter) sedan koncentrerar jag utandningen till stället som gör ont. Jag liksom värmer upp det. Genom att lägga all tankekraft på just dår det gör som ondast och specifikt koncentrera utandningen dit så lyckas jag för det mesta häva en låsning.
   Sedan ’tvingas’ jag ofta ta extramedicin för att döva eftervärken.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *