Vårddag

sömn, ok (lite svettig, kanske…)

Projekt 1
Samla morgonurin som ska lämnas till vårdcentralen för urinodling (skickas väl någonstans).

Projekt 2
Ta mig till Vårdcentralen (jag fick ’låna’ bilen…)

Projekt 3
Vänta på min tur för provtagning; S-PSA & Kreatinin samt lämna urinen.

Projekt 4
Åka hem igen

Projekt 5
Åka tillbaka till staden för att gå till tandläkaren och där genomlida en timmas tandvård till en kostnad av 1040 SEK.

Projekt 6
Ta mig hem, igen.

Överlämnade sedan bilansvaret till hustrun.

Lade mig att vila. Åt sedan lite.

Projekt 7
Ringa ComHem och få förklarat vad det beror på att jag får fortsätta betala för digitalTV trots att jag sade upp det i god tid och enligt deras instruktioner.
Svar: Det är 3 KALENDERMÅNADERS uppsägning. (jag lovar, det där med ”kalender” har det pratats väldigt lite om när jag diskuterat uppsägningstider med ComHem. Det hjälpte alltså inte att säga upp det hela tre månader innan den 30 september (då bindningstiden upphörde). Jag ringde och sade ju upp digitalTV-delen den 30 juni. Så det är klart att man börjar fundera när man får en räkning där man ska betala digitalTV för oktober. Det visade sig att de registrerat uppsägningen först några dagar in i juli och därmed ska jag alltså då betala för; augusti, september och oktober.

De där j-a kapitalistiska marknadskrälarna drar sig inte för nåt. Kan man luras så är det OK. Ni som röstar på allianspartierna – tycker ni att det är OK? Är det så Ni vill ha det?

Projekt 8
Ringa Audinommottagningen på NÄL och få en tid så att de kan kolla min vänstra hörapparat. Den är ’tyst’. Fick en tid på Torsdag.

Katterna
Det tar nog tid det här. Vår Linus verkar vilja bli lite kompis men lilla Emma morrar som ett lejon.

Program (Applikationer)
Har köpt två program eller databaser (släktforskningen) är väl mer rätt. Den ena är ”Sveriges Dödbok 1901-2009” och den andra är den s.k. ”ROSENBERG”-CD’n.

”Sveriges Dödbok 1901-2009” var det inga problem med att installera i min Linux Ubuntu via Wine. Men ”ROSENBERG”, en databas över orter och platser i Sverige 1878-1880, vill inte. Den är programmerad via MS Win Access.

Oansvarigt av programmeringsansvarig att bygga en databas endast för Windows. Det ska gå att få igång det i Linux, via Wine. Jag har bara inte knäckt hur.

Grundproblemet är att det krävs en s.k. access runtimemodul för att köra en accessdatabas på en dator som inte har Access installerat. Har sedan den som gjort databasen lagt in en massa makro och sedan ’låst’ databasen så kan access runtimemodulen få för sig att databasen är ’farlig’ och blockerar den (uridiotiskt). Det här problemet uppstår när man försöker köra en sådan här accessdatabas på en annan version av operativsystem än den som programmeraren hade. Är det då ett halvproffs så tänker de inte så värst långt – som i det här fallet.

Den här databasen skulle ju givetvis vara skriven som en MySQL-databas då blir operativsystem och olika versioner av operativsystem inget problem.

Antingen lägger jag tid på att knäcka ’blockeringen’ eller så exporterar jag alla data och bygger en egen MySQL-databas och skapar några lämpliga SQL-frågesträngar (tröttsamt…).

(egentligen var jag en idiot som köpte CD’n då hela databasen ligger på Riksarkivets SVAR, på internet, fri att utnyttja om man har abonnemang, vilket jag ju har.)

Hälsoläget:
Tar styggt på orken att fara till olika vårdinstanser och i morgon ska jag till Urologen i Uddevalla…
[03-05-025-010]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *