En riktig vårdag!

sömn; ok.

Däck
Körde hustrun in till byn, hon skulle med en buss till Ullared. Efter det åkte jag in till Volvo Brandt och visade upp det trasiga fälgskyddet och fick beställt ett nytt – kommer i morgon.
Visade också upp det söndriga däcket. Verkstadspersonalen tyckte inte att det såg ut som att det behövdes en ny fälg utan de föreslog att pröva med befintligt. Dunka lite med en kulhammare och jämna till lite åsså på med lite färg. Därefter ett nytt vinterdäck.
Själva däckköpet kan ju vänta till hösten då däck är färskvara.

Sonen kunde fixa byte till sommardäck på onsdag – snäll pojk.

SonyEricsson
Har chattat med deras support. Jag kan inte komma åt Android Market. Telefonen vägrar att koppla upp sig mot Googlekontot.
Supporten svarar så här: "Det låter som att det har blivit ett konfigurationsfel i din Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro. Vi rekommenderar att du gör en säkerhetskopia om du inte har det redan. Gå sedan till inställningar, sekretess, återställ standardinställningar. När telefonen startar lägger du in ditt Googlekonto direkt i konfigurationsguiden som kommer upp när telefonen startar."
Jag gör ett försök och ser vad som händer.

Det gick, efter en del handpåläggning.

Nu har jag gjort en investering. Köpt en s.k. App som geocaching.com rekommenderar till Androidtelefoner. Groundspeak's Geocaching  Android Application; 62,63 sek. Ska se hur den sköter sig jämfört med min Magellan eXplorist 100.

Skulle nu precision skita sig så sneglar jag på en Garmin Oregon 550T. Priset avskräcker dock; 4338 sek inkl frakt från MJ Multimedia.
På geocaching.com är: Garmin GPSMAP 60CSx den mest populära. Den modellen verkar det som att jag inte kan köpa (finns inte i lager (3195 sek) utan det blir i så fall; Garmin GPSmap 62ST, 3723 sek inkl frakt från MJ Multimedia.

Promenad
Vanliga naturrundan. Idag hände det, jag lyckades komma samtidigt som en snok bestämde sig för att det var dags att flytta på sig lite:
[Bild: Vanlig snok (Natrix natrix)]
En yngre orm. Den var relativt liten. Himla kul!

Geocaching
Var och kollade till min gömma. Själva 'den' såg bra ut men runt omkring såg det ut som en sakletare utan naturvett dragit fram. S.k. naturföremål var flyttade på och inte tillbakalagda. Ser väldigt illa ut.

Jag lade in en 'brasklapp' i 'min' gömmas logg, 2011 April 11 by NilsGN:
"13:20
[Swe] Var och kollade gömman. Den såg bra ut. Men jag vill att en eller flera av er som loggat den borde skämmas lite. Besviket såg jag hur tegelstenar och stenar var flyttade på. Är det svårt att lyfta på en liten sten och sedan lägga tillbaka den, på samma plats? Det såg ut som en mycket frustrerad person dragit fram. Är detta med geocaching frustrerande? I så fall, kanske dags att tänka om. Jag är då rädd om naturen och att den ska vara så intakt det nu bara går.
[Eng] Been at the cache. It look good. But I will that one or more of You that log the cache should be ashamed a bit. Disappointed I saw how bricks and stones was moved. Is it hard to lift a small stone and then put it back, in place? It look like a very frustrated person drawn up. Is the geocaching hobby frustrating? In that case, it's maybe time to thik again. I'm bevare against the nature and it should be as intact as possible.
"

När jag nu ändå var ute så letade jag upp en GPSgömma som signaturen 'Bet' gömt, kallad: 'Sätten'. Den gömman låg precis där jag brukar fotografera 'mina' ormar…

Promenad 2
Såg att det hade placerats (2 nov 2008 så det var ju inte så nyss precis…) en 'cache' (GPSgömma) vid Vassända kyrkoruin. Vädret var ju toppen och jag kände mig bra så jag satsade på en promenad, till Vassbotten. Hittade gömman och loggade mig. Man skriver i en logg att man varit där. Oftast är loggen någon form av pappersblad. När man kommer hem gör man den digitala loggningen i geocaching.com.
Ägaren till gömman har signaturen; Zip_thn & FruZip och kallas: Vassända kyrkoruin.

Uppdrag
Det ena var att fixa så att bilen kommer att få ett nytt fälgskydd (kommer i morgon) samt fixa att det blir nya vinterdäck, till hösten – gjort.
Ett annat var att mer detaljerat ta reda på om det kan vara idé att byta mobiloperatör till telia, främst beroende på att dottern har telia – har samlat in lite mer info.
Hustrun skulle hämtas inne i staden när bussen anlände med GeKåsstinna bärkassar från Ullared – gjort.

Hälsoläget:
Vädret påverkar. Visst har jag haft ont men jag har inte brytt mig, liksom.
[01-08-005-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *