Hemma igen

sömn; helt ok. Jag gillade sängen, bredare än min egen. Kände att jag vill ha en bredare säng. Går det att få en bredare säng än en dubbelsäng?
Sov bra, lite sura uppstötningar under natten, som förväntat.

Igår
Det var lite spännande när vi körde iväg, av två skäl.
1. Det var ju ett rackarns snöoväder, västerut, från Vänersborg räknat. Och det vräkte på bra hemmavid.
2. Bilen gick inte på alla cylindrar…

1. Vädret
Inte hade jag behövt oroa mig för det. På Orust var snödjupet som mest 2 centimeter…

2. Bilen
Vart lite mer bekymrande. Det tog ju ett tag innan jag klurat ut vad det var som gjorde att bilen ’vobblade’ så fort man närmade sig 90 km/h.
Tydligen hade något insprutningsrör fått vattenkondens som sedan frusit, ispropp, den släppte ca 5km innan vi var framme. Den satt alltså i, i ca 6 mil.

Vi var väl definitivt först. Jag hade ju räknat med snöbesvär. Vi fick checka in även om vi vart tidiga – skönt. Rum 5 fick vi. Tog ett bra tag innan vi fick fart på elementet – den här gången var det hustrun som stod för det tekniska kunnandet. Elementet skulle sättas på…

Vi gick upp på vinden och fixade oss scones, glögg och lussebulle.

M&M kom, givetvis – eller; som vanligt – sent. För oss var det ju bara trevligt att få en omgång glögg till.
Efter det var det ombyte för bad i tunna. Det blåste kallt ute. Att sitta i tunnan när det är ganska kyligt ute är häftigt och i år var det ju lite snö också, det höjde upp upplevelsen en hel del. Öl är ju inte fel det heller.

Nu kan man inte sitta där och gotta sig hur länge som helst. Det västkustinspirerade julbordet väntade.
Till vår besvikelse var bastun inte öppen men det var en kort besvikelse.

Innan man får komma in i matsalen så satt vi uppe vinden och väntade lite, med en kopp kaffe.

Maten var som förväntad, full av delikatesser. Herr M hade vansinnigt roligt över att jag i någon slags förvirring, när jag åt räkor, bröt bort huvudet, slängde stjärten och började skala huvudet och sedan satt jag och tittade på det jag hade i handen och undrade vad jag skulle göra med det. Ja, ja…
Samma med hafskräftan…

Jag brottades med en halv krabba i säkert en halvtimma. Det jag tycker bäst om är de olika sillsorterna. OP-nubbe och en öl.
Sedan var det ostbricka följt av efterätt- och godisbuffé. Rundade av med lite kaffe. Sedan gick vi upp på vinden igen, med lite godis och kaffe.
Tjejerna (damerna; hustrun och fru M) gick ut på en promenad. Jag och herr M ansåg inte det vara en så klok aktivitet. Kall isig blåst och nattmörker…

Vi diskuterade livets snirklingar istället.

Jag (vi) kom väl i säng lite före elva, tror jag.

Idag
Frukosten var trevlig. Innehöll det den brukar och passade mig precis. Rostat bröd, är gott på morgonen. Med ost och marmelad. Lite sill och ett par ägg. En tallrik skogsbärsyoughurt med en blandning av allt möjligt man kan lägga på, müsli, två sorters kornflakes och solrosfrön. Ett par mackor med skinka på den ena och korv på den andra. Mera kaffe och ett par glas juice.

Vi packade och checkade ut och kramade M&M adjö – de skulle hem å jobba…. De har lite konstiga idéer de där människorna som jobbar i bussinessvärlden.

Bilen gick och spann som en katt, på hemvägen. Den hade lagat sig själv, fantastiskt.

Torp
Vi stannade vid Torp köpcenter utanför Uddevalla. Jag tycket att vi behövde en snöskyffel i bilen. Vi hittade en snöskyffel på Bauhaus, ca 50 SEK. den var visserligen inte gjord för att passa en bil. Den får ersätta den vi har hemma och får den vi har hemma bli bilsnöskyffel.
Givetvis var det en lätt modell. Vi med dåliga ryggar köper bara lätta saker. Det har blivit en livsstil.

Jag hade lite svårt för att ta mig i och ur bilen samt sätta mig ned och resa mig upp, ryggen är låst och jag är stel som en pinne.

Hustrun skulle tvunget äta (hon gör det jämt…). Jag valde enbart sallad. Fick en bricka, en tallrik och en mugg med dricka. När jag kommer till salladsbufféen så är platsen där man ska ställa tallriken gjord för tallrikar stora som tefat. Jag går runt där och balanserar brickan med den ena handen och stöttar mig med kryckan i den andra och när jag ska ta något i någon skål så ställer jag ifrån mig brickan, halvvägs upp i buffén.
Vid ett brickupplyftande så bar det sig ju inte bättre än att drickan välte (vad annars…) och allt rann ut på golvet. Jag fick stå där och vakta, så att ingen halkade, tills hustrun fixat fram någon som kunde börja torka upp.

Den där upptorkaren som kom, börjar och liksom läxa upp mig och förklarar att man kan inte ska gå där med bricka utan att det är gjort för tefaten. Jävlar va lömsk jag blev. Men nu är jag en sansad ödmjuk och fin människa så det jag kände (dra åt helvete din jävla idiot!) höll jag inom mig och så fick jag kanalisera ut det genom att få gnälla lite inför hustrun. Hon var förstående och fin.

Hemresan gick bra. Det var inte snöstorm hemma och snön hade inte drivit så värst mycket utan vi kunde köra fram bilen och lasta ur.

Huva va’ skönt det var att komma hem. Efter att ha packat i upp så packade jag ned mig i sängen. Har nyss vaknat. Går väl och lägger mig snart igen.

Hälsoläget:
Egentligen uruselt, kroppsligt sett men jag är på ett himla gott humör.
[04-08-015-015]

2 svar på ”Hemma igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *