Dag 5 – Lugnås: Mycket värk idag

Geocaching
Började dagen med att cykla till GPSgömman som jag inte hittade igår. Hittade den inte nu heller.
Cyklar tillbaka till stugan för jag fick ett SMS om att hustrun var på väg.

Vi hjälptes åt att bära in det som hon handlat och hade med sig.

Sedan ville hon ut i naturen.

På mitt förslag tar vi bilen, jag kände mig rätt så mör och hade mest besvär från hö höft och ländryggen.

Vi stannade vid den ohittade GPSgömman. Jag tänkte att ett par nya ögon kanske ser något jag inte ser. När vi är nästan framm vid GPSgömman passerar vi en slarvigt parkerad bil och jag noterar att två personer letar uppe i skogen, de är vid en gömma som jag hittade under gårdagen.

När vi kommer fram till GPSgömmans mest sannolika plats noterar jag att den sannolika platsen är totalhavererad. En stor del av s.k. bergssprickor är nedrivna.
Jag är helt övertygad om att det är de två som jag såg tidigare så jag gick dit, letade fram GPSgömman och tog en bild på den s.k. loggen och deras signaturer. Det var: tinbob & Pong Pong.
Jag ringde också upp CO och förklarade hur det såg ut (skickade sedan en MMS-bild) på förödelsen.
CO försökte vägleda mig via telefon var jag skulle kunna hitta GPSgömman. Det gick likt förbaskat inte…

Det började ösregna så hustrun och jag sökte skydd i bilen och så åkte vi vidare ned till sjön Vristulvens Svartvik. Där parkerade vi bilen och tog en kort skogspromenad utmed vilken det låg några GPSgömmor.
In bit in på promenad utmed Vristulvens västra sjösida så fann jag detta:
[Bild: Rådjursbakdel]

Vi gjorde också lite undersökningar om var vi skulle kunna ta morgondagens gäster för att visa den vackra sjön.

På hemvägen stannade vi vid den fortfarande ohittade GPSgömman. Hittade inget då heller.

I stället för att åka direkt hem och vila så åkte vi till fornlämningen Kvarnstensgtottan på Lugnåsberget (s.k. rekognosering). Där möttes vi av den mest fantastiska Vitsippeutsträckning jag någonsin sett. Väl framme vid Kvarnstensbrotten visade det sig att gruvan hade väldigt snäva öppettider.

Kikade i GPS:en och konstaterade att vi då stod på en stig där det låg en hel serie med GPSgömmor. Vi tog två av dem. Att vi inte tog fler berodde på dels  regnet (utan regnkläder eller paraply) som gjorde det hela lite blött och dels så var jag svårt ansatt av värk. Jag behövde komma hem och vila.

Vila
Sov rätt så länge. Hustrun väckte mig strax före halv åtta. 

Promenad
När jag vaknat till så gick vi ut på en kort kvällspromenad.

Hälsoläget:
Ska jag kunna ha nytta av den här vistelsen så måste jag medicinera mig kraftigt..
[03-08-015-035]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *