Jag kom ut

Sömn: ok. Kanske något övertrött. Speciellt i kroppen.

Meditation
QiGong på balkongen.

Sjukgymnastik
Sköter mina övningar.

Extremism
Hade tänkt att skriva en massa om en knäpp främlingsfientlig Norsk.  Men jag tänker i stället så här: De som är främlingsfientliga är de mest främmande. De är också ofta mest ensamma – alltså de med mest behov av att möta främlingar – vad är de rädda för?

Geocaching
Trodde inte jag skulle orka ut idag. Hade inte kommit riktigt ur säng förrän vid ca tretiden.
Piggnade till lite senare framåt eftermiddagen och gav mig ut på en tur till Hunneberg. Den sista GPSgömman tog jag vid Tolstorp. Passerade ett kreaturstängsel och såg ett gäng kossor ligga och idissla i hagen. Givetvis låg gömman 'bland stenar' mitt i kohagen.
Nu visade det sig att de där 'korna' var kvigor, mogna kvigor. De kan ju vara lite ystra – och nyfikna. Jag hade mycket närgånget sällskap när jag letade och när jag väl hittade den s.k. cachen så blev de än mer nyfikna. Kände att en hel del adrenalin pumpade runt och det var jobbigt att vara 'cool'.
När jag var färdig med det s.k. loggandet styrde jag stegen mot närmsta elstängsel, ca 40m bort. Notera, jag kan inte springa. Så jag vände mig om konstant för att konstera att kvigorna höll sig på behörigt avstånd, då fick jag se han – tjuren – en stor svart en som jag inte lagt märke till, tidigare. Nu reste sig nackhåren – en tjur, med ett gäng kvigor, kan bli lite irriterad. Jag skyndade på stegen och när jag var inom 'kasta-mig-i-säkerhet-över-elstängsel-avstånd vände jag mig om och tog den här bilden:
[Bild: Tjuren vid Toltorp]
Tjuren och en av kvigorna

[Bild: Kvigorna (en del av dem) vid Toltorp]
Här en bild på några av ca 15-talet kvigor som senare blev betydligt mer nyfikna och närgångna.

I början av dagens GPSjagande, när jag var på väg bort från en gömma så såg jag den här:
[Bild: Vanlig groda (Rana temporaria)]
Jag har ringat in den med en tunn halvgenomskinlig vit linje för att Ni lättare ska hitta den.
En fullvuxen Vanlig groda (Rana temporaria)

Hälsoläget:
Bättre på kvällarna än på morgon / förmiddag..
[01-05-025-055]

4 svar på ”Jag kom ut

  1. Nisse!

    Hm, ja kvigor är ju inte lätthanterliga men de går väl an. Men en stor tjur.. du milde himmel!
    Jag har full förståelse för att ditt hjärta klappade något fortare än normalt om man säger så!

    Det var då en evig tur att du kom helskinnad därifrån!! Och dessutom med jättefina bilder!

    Kramar Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *