VärkTorsdag

sömn ua.

Katt-Abbe
Katten Abbe lämnade jag till en lantgård 23 maj 2007.

Abbe är av rasen RagDoll. De här ’framtagna’, avlade till att vara utpräglade innekatter. Ett omdöme är bl.a. att de inte kan försvara sig så av den anledningen ska man inte tillåta en RagDoll att få gå ut.

Nu vet jag att det där örat lyssnade inte Abbes kattmamma på, hon var utekatt, på landet, minsann!

Jag kände ju att det var något med den katten som inte stämde. Han trivdes inte, hos oss, inne. Och så fick vi då turen att lämna honom till en familj på landet.

Först på prov, de hade alltså rätt att lämna tillbaka Abbe om det inte gick. Men det fungerade tydligen till deras belåtenhet.

Den 3 okt 2007 var vi dit för att lämna över alla papper som hörde till och vi kunde konstatera att katten verkade trivas.

Nu, den 2 dec 2008 fick jag följande meddelande från katten Abbes nya människomamma:

”Eftersom det gått en längre tid sedan Abbe flyttade hit och jag måste nog påstå att han lagt om stilen. Han har mer eller mindre blivit en ”bondkatt”.

För ett år sedan skippade han kattlådan när han kom på att han kunde göra sig ren ute, där fanns alla möjliga underlag att gräva i. Och ut tyckte han om att gå så fort han fick chansen och under våren när värmen kom kunde han vara ute till sent fram på natten.

Inget ont som har något gott med sig när han gick ut. Regnade det var han tvungen att få ordning på pälsen när han kom in och har skött sin päls otroligt, han har inte haft en tova sen dess.

Han är inte så förtjust i att gå med till lagården men på arbetskontoret trivs han för där kan han fånga möss men äter dem gör han inte, även sorkar ute på åkern är ännu roligare.

Han har blivit väldigt slank och smidig men också muskulös. Han har inga problem att hoppa 1,5 m ner från träd och dylikt likaså när han ska upp. Han springer efter, ibland före Lea (hunden) ute på gårdsplanen så det visslar.

Tuff har han också blivit, vi blev vittne till hur han strök upp en grannkatt så hit kommer inga inkräktare. Jag har dåligt med bilder på Abbe, för jag är en dålig fotograf, men flickorna har tagit några.

Läste Ni? ”kan han fånga möss” och ”även sorkar ute på åkern” samt ”Tuff har han också blivit, vi blev vittne till hur han strök upp en grannkatt så hit kommer inga inkräktare.

Så ska inte en RagDoll ens ha förmåga att bete sig. Jag tror att kattmamman varit ute och vänstrat lite, när ’kennelmamman’ inte fattade något, minsann!

Det är ju nästan så en blir tårögd…, han har hittat hem…

Här ligger han, någonstans, i sitt hem och nog ser han ut att mysa?
[Bild: Abbe]
25 okt 2008

O&K/Proinet
Jag har ju ett s.k. konto (ngn4uco (domänen: ngn4u.com)) på f.d. proinet.se. Jag sa upp det ganska omgående eftersom det krånglade så ini bomben. Men det ska ju sägas upp, inom 30 dagar innan nästa period påbörjas. Och det är för min del den 5 dec 2008.
[Visa mer…]

Lägesrapport till Försäkringskassan
Lite egencencurerad, allt är inte offentligt :me:
[Visa mer…]

Data-GNYu-Wiki
Har hållit på en bra stund med att hitta någon enkel lösning som gör att man kan få s.k. WYSIWYG (What You See Is What You Get).
[Visa mer…]

Hälsoläget
Morgonen: Kändes relativt OK.
Under dagen: Efter promenaden dalade det.
Kvällen: Har haft värk i ländryggen hela eftermiddagen och nu på kvällen. Har extramedicinerat. Nästa steg går mot sängen.

4 svar på ”VärkTorsdag

 1. Vilken solskenshistoria!!!

  Vad häftigt att en sk ”innekatt” blev en ”riktig utekatt” som försvarar sitt hem med näbbar och klor*ler stort*
  Visst inte att Ragdolls var uppfödda som innekatter, trodde ALLA katter var mer el mindre utekatter, ja där ser man…
  Härligt att Abbe hittat ”hem”, fast lite ledsamt för er kanske..
  En jättevacker katt är det minsann, skulle inte haft nåt emot att ha honom heller.

  Kramar!

  • Jag har då läst i flera kattböcker och på andra ställen (internet) att just RagDoll är en utpräglad innekatt som inte trivs med att vara ute samt att uppfödarna starkt rekommenderar att inte ha dem som utekatt främst beroende på deras obenägenhet att försvara sig.

   Den katten vi har kvar, Linus, Abbes bror, har de egenskaperna. Det märktes mest när vi också hade vår ’galna’ hund Tessie (Collie, trefärgad). Hon behandlade katterna som pipleksaker.

   Och Linus var det främsta ’mobboffret’. Abbe däremot satte sig på en stol och fräste, knep med ögonen och höjde tassen.

   Gjorde då hunden likt förbaskat ett utfall, vilket hon gjorde till 100%, så klappade katten till.

   Då blev hunden fullständigt galen och då var det mer ’döda’ som gällde. Då sprang Abbe och gömde sig antingen under sängen eller under soffan.

   Linus gjorde aldrig så, fräste inte, höjde aldrig någon tass, till försvar. Utan hunden fortsatte sina utfall. Favoriten var att kraftigt putta på katten med nosen, som ett trubbigt spjut och när katten försökte smita lade sig Tessie på katten och bearbetade utstickande ändar med sin ’spjutnos’.

   Så långt släppte aldrig Abbe det hela.

   Och ja, han är jättevacker. Och jag är oerhört glad att han fått förmånen att få bli vad han var, en katt.

   Människor ska inte hålla på med att avla fram de mest konstiga djur. Djur med onaturligt utseende och beteende.

   Jag är starkt emot denna ’avel’ som endast är till för att nöja människor med ’kontrollbehov’.

   Motståndet mot att få en vettigare husdjurshållning är svår och som vanligt är det största problemet att det ligger pengar i branschen, vad annars?

   Kramar!

 2. Nisse!
  Var det Abbe eller hans bror som käkade ”foppatofflor”?
  Vacker katt och skönt att han lever ett kattliv :o)

  Din lägesrapport till FK tycker jag är mycket bra skriven. Den är lättförståelig, överskådlig och omfattar hela problematiken!

  Hoppas öronremissen kommer snart! Det är märkligt att det är så svårt att göra något åt tinnitus, det måste vara mycket plågsamt! Det borde snart komma någon ny teknik som kan hjälpa.

  Kramar!

  • Det är Linus som tuggar på rosa foppatofflor.

   FK-rapporten; Tack. Men jag tycker att jag misslyckades med att få den kortfattat. Det är ju änd enormt stressade och pressade stadstjänstepersoner vi har att göra med.

   Får väl, som vanligt, lyfta på telefonluren och tjata…
   När det gäller min tinnitus är det nog något megakraftigt muskelavslappnande, kirurgisk avskärning av aktuell muskel (filén) eller så någon mirakelkur som jag inte kan komma på. kanske någon speciell form av massage?

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *