Tja…

sömn; ok. Kanske är hostan något litet bättre?

Redigeringar
Främst bilder:
Kampingdag 2 av 4 tor 1-Jul-2010 0:01.
Kampingdag 4 av 4 lör 3-Jul-2010 0:01.

Vårdcentralen
Jag fick förmånen att cykla dit…. Hustrun har ju bilen till sitt jobb. Nu far jag inte illa av en cykeltur. Snarare tvärt om. Men när man har liksom ställt in sig.

PSA blodprov:
50 SEK kostade det? De tidigare gångerna har det inte kostat något…
(De som är friska och har jobb de får mer ’i plånboken’. Vi som är sjuka och inte kan jobba får betala mer i avgifter.
Jag känner mig inte bekväm i den fördelningspolitiken. Ser ingen ’rättvisa’ i det.)

Jag råkade antagligen ut för en sommarvikarie. Tösen var nervös så hon skakade. Mina kärl är stora ytliga, mjuka och mycket lättat att ta prov i. Vänster arm fram. De som är riktiga proffs ser att de inte ens behöver stasa. Den som är osäker stasar ändå.

Hon körde in nålen 1,5 cm. I mitt fall betyder det att hon körde nålen rakt igenom kärlet. I vart fall med den vinkeln nålen gick in. Hon såg lite förvånad ut när det inte kom något blod i rörert och så rotade hon runt lite och mumlade: ”Konstigt, det såg ju så bra ut?”. Då sa jag att du har stuckit nålen rakt igenom hela kärlet.

”Känner du det?” undrade hon då och jag svarade att jag faktiskt gör det och jag vet inte vad det bror på att jag kan känna det.

Hon sa något om att sådana här kärl kan rulla undan. Jag menade då att så gammal är jag inte. Och så tänkte jag; hon borde se att jag inte vart speciellt vältränad heller.
Har man åderförkalkade kärl så kan kärlväggen bli hård och vara svår att komma in i.
Är man väldigt vältränad så kan det vara så att man ytterst lite underhudsfett och ett ytligt kärl med kanske bra tryck i (hårt) kan också vara svårt att komma in i.
Men det finns knep för det där. Dels kan man köra in nålen lite nedanför där man ser att kärlet kommer upp (om det är ett ytligt kärl).
Annars kan man med andra handen och två fingrar lägga dem på ömse sidor om kärlet och trycka in nålen med den andra handen.

Hon drog ut nålen och det började givetvis blöda kraftigt så hon fick snabbt dit en tuss och jag fick trycka.

Andra armen fram.

Nu körde hon in den perfekt. Satt i röret och det kom blod och sedan tvärstopp. Jag såg att hon givetvis slappnade av vilket innebar att hon även lät nål och provrör få en mindre vinkel. Troligtvis sög sig då kärlväggen fast i nålöppningen. Det är ju vakuum i rören. Hon rotade runt lite och lyckades väl få några droppar till. Jag teg jag.

Stackars de som är svårstuckna…

Promenad
Idag gjorde vi en variant. Jag gick utan käpp och inga stavar heller. Hustrun var med som eventuell ’uppfångare’ (hennes idé).
Vid ett tillfälle vinglade jag till och höll på att ramla in i skogen. Tänkte precis just då: ”Vad skönt att hustrun är med bakom mig.”. När jag återfår balansen tittar jag bakom mig, där är tomt…? Hon hade stannat och plockat hallon…
Fin trygghet.

Fågelholkskamerorna
Har inte fungerat på ett tag. Har inte orkat ’pilla’ med det men idag fick jag ett ’anfall’ av nyfikenhet. Klurade först på vad det berodde på att det ’lagt av’. Kom ganska snabbt på att det berodde på att det skett en uppdatering av den s.k. linuxkärnan.

Jag letade upp installationskatalogen för det program som gjorde att USB-videofångaren (EasyCAP) ska fungera.

Läste lite i en s.k. README-fil.

Och utförde sedan några kommandon i linux s.k. terminalfönster och se nu funkar det igen.

Hälsoläget:
Övre delen av kroppen känns som om den sitter i ett skruvstäd. Armarna värker och benen känns svaga. Och det känns som om jag går upp i vikt i stället för ned…
[04-02-025-075]

2 svar på ”Tja…

 1. Trevligt att ni åker ut och ser er omkring lite, vi hoppas få lite av Ryss-värmen som ni har nu, så vi inte fryser ihjäl. Här är blåsigt som bara den men myggen blir lite färre då.
  Den där vikten som vi inte får lägga på oss den kommer hoppande på en så fort man tänker go´mat o i bärsen kryllar det av kalorier. ..det är så trist så..
  Tror inte du ska ha hustrun som kroppsfångare – du kan väl inte vilja ha en till ryggdrabbad i familjen???
  Hoppas att det lugnar sig i bröstryggen för dig jag har samma problem och nacken är oxå bråkig inga långa datapass här inte!
  Kram från Nonna

  • När de visar väder på TV så verkar ju solen lysa hos er jämt. Fast, det är klart, jag har inte kollat på ett tag.

   Är det kalorier i öl?!

   Fångare å fångare mer śtöd’ och då gärna ett närvarande. Och, egentligen, så är hennes rygg sämre än min, emellanåt.

   Det är mycket vandrande till sängen numer.

   Positivt tänkande blir bara jobbigare och jobbigare.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *