Trött dag

sömn; ok. Lite svettig bara men det beror på sent ätande.

Politik
Läste följande insändare i TTELA:

Sjukförsäkringssystemet fungerar
De röd-gröna anklagar alliansen för sjukförsäkringspolitiken. Vad de inte berättar är att det var de – den socialdemokratiska regeringen – som lade förslaget till dagens sjukförsäkringssystem. Hur många av er visste det? Detta på grund av de enorma sjukförsäkringskostnaderna.
Det är inte så att man blir utförsäkrad heller. När man varit sjukskriven en viss tid prövas man mot arbetsmarknaden och får då a-kassa och individuellt anpassat program på Arbetsförmedlingen för att testa arbetskapaciteten. Om man inte kan arbeta så har man under de tre månaderna på AF blivit berättigad till ny sjukskrivningsperiod och får då sjukpenning igen.
Mycket bra, då många långtidssjukskrivna lätt passiviseras och förlorar tron på sin egen förmåga. Nu ges man en chans.
Själv gick jag in i väggen som lärare 2006 och är ännu sjukskriven, nu på deltid. Jag har hela tiden blivit mycket proffsigt och medmänskligt bemött av både läkare, Försäkringskassan och AF. Uppenbarligen fungerar det nya systemet.

ERIK

Jag får en känsla av att denna insändare är, ytterligare en, fabriserad av en borgerlig s.k. tankesmedja. Den innehåller en massa sakfel.
Socialdemokraterna lade INTE förslaget till DAGENS sjukförsäkringssystem.
Alliansen skapade en illa genomtänkt s.k. rehabiliteringskedja som sedan har ’lappats’.
Det den förra regeringen gjorde var att utnyttja en befintlig lagparagraf och tvångserbjöd de som förväntades vara sjuksrivna mer än ett år tidsbegränsad sjukersättning, i stället för sjukpenning.
a-kassa får man bara om man är med i den.
Ett individuellt anpassat program för att testa arbetskapaciteten, via AF, får man bara om FK skriver ett sådant intyg.
Det är den senaste nytillkomna regeländringen som innebär att det IDAG är möjligt att inte bli utförsäkrad, men under vissa omständigheter kan du bli det.

I dagens TTELA fanns ännu en insändare som jag misstänker att politiker ligger bakom:

Även pensionärer har fått sänkt skatt
Det har under denna mandatperiod ofta diskuterats om den orättvisa så kallade pensionärsskatten – att vi pensionärer fått höjd skatt.
Faktum är att alliansen två gånger sänkt skatten – som för min del inneburit 790 kronor mer i plånboken varje månad jämfört med 2006.
Tack vare arbetslinjen med fler individer i arbete får staten in mer intäkter – skatter, moms, arbetsgivaravgifter. Samtidigt slipper man betala ut a-kassa, bostadsbidrag, försörjningsstöd, vilket ger möjligheter till bättre välfärd.
Så den 19 september – rösta rätt, rösta alliansen!

RHEA

Jag som sjukpensionär har inte fått en krona i skattesänkning. Och nog missar insändaren att pensionen, för pensionärerna, reellt sett sänkts – för den har väl inte höjts? Att pensionärerna fått skattesänkningar är sant. Men vad har hänt med kostnadsläget, sedan 2006? Flera livsmedelsprodukter har t.ex. blivit upp till 20% dyrare.
Grejen är ju att det fortfarande är så att en pensionär, i Sverige, betalar mer i skatt än vad en arbetare gör.
Arbetslinjen kan inte komma till bevis att deras insatser lett till fler ’riktiga’ jobb. (det finns däremot en massa jobbcoacher)
Kostnaden för försörjningsstöd har ökat.
a-kasseavgiften höjdes.
Att det ska vara så attans svårt att vara korrekt.
Bra välfärd får man genom en mänsklig fördelningspolitik.

Sjukvård
Tinnitus. Min vänstra hörapparat har inte fungerat. Idag (09:00) hade jag tid på audinommottagningen på NÄL (NU-sjukvården). Där fick jag träffa en person som också konstaterade att det var fel på den. De kunde inte fixa den så den blir skickad, någonstans, för reparation eller byte. När den är klar så kommer den med posten.

Hoppas det går undan för jag märker att har jag inte bägge hörapparaterna aktiverade så får jag ingen effekt ’mot’ min tinnitus.

Släktforskning
Har kompletterat lite bland anorna i Skåne, gammelfarfars gren.

WordPress
Jag använder ju WordPress som blogg, både till denna blogg och till bilder.ngn.nu. Idag fick jag ett mejl från Oderland. Det är de som supportar det s.k. webbhotell där jag hyr en plats.
Min blogg; bilder.ngn.nu belastade deras servers CPU (processorn) med 25% under en 24-timmarsperiod. Normalt är tydligen 0-2%.

Det var något skumt i min s.k. sidolist så jag kapade bort det mesta och så begränsade jag antalet bildinlägg från 10 till 1.

Får se om de blir nöjda med det?

Katterna
Idag var de riktigt nära varandra. Katten Linus fick komma ända fram och nosa lite och katten Emma bara fräste lite.

Hälsoläget:
Något har varit spök med kroppen idag. Oklart vad. Det har bara mest känts ’fel’ så det har blivit en hel del vilande.
[03-03-050-025]

6 svar på ”Trött dag

 1. Ja vi har alla våra åsikter och ibland blir man förvånad!! Nåja alla har sin vandringsväg att gå och vi som nu fick buga och ta emot sjukpension har då inget överflöd kan jag säga!
  Kul med katterna de kanske blir dödspolare till sist, men om vi människor hade deras sätt att närma sig varann skulle nog många olyckliga förhållanden minimeras. Känner nog att vi människor har för bråttom IN i relationer – talar av egen erfarenhet!
  Nu äter vi enligt LCHF och det känns jättebra jag har blivit av med ca 4 kg och maken ca 6 kg och vi är alltid mätta det är det bästa! Ska på MR och ortopedbesök när jag får plats i kön den ilskna bennabben i hålet på L5 har gjort sig påmind med en släpande fot och ett slöare ben !! Har tappat reflexer (akilles på båda benen) och har inget att sätta mot som förr vid neurogisk koll igår. Det börjar bli trångt om man säger så!! Vad tror du om Strängnäs de verkar ha bra ryggcentra, hörde av en vän har inte kollat själv?
  Sköt om dig snart ska vi rösta – inte blått för min del!
  Kram Nonna

  • Jag klagar inte, faktiskt. Det är bara det att jag bli rädd när jag ser och känner, märker hur vi är på väg in i ett mer och mer tydligare klassamhälle. Och mjukismuppen Reinfeldt stär där i TV och leker snäll, förstående farbor – en ulv i fårakläder!

   Det där med ’trångt hål’ får du se till att få fixat bums. Kroniskt nervkläm är inte å leka med.

   Jo – det gäller å ’rösta rätt’…

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Hej!

  Helt okej 🙂

  Well… Jag har äntligen fått ok att börja arbetsträna, då klappar min kropp ihop, har jättedåliga järnvärden och går på kontroller… Ska bla röntga lungorna…

  Murphys Law… *skratt*

  Kram Bunny 🙂

  • Du (liksom jag, och några till) har i vart fall en förmåga att ironisera och ’skratta åt eländet’ (utan att för den skull strunta i det). Du verkar ha en humor och en positiv livssyn som jag tror har hjälpt dig (och andra) igenom en hel del elände.

   Jag skulle bli glad om det kom en ansökan, från Dig, till vår sammanslutning: GNYu; Gnällspikarnas Nordiska Yammer union. En (fullständigt gratis) sammanslutning utan krav och ingen egentlig aktivitet annat än att finnas till och stötta, främst varandra. En bieffekt är att kunskapsmängden om både gott och ont (mest värk och besvär) ökar och samlas.

   Sammanslutningens adress är: gnyu.ngn.nu, börja med att läsa stadgarna.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *