God Morgon!

Vädret:
Regn. 12 grader ute och 24,5 grader inne.

Medieminister:
Här har jag gjort bort mig. Under Marita Ulvskogs tid som minister kallades hon Kultur- och medieminister. Så jag skickade nu på morgonen genast ett meddelande till debattredaktionen på Aftonbladet om min fadäs. Meddelandet: ”Du fick nedanstående meddelande igår och idag känner jag mig urdum. Vi har ju redan en medieminister! Där ser man hur politiskt bevandrad jag är. Må då vara att nuvarande medieminister inte riktigt har de arbetsuppgifter som jag tänkt mig, men i alla fall, dum känner jag mig.
Gjorde sedan en sökning på regeringens hemsida och fann att det nu inte fanns något som kan kallas medieminister. Det försvann tydligen i och med Leif Pagrotsky. Så då skickade jag ett nytt meddelande till Aftonbladets debattredaktion: ”Helt klart är att jag går på tomgång just nu och att jag är urdålig på att "kolla upp" saker och ting. Det var tydligen så att när Marita Ulvskog var minister så kallades hon Kultur- och medieminister. Nu är Leif Pagrotsky utbildnings- och kulturminister och då är det där med "medieminister" borttaget. Så jag kanske har en chans i alla fall? Min dumhet till trots.
Jag har full förståelse för om de tycker jag är en knäppgök eller vad man nu ska kalla det. Jag får skärpa mig i fortsättningen.

Katten:
I går kväll var det en del liv ute i omgivningen och så tyckte jag det var kyligt så jag stängde balkongdörrarna , ca kl 00:10, tydligen kollade jag inte riktigt ordentligt om alla katter var inne. Ca kl 02:00 ”hittar” hustrun vår ena katt ute på balkongen på framsidan. Stackarn! Tur att hustrun är en sådan där som vaknar lätt, det gör inte jag.

Hunden:
Hon var helknäpp på vår sena kvällspromenad. Tydligen var det något jättefarligt ute, någonstans, för hon gruffade och sprang omkring som en yster travhäst och på helspänn.
Precis innan vi går in sätter någon igång med ett värstingfyrverkeri? Mest i form av smällare. Och det verkade komma från veterinärassistentens trakter? Hon som har hund som är rädd för motorsågar. Jag tycker i alla fall att det var ett oskick att bränna av detta ”fyrverkeri” ca kl 00:00 en vardagsnatt mellan en onsdag och en torsdag.
Inne fortsatte hon att uttrycka sin rädsla och missnöje med att stressa omkring och gruffa och skälla. Det var förresten i den vevan jag stängde balkongdörren utan att kolla katterna tillräckligt noga.

Hälsa:
Igår på sena kvällspromenaden med hunden gick jag och gäspade och så böjde jag samtidigt huvudet bakåt (varför gör man så?), då värker det till som attan i vänster vad. Lite senare går jag och tittar på hunden med huvudet lätt vridet åt vänster, då hugger det till i vänster underarm. Det underliga med detta är att dylika smärtattacker brukar komma på högra sidans arm och ben. Känns väldigt bra att operation är relativt nära förestående.

————————————- Morgonblaskan ————————————-
Matbutik rånades under knivhot
Hoppas verkligen att de får fast det lilla kräket och att han sedan personligen får gå till butiken och be om ursäkt, till var och en. Sedan ska han helst arbeta av ett straff inne i butiken under en längre tid.

Moderater med vind i segel
Är rubriken på Hanna Wibergs ledare. Jo det är bedrövligt. Visst är det konstigt när moderater kan sitta med armarna i kors och se socialdemokratin genomföra deras politik. Och det blir ännu underligare när sedan moderaterna går till val med ”mjuk” humanistisk politik, som en motvikt till socialdemokratins ”hårda”? Vart är det på väg?

Sviker folkpartiet småhusägarna?
Frågar Stefan Stjernberg i en debattartikel. Vad inbillar han sig? Folkpartiet är ”kappvändare” de håller med den de för tillfället pratar med. Folkpartiet bryr sig inte om ”grupper”, de strävar efter att gynna individer och den individuella fria viljan, att kunna välja (valfrihet) och allt det där. Just nu, Stefan Stjernberg, lever vi en tid då alla sviker alla och det inte går att lita på någon politik. Är inte det ganska tydligt?

Larmcentralisering gav inte fler poliser ute på gator och torg (sid 7)
Var det verkligen någon som trodde på det, att när polisen skär ned, för att spara och effektivisera att det skulle ge fler poliser som syns? Hallå!

”Viktigt att pensionsspara” (sid 16)
Visst är det något lurt när det verkar som om ”pensionspengarna” inte kommer att finnas när det är ”vår” tur att gå i pension. Och att unga ska ”tvingas” pensionsspara för att bibehålla en levnadsstandard. För att få det bra har man alltid behövt spara. Men extraspara för att ”bibehålla” en levnadsnivå? Ska det vara så?
Samtidigt som ”marknaden” via PPM får ca 65 miljarder vart annat år från våra egentligen icke existerande pensionspengar? Och samtidigt ska vi spara extra och så ska vi känna glädje och delaktighet i att vi kan vara med att påverka vår pension? Är det jag som är väldigt dum i huvudet? Eller är det ingen som fattar vad ”sjukt” det här är och vad lurade vi blir?

Vägkonflikt i domstol (sid 20)
Akta er för alla typer av samfälligheter där pengar och egna insatser är inblandade.

Sänkt spritskatt och höjd sjukpeng (sid 24)
Gruppordförande Britt Bohlin (S) säger att ”… detta är den bästa åtgärden i syfte att minska alkoholkonsumtionen.” Har hon inte alla hästar hemma? Har inte hissen åkt ända upp? Är inte picknickkorgen full? Hur ska sänkt spritskatt minska alkoholkonsumtionen? Alla, jag upprepar alla undersökningar visar att ett lägre pris på alkohol ökar konsumtionen. Är det något i det påståendet som är oklart?
En sänkt spritskatt kommer att öka alkoholkonsumtionen och öka sjukvårdskostnaderna och öka våldet och öka misshandel av främst kvinnor och barn i hemmen.
Bibehåll den höga alkoholskatten och stoppa de höga införselkvoterna i stället, i solidaritetens och mänsklighetens namn. Visa lite ”stake”!

Höjd sjukpeng innebär inte att de ska höja den, det innebär att den ska indexanpassas, växa med i "värdestegringarna". "Taket" ska höjas. De ska infria ett tidigare löfte. Så detta är inget nytt!

Kommunala chefers resa vållar kritik (sid 28)
Visste ni inte att det är skillnad på folk och fä?
————————————————————————–

Sköt om er därute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *