Mycket teknik här det nu för tiden…

sömn; urusel. Värk och svettig. Somnade ca 02:00, gick upp 06:00, duschade.

Datahörnan
Skrev ju om den igår. Kompletterar med bilder idag:
[Bild: Datahörnan]
1. Datorns På / Av – knapp
2. 2st externa s.k. eSATA- hårddiskar (HD3 & HD4). Av / På – knappar på baksidan
A. Datorns nya placering, av På / Av – knapp
B. Nya Av / På – knappar för HD3 & HD4 (den ena behöver ’vändas’).

Det sitter en telefon monterad (med extra lång lursladd) på datahörnan uppe till vänster i bild. Nedanför den och lite bakom har jag två stycken s.k. grenkontakter med 6 uttag på respektive och med Av / På – knapp. Via dem stänger jag av all ström till alla apparater. Ingen s.k. standby eller adaptrar som står och drar ström.

[Bild: Knappen]
Pilen pekar på datorns nya Av / På knapp (’A’ i bilden ovan). Själva mikrokontakten sitter inne i kopplingsdosan. Jag använde en del till en bläckpenna för att få till ’knappen’. Den grå kabeln som syns bredvid är en vanlig kat5 datakabel där jag använde två av de 8 kablarna som förlängning. ’Datakabeln’ går sedan in baktill i datorn. Jag hittade ett lämpligt ’hål’ där.

Mera data
Ska till en god vän och se om jag kan hjälpa han med en dator som trilskas och så ska vi diskutera webbhotell och hemsidor.

Resultat: Hans grafikkort verkar vara ’döende’ och ett nytt, motsvarande, skulle kosta närmare 6000 SEK(!).
Vi kikade på vad monitorn hade för ’krav’ och kom fram till att han skulle kunna klara sig bra, med råge, med ett grafikkort som kostar mindre än 500 SEK.

Vi körde lite webbhotell och hemsiddiskussion. Tyvärr hade det tekniska tagit rätt så mycket tid och min ork dalade men lite han vi kika på det också.

Köpcentret
På väg hem stannade jag till vid Överby Köpcenter och handlade en de kroppsvårdsprodukter (till mitt ömtåliga skinn…), lite pulverkaffe (nescafé [ICA’s Colombia]) och gräddpulver. Och så köpte jag en låda LEGO nr: 5866.
Jo, så är det. Jag köper och bygger fortfarande lite med LEGO. Barnet i mig måste underhållas. Det är skitviktigt – i mitt fall.

Nya kameran (SONY a230)
Var jag och hämtade på paketutlämningsstället. J-gt irriterande att batteriet ska laddas upp i 265 minuter.

Min första tanke är att det här nya kamerahuset ska få sitta ihop med mitt nya zoom-teleobjektiv SIGMA 70-300 / F4-5.6 DG MACRO.

Den gamla, a100, ska få sitta ihop med makroobjektivet: SIGMA 105 / F2.8 DG MACRO EX.

Jag håller med ’forumkritiken’ kamerahuset, a230 (m.fl. nya SONY-hus) är små och upplevs lite ’plastiga’. Min ’tråd’-fjärrutlösare går inte att använda till a230 (men till a200 & a300 går det?). Ska beställa en fjärrkontroll om den nu funkar från annat håll än rakt framifrån…

Hälsoläget:
Idag känns det att gårdagens ’mekande’ var en uppgift som jag skulle gett f-n i. Dessutom blev ju nattsömnen så gott som pajad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *