Ute & Inne

sömn: ok

Svamp
Idag bestämdes det att det skulle bli kantarelljakt. Vi åkte till ett av våra favoritställen – vad ser vi? Ett kalhygge. Hela svampstället fullständigt utplånat och snacka om 'köttfärs'. bedrövligt. Detta kan inte vara eller kallas skogsvård.

Vi letade runt lite men hittade inget. Sedan fick jag en idé, en chansning. Jag letade upp platsen där vi brukade parkera. Hittade den platsen, mitt i kalhygget och där stod nu en traktor.
Det här svampstället bestod nämligen av två delar en relativt vägnära och en lite längre in, så kanske?
Pratade lite med en skogsarbetande persom som brottades med en stubbe om att just här hade jag ett förnämligt fintr svampställe. Jag får då den intelligenta kommentaren att svampar det får jag nog leta efter där det finns träd…
Tack svara jag och följer ett dike som jag tycker att jag känner igen. Kommer sedan fram till en mycket gammal skogsväg som nu låg väld dold mitt i kalhygget och lite under allt ris.
Följde den och så lite längre fram att det var sparat en dunge- Kunbde det vara den biten dunge som var det andra svampstället?
Nästan så att jag smög fram. Även här hade skogsmaskiner fart fram men så hittade jag diket och i ena dikeskanten fanns också kantarellerna. Jag blev riktigt jätteglad över att de klarat sig. De var väl gömda :me:
Ca ½kilo blev det.

Hustrun hittade en enda svamp…

Geocaching
Enligt på morgonen uppgjord plan så skulle vi efter svampplockande åka och leta upp en relativt nyplacerad s.k. flerstegsGPSgömma.
Jag hittade steg1. Hustrun hittade sedan steg2 och finalen (efter att jag pekat ut den mest sannolika platsen).

Vila
Hem och fick i mig lite mat sedan blev det sängläge.

Nöjt kunde vi konstatera att vi gjort helt rätt. Morgon och förmiddag; sol. Eftermiddag och kväll; regn

Resplaner
Det blir ju en del vänteluckor för mig, både i London (Stansted) och i Madrid. Nu har jag tagit reda på att det finns förvaringsboxar och vad de kostar:
I Standsted: £8.75 (92,6sek)
I Madrid: 2,85€ (24,2sek)
Lite skillnad…

Har också skickat ett meddelande till 'min' kontakt i Corralejo på Fuerteventura om bästa hyrbilsalternativet. Har inte bestämt mig men det lutar åt att jag kanske hyr en bil första veckan.

Hälsoläget:
Främst mina fingerleder samt resterande leder värker som attan.
[03-08-015-015]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *