Kampingdag 4 av 4

Planering:
Frukost
Kollar smådjurslivet
Slappar
Lunch
Slappar
Skriver ev lite
Kvällsmat
Slappar
Natten


Så här blev det:

Sömn; jag sov hela natten men hostade förfärligt både på kvällen och på morgonen. Hade också problem med bröstryggen (svårt för att vända mig). Annars rätt så ok.

Känns mycket bättre att vakna upp med sin livskamrat i tältet än ensam, faktiskt.

Vi handlade frukost – som nu blev lite annorlunda för hustrun hade ju med sig lite andra grejer än vad kampingbutiken kunde erbjuda.

Köpte som vanligt en morgonblaska, tror det var GP?

I den beskrevs ett kommande åskoväder, efter dagens vackra väder. Hustrun gillar inte åska. Vi hade planerat att ligga på kampingen till söndag men i.o.m. åskan så blev hemresan tidigarelagd. Typ: ’mesam’.

Ett litet problem, utcheckning 12:00 och klockan var nästan 10:00 när vi bestämde oss. Inget bra läge. Rätt så varmt också.

Men lite tur fick vi, det mulnade.

Och så hittade jag den felande länken!  Det saknade pinnsegmentet till ena ’tältpinnen ’ som håller upp ’framdörren’.
Den hade gömt dig under en regnflik…

Med, tyckte jag det kändes som, mina sista krafter, vek vi ihop och lyfte in tältet i bilen 11:55. Hustrun ledde ned min cykel och jag tog bilen.

Utcheckningen gick bra. Jag trodde det skulle bli en kamp. De sa ju faktiskt att priset för platsen skulle bli 325 SEK, inkl el per natt (det fanns inga andra platser att välja på (de ljög, har sett massa platser, tomma, utan el.). Och 355 SEK per natt fr.o.m. den 1/7. Högsäsongspriset var framflyttat till den 4/7.
Men så hittade jag (hade hittat) en formulering i deras informationsbroschyr och nu ser jag att den även finns på deras hemsida(Hafsten):
Ensam cyklist 200:-/natt” och i mitt fall då +el (50 SEK/dygn) = 250 SEK / natt.

Först ville de givetvis ha 325 SEK per natt men så visade jag dem deras egen text och att jag under hela tiden varit ”Ensam cyklist”. Hustrun körde hit mig med bil och hämtade mig det är sant men jag har inte haft bil. Jag fick som jag ville.

Bad
Efter kampen med tältet så stod ju givetvis och speciellt nu ett bad som nästa punkt på dagordningen (en spontan sådan). Badet kändes mycket bra!

Strax efter badet satt vi uppe i det servicehus, på kampingen, som har bord och stolar att använda för att äta sin tillagade mat (det andra, högst belägna, har inte det). Hustrun hade med sig mossaka med aubergine som bas.

Kajak
Jag gick in till receptionen och bokade två kajaker till kl 15:00. Det har vi aldrig prövat och jag var nyfiken på hur mina armar, nackmuskler och ryggens övriga muskler skulle reagera.

I väntan på 15:00 solade hustrun och jag sov en ’powernap’ i skuggan under en tall, vid stranden.

Det gick bra med paddlandet (i vart fall så känns det så just nu (19:54). Tältpackandet däremot känns som om det ’knäckt’ nedre delen av ryggen. En bild på mig när jag kommer in mot stranden (Jag behövde hjälp både med att ta mig i kanoten och ur den… Hustrun gled i och ur som om hon inte gjort annat?):
[Bild: Nisse paddlar Kajak]

Hemma
Nu är vi hemma, klappar på katten. Har packat ur bilen. jag har inte plockat iordning mina grejer. Det får anstå tills i morgon.

Hälsoläget:
På ett vis har jag, tror jag, blivit lite bättre; jag har fått en förbättrad kondition. Men jag känner mig sämre nu än när jag åkte. Ländryggen känns inte bra och jag har problem med benmusklerna och armmusklerna. Givetvis hoppas jag ju att det är träningsvärk…
[04-08-075-075]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *