Mötesdag…

Idag fyller Tessan år!

Grattis!

Hela dagen!


sömn; blev bra, till slut. Laddade sängen med en hopvikt bäddmadrass och ett täcke i huvudändan, under min ordinarie bäddmadrass.. Det gjorde att jag kunde sova utan att besväras av den förbannade hostan.

Vilade hela förmiddagen. Skippade medvetet ett naturbesök. Jag laddade batterierna till eftermiddagen.

Jag åt lunch. Hustrun kom hem och hon åt då också lite lunch.

Farsan
Strax efter vårt lunchande begav vi oss till Trollhättan för att hämta far.

Vi hade gjort upp med hans bror att vi skulle ta med far till honom så att de fick chansen att träffas under trevligare omständigheter. Det har liksom ’bara’ blivit träffar vid begravningar de senaste åren.

Hustrun och jag tog en promenad utmed den väg som passerar farbroderns hus. Så att de skulle få möjlighet att byta några ord på tu man hand. Jag vet att de brukar ringa varandra och prata men det är ju inte detsamma som att ses.

När vi kom tillbaka blev det fika. Vi hade med oss glass. Gammaldags vaniljglass med krossad choklad. Farbrodern fixade med kaffet.

Och sedan blev det en massa prat. Jag tror att det var jag, eller hustrun som egentligen var de som först ’kastade in handduken’ och ’bröt upp’.

Vi åkte hem till far och lämnade av honom där.

Fixade lite med en telefon som jag hade med mig (en av våra ’gamla’). Tror jag fick igång den. Nu har han en telefon på sängbordet. På så vis slipper han stressa för att svara på morgonmen främst. Han har den andra telefonenen på laddning under natten. Nu kan han svara i den som han har bredvid sig.

Enligt fars order har jag också inhandlat en ny fjärrkontroll till TV:n som han har i sovrummet. Nuvarande fjärrkontroll har lagt av.

Återigen fick hustrun och jag ’ge upp’. Vi var trötta. Hemtjänsten kom och skulle hjälpa far. Då passade vi på att åka hem.

Jag lovade far att komma på torsdag sen eftermiddag och fixa fjärrkontrollen om han inte fixar det själv. Jag bad han försöka.

Deckare
Hustrun och jag har avslutat kvällen med ’miss Marple’

Nu blir det bädden.

Hälsoläget:
Verkar som om jag betett mig förnuftigt. Visst, jag är trött. Men jag har inte mer värk eller ökade besvär, än vad som är ’normalt’.
[02-05-050-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *