Onsdag postOP dag 10

VeckoInvägning
83,2kg 😀 -3,1kg från i torsdag. Men kanske viktigare: -0,2kg från 24/2-21 räknat.
Idag blir det dock party!
Men på ett annorlunda vis.
Detta firande råkar sammanfalla med den dag då hustrun & jag bestämt att vår egen lilla 'isolering' är slut.
Så idag fick jag då :love: kramat :love: på frugan för första gången sedan 28/2-21.
Tycker oändligt synd om Dem som inte har någon att krama på.
Annars – ett bra substitut – ett tillräckligt stort gosedjur – så har jag gjort.
Jag har kramat kuddar också.
Ge dem ett namn som väcker positiva känslor.

Ryggbild
Dagens (morgon) bild på förbandet:
[Bild: Morgonens förband på ländryggen]
Har problem med skärpan – tror jag ska fråga kompisen Håkan.
Annars – ser ju ut som vanligt. Dagen för borttagande av agraffer närmar sig (19/3-21).

Uppdateringar
Uppdaterade en del om det jag skrev om munskydd, igår.
Uppdaterade den 4/3-21. Upptäckte att jag missat 'veckoinvägningen'.

Har upptäckt en lite förvirrande röra eller dålig ordning eller att jag trott att jag gjort vissa saker…, etc.
Tror att det kan ha med läkemedelspåverkan att göra…
… och i takt med minskningen av framför allt de 'naturliga' opiumalkaloider (Oxikodon) jag har haft sedan operationen – jag är inne på de sista nu.
Tramadol som jag har vid behov – i vanliga fall – är också en opioid – men definieras som: 'Övriga opioider' (N02AX: vet inte vad det innebär).
Ser nu också att just Tramadol tillhör underkruppen: NA02AX02 – vilket inte gör mig klokare i att förstå vad "N02AX Övriga opioider" innebär.

Fins det någon online fråga doktorn / eller farmaceut?

TeleskopSpö (12m)
Soffie såg nöjd ut med sitt nya spö (hur fixade hon det så fort…?)

Sjukgymnastik 1av2
Fixat 😀
Fast nu när jag läste på lite mer noggrant så ska ska det ske x2. 2 gånger per dag alltså…

Promenad
Kanske blir det en liten utflykt?
Det blev det 😀
Jag bestämde att vi åkte ned till golfbanans parkering och promenerade ned till Göta Älv – och tillbaka.
Tyckte att det var onödigt att göra längre bilresor så länge jag inte kan gå så långt.

Vila
Ska ske alldeles strax.

Sjukgymnastik 2av2
Klar! 😀 inte illa att jag kom ihåg den.

Kameror
Försöker få till vilken kamera som är bäst att fotograferar ryggen med…
Just nu 'laborerar' jag med smartfånen.
Ska se om det går att få ett 'klick'-ljud, eftersom jag använder timer. Och det är inte alltid blixten vill eller behövs…

Paket
Idag kom adapter som gör att jag kan sätta ihop gorillastativet med en stativhuvud (med en större gånga).
Jag har nu också en laddkabel till alla tre apparater som vill ha laddning via USB typ C.

Operationsberättelsen
perOP:
"Vårdgivare: LÄKARE NN
Operationsberättelse Datum: 210301 0809 Dokdatum: 210301/NN

PREOP
Patient som besväras av bilateral bensmärta som möjligen kan härröra från flertalet recesstenoser samt central stenosering. Tidigare diskuterat det hela på teamkonferens och undertecknad beslutar att utföra central dekompression L2-L3 samt dekompression L4-S1 bilateralt och fusion L4-L5. Operationsindikationen kvarstår och framkommer inga kontraindikationer.

Gör enligt nedan:

OPERATION
Bakre fusion L4-L5 samt dekompression L2-L3 och L4-S1 centralt, NAG79, ABC56.

Operatörer: dr NN och dr NN.

Går via medellinjesnitt ner och friar upp spatiet L2-S1. Anbringar navigation och med hjälp av navigeringsinstrument prylas hål upp för pediklarna L4-L5 bilateralt. Decortikerar och sätter skruvar. Utför därefter central dekompression L4-S1 där ärrvävnad löses med slev längs med benkanterna. Kan därefter mejsla ner benkanterna och komma ut lateralt över recesserna på L4-L5-nivå och utför därefter mediala facettektomier L5-S1 bilateralt. Förflyter komplikationsfritt. Går därefter upp på L2-L3-nivå och löser ärrvävnad kring L2-bågen och kan därefter ta utförande dekompression centralt. På vänstersidan finns ett diskbråck som incideras och extraheras. Inga kvarvarande rester. Tar därefter ben från utskottet och mal detta. Lägger ner Iateralt i fusionen, anbringar stag och låser med låshattar efter att ha distraherat bilateralt. Skyddar duran med Lyostypt. Anbringar ett subfasciellt passivt drän. Återsuturerar fascian och därefter etagevis subcutis. Staples i huden. Infiltrerar med Narop 7,5 mg/ml, 20 ml subkutant.

POSTOP
Sedvanlig mobilisering som vid dekompression/fusion lumbalt.

DIAGNOS
Central spinal stenos L2-L3, M480K.
Recesstenos L4-S1 bilateralt, M488K.

SSK-berättelse:
Vårdgivare: SJUKSKÖTERSKA NN Signerad: 210303
Omvårdnadsepikris Datum: 210303 1059 Dokdatum: 210303/NN

VÅRDTID
200301 -200303

PAL
NN.

KONTAKTORSAK / OPERATION
Op 1/3 Fusion L4-L5 + Dek L2-L3, L4-S1.

ANDNING / CIRKULATION
Per.op blödning 150ml. Passivt drän draget 2/3, total mängd 220ml. Hb 136, temp 36,3. Blodtryck 130/80.

ELIMINATION
KAD dragen morgon 2/3. Miktion u.a, bladder Oml efter miktion: Har inte skött magen under vårdtiden. Har erhållits Laxoberaldroppar.

HUD I VÄVNAD
Fläckfritt förband vid hemgång. Agraffer.

AKTIVITET
Går utan hjälpmedel.

SMÄRTA
Väl smärtlindrad med Panodil och Oxycontin 20mg x2. Har inte behövt extra smärtlindring.

ÖVRIGT
Fått recept på Heracillin i 10 dagar.

UTSKRIVEN TILL
Hemmet. Hämtas av anhörig."

'Översättning' av operationsberättelsen:
Om nu natten löper väl och jag får vilat så är det tänkt att jag här nedan skriva en 'översättning'.

Oderland
Så fick jag då ett svar som jag begrep:
"Hej Nisse,

På morgonen den 6 Mars 08:15 görs en större mängd (30+) förfrågningar till filen https://blogg.ngn.nu/xmlrpc.php från din IP-adress XXX.XXX.XXX.XXX. Detta klassificeras som misstänkt av vår brandvägg som då presenterar en captcha vid nästa förfrågning. Captchan löses inte och därmed blir IP-adressen blockerad. Den captcha vi pratar om här är brandväggens captcha. Det captcha-plugin du installerat på din webbplats har inte med saken att göra.

Om du inte minns att du gjort dessa förfrågningar kontrollera om du har något program relaterat till WordPress som kan ha gjort förfrågningarna. En sådan applikation saknar förmåga att lösa captcha så det förklarar i så fall varför du inte sett captchan själv. Vanligtvis är det WordPress-appen för mobil som orsakar sådana här situationer. Har du använt den appen så är det med all säkerhet i samband med detta som din IP-adress blivit blockerad.

Vi har ingen möjlighet att veta om en IP-adress är en kund eller ej. Även om vi visste det så händer det att folks datorer blir hackade vilket resulterar i att skadlig trafik genereras från deras datorer utan deras egen vetskap. Det går därför inte att göra undantag i reglerna baserat på att någon är kund.

Brandväggen hanterar all trafik på hela servern, inte bara på ditt konto. Listan innehåller IP-adresser som attackerat andra konton på servern. Fullständiga listor med IP-adresser som är blockerade i brandvägg klassificeras som personuppgifter och kan därför inte delas ut till kunder.

Hälsningar NN"

Och på det svara jag:
"Hej NN,

Bugar och tackar för ett svar som jag begriper bättre.

Nu har jag ju dock ett problem.
Jag appen WP installerad både på mobilen och på surfplattan. Den i mobilen har jag inte pillat på (tror jag…).

Jag kan däremot ha startat upp WP-appen på plattan – har dock inget minne av detta. De senaste dagarna har varit lite 'suddiga'. Jag opererades i ländryggen den 1/3-21.

Det låter ju sannolikt att jag kan ha startat upp WP-appen för att kolla något. Men vad jag minns så höll jag mest på med att fixa med mina anteckningar via min stationära PC.

Läste på lite om filen 'xmlrpc.php' och det är en fil som HAR används av WP-appar i mobiler.
Om jag nu läst rätt så används den inte längre utan ställer mer till problem.
Jag hittade ett WP-plugin som man kunde installera (Disable XML-RPC-API) och det har jag nu gjort.
Nu ska alltså filen 'xmlrpc.php' på blogg.ngn.nu vara 'inaktiverad'.
Jag hoppas att det också innebär 'icke störande'.

Vi får väl hoppas att det räcker för jag vill gärna kunna använda plattan och WP-appen för att kunna publicera inlägg till blogg.ngn.nu – främst när man är på resande fot.
Och det har jag gjort mycket tidigare – kan dock inte minnas om jag gjorde det via WP-appen eller via bloggens WPadmin-edit direkt?

Detta har ju inte hänt tidigare och jag har ju använt den appen tidigare.
Svårt att begripa att problemet skulle dyka upp just nu?

Vänligen

Nils-Gunnar Nordlundh"

Jag och supporten har haft mer kommunikation än ovan för den här bloggen bestämde sig för att trilskas å det värsta och gör det fortfarande – men jag tror inte det ska märkas ut mot användarna.
Får se om jag orkar grotta ned mig i felsökning i morgon.

Summering
Känner mig helt slut i kolan – jag blir alldeles matt när saker som jag inte har direkt kontroll över krånglar – som ett webbhotell.
Kroppen i övrigt känns som förväntat och jag får väl tycka att det är ganska OK.


Skippar den här 'listan' – jag kommer ju inte till den ändå…
Ni som undrar kan ju kolla listan HÄR – där den senast förekom.


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *