Nu är det på riktigt

sömn, väldigt god. Lade mig 19:00 och gick upp 08:55.

Nostalgi
Den första dagboksanteckningen från tiden då jag gick Vårdlärarutbildningen, på Vårdlärarinstutionen i Mölndal (Göteborg) är idag publicerad:
VLI 1985-08-19 mån 19-Aug-1985.

Geniförklaring
Jag backar lite där. Idag satte jag i det f.d. kassa uppladdningsbara knappcellsbatteriet i ena hörapparaten. Inte ett liv :meSad:

Men jag ger mig inte. Jag förutsätter de s.k. rekonditioneringsförsöken, lite till.

Försäkringskassan
Ha! Nu har jag beslutet i min hand. Nu är det på riktigt.

Lika bra att se till att arbetsgivaren, facket och afa får sina kopior.

Det här innebär att jag blir uppsagd från jobbet fr.o.m. 31 aug 2009.

afa
Fick brev från dem, de höjer ersättningen. Det gör de varje år, beroende på inflationen. Det kallas värdesäkring.

Skatteverket
Svenska Renault upptäckte ju att vår bilmodell felaktligen registrerats som enbart bensindriven. Det var därför jag fick det där s.k. förbrevet från Transportstyrelsen om att jag (bilen) kommer att få ett nytt registreringsbevis.

Vi har betalat in årets fordonsskatt och i.o.m. att bilen nu registrerats med alternativbränslet etanol så hamnar vi i en lägre skatteposition. Skattemyndigheten meddelar att de betalar tillbaka 292 SEK.

Pengarna bara rullar in…

Hälsoläget:
Jag har drabbats av tung trötthet. Det kan bero på att en hel del oro och spänningar släpper efter över ett års bekymmer.
Halsen rosslar bara lite och näsan snuvar också bara lite.
Annars; Inga förändringar

2 svar på ”Nu är det på riktigt

 1. Lyckliga du som fått ditt besked, jag vill gratta dig – inte till sjukdomar o begränsningar – utan till att ha fått ett klokt beslut från FK och få känna sig trygg och avslappnad i en tid då man inte vet vad som kommer nästa dag. Hur det än är så oroar vi oss ju så klart att vi inte ska få ersättning, inte bli förstådda och trodda. Hoppas du nu kan må bättre då du slipper oron, försök göra sånt som glädjer dig och fyller dagen..jag tror inte det blir något problem för våra sjukdomar och defekter finns ju tyvärr och de ser till att vi inte förhäver oss!
  Själv tror jag inte på min 75% obegränsad tid förrän jag ser det på papper! Den går ut 31/8 och jag lämnade in pappren i maj.
  Håll tummen för mig!
  Kram Nonna

  • Jag lovar att hålla tummarna för dig OCH för alla andra i liknade situation.

   Jo, jag har varit orolig och negativt påverkad sedan ca ett halvår innan 1/7-08 då den s.k. rehabiliteringskedjan trädde i kraft.

   All den olust, rädsla, osäkerhet, vånda etc. behöver jag nu inte bära.
   Jag har nog inte riktigt fattat det än. Har man burit tvivel över 1½ år då tar det sin tid innan det släpper. Tilliten måste byggas upp igen.

   Massa Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *