Försökte hålla mig ute så mycket det gick

sömn; ok.

Nattgäst
Hittade den här gästen i holken (bild från igår):
[Bild: Sädesärla ? (Motacilla alba), i den västra holken.]
En Talgoxe, undrar om det är vår vintergäst eller en ny en?

Gjorde en liten inspelning:
[Bild: Talgoxe i västra holken]

Den är där idag (nu) igen. Håller på å rumstrerar om – väldigt intensivt. Kan det vara en hona som förbereder sig?

ComHem
Skickade följande text till dem.
"Det finns en lång version och en kort.
Den korta;
Måndagen den 18-Apr-2011 (tror jag) kommer en säljrepresentant hem till oss och ringer på. Vi sätter oss vid köksbordet och vi går igenom mina erfarenheter med ComHem. Hon ville se senaste fakturan.
Hon säger då att jag betalar för mycket för det bredband jag har. Hon hade träffat kunder som hade fått uppgraderat farten men betalt samma (så skedde bl.a. för min far.). Hon sa då att jag skulle ringa kundtjänst så skulle de säkert hjälpa mig med att höja upp farten till åtminstone 5Mbit (en fart jag aldrig hört talas om).
I samtalet med kundtjänst så förstod jag tidigt att jag träffat på en vägg. Det gick inte att resonera, över huvudet taget och när jag då försöker förklara vad säljreprentanten menade så kläcker kundtjänstmänniskan ur sig att denne sitter i Spanien – ett förhållande som jag skiter fullständigt i och som i ett stort företag som ComHem inte ska ha någon betydelse, för kunden.
Egentligen är jag nöjd med mina 2Mbit men när det nu finns kunder som antingen betalar mindre än 199 sek/mån, för 2Mbit eller har fått snabbare bredband för samma peng så kände jag en orättvisa och jag köper inte förklaringarna i att det har å göra med när och vilket avtal jag tecknade. Är man mån om sina kunder så fixar man sådant här.
Det var precis en liknande situation som fick mig att lämna telia.
Det existerar inte trogenkund-avtal utan det är bara nya kunder som får bättre avtal. De 'gamla' ska snällt betala, mycket.
Höjningen av bredbandstelefonins öppningsavgift såg jag också som totalt onödig och dålig markandsekonomi. Ju mer konkurenskraft ni har att konkurera med ju mer kunder, eller?

Vänligen

Nils-Gunnar Nordlundh

PS
Välkommen med följdfrågor eller förtydliganden.
DS
"

Farsan
Hemtjänsten ringde och undrade om far blivit kidnappad. Han var inte där. Vi kom överens om att brodern säkerligen varit där och tagit med han ut. Personalen hittade ingen lapp. Det visade sig senare att den satt på spegeln, i hallen.

Promenad
Jag gav mig iväg på min vanliga naturrunda och hittade först den huggormen jag och hustrun såg igår. Den höll på att leta plats att sola på:
[Bild: Huggorm (Vipera berus)]

Lite senare på ett ställe en bit bort hittade jag en av de största snokar jag sett. Om jag jämför med de så som jag fotograferade den 19 april och storlkesjämför huvuden så hade denna hona nästan 20ggr större huvud:
[Bild: Vanlig snok (Natrix natrix)]

Gick ut på en 'sträng' som går liksom rakt ut i Onsjökärret. Nästan längst ut hittade jag två snokar. Troligtvis en hane som försökte sig på en parning med en ovillig hona. Hon smet iväg:
[Bild: Vanlig snok (Natrix natrix)]

Hälsoläget:
Trött som attat. Gårdagen tog styggt på mig. Vilat en hel del.
[01-05-025-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *