Se upp för terrorister…

sömn, helt ok.

Mediattela
Insändare
Just insändarsidan tycker jag faktiskt är intressant. Där kan du få läsa allt möjligt. Oftast är det bra grejer. Lite för ofta är det petitesser. En och annan gång är det verkligen skogstokigt.

Den här t.ex. (källa ttela tisdag 18 augusti 2008 insändarsidan):

[Bild: Kö Efter traktor]

RISK. Långsamma traktorer bör endast få köra på E45 genom Dalsland nattetid, tycker insändarskribenten

Förbjud traktorterrorister på E45

Envetna dalsländska traktorterroriser lamslår dagligen Europaväg 45 genom Dalsland. Varför får långsamgående traktorer överhuvudtaget köra på en Europaväg? Märkligt! Förbjud traktorer redan idag på E45.

Överallt är det traktorer på dals E45 som orsakar irritation och kilometerlånga köer och därmed livsfarliga omkörningar.

Näringslivets just-in-time transporter och vanliga bilister kan inte ligga och harva mil efter mil bakom sävliga egoistiska dalsländska traktorbönder som dessutom styvnackat vägrar att gå åt sidan. De orsakar ständigt livsfarliga omkörningar. Omkörningar som äventyrar vägverkets nollvision.

TRAKTORER PÅ DALS E45 BORDE BARA FÅ FRAMFÖRAS PÅ NATTEN!

Den här insändare är för mig väldigt talande. Insändarskribenten måste leva i en mycket speciell verklighet.

Jag menar; för mig är väl en väg, typ E45, en s.k. arbetsplats även för långsamgående fordon, typ traktor, då traktorn sannolikt framförs av en bonde?

Och hur kan det skapa ”livsfarliga omkörningar”?
En livsfarlig omkörning blir det väl bara om den som kör om bär sig åt som ett livsfarligt klantarsle, eller?

Dessutom, vad är böndernas traktorförflyttningar om inte just: ”just-in-time transporter”?

Kan ingen behörig myndighet klura ut vem det här är, om det nu är en verklig person, och se till att denne blir av med sitt körkort – minst.

Polisen – pass
Nu har jag varit till polisen i Trollhättan och beställt ett nytt pass.

Numer ska man fotograferas rakt framifrån och utan glasögon och så ska digitaliserade fingeravtryck tas samt en digitaliserad namnteckning.

Enligt förra passet har jag krymt en centimeter…, från 180cm till 179cm.
Det är mellanrummen mellan diskarna som har minskat.

400 SEK fick jag betala och jag får SMS-meddelande om när det nya passet är klart för avhämtning. Det skulle ta ca 5 arbetsdagar. Nästa tisdag, i så fall.

Försäkringskassan
Det kom inget beslut, med posten, idag – frustrerande.

Skickade en fråga (12:42), eller en begäran, till min handläggare, om att få ytterligare ett konfirmerande om att beslutet var taget i enlighet med ansökan: 100% stadigvarande sjukersättning.

Jag fick svar (14:13): ”Hej! Jadå du kan vara lugn. (Det går med B-post).

Batterier – uppladdningsbara knappcellsbatterier
Ha! Jag är ett geni!

Får man tycka det om sig själv? Ja!
I alla fall tills motsatsen är bevisad :me:

Jag har ju fått en hel del uppladdningsbara knappcellsbatterier som varit kass.
Laddaren har vägrat ladda dem. En lampa lyser rött.

De där har jag fått lämna (skicka) tillbaka och fått fungerande i retur.

Pratade ju med en tekniker på PHONAK häromdagen och frågade om det inte fanns något sätt att skrämma liv i de där ’felaktiga’ uppladdningsbara knappcellsbatterier. För, anledningen till att laddaren inte ville ladda dem är att de var ’nollade’, hade mindre än 0,1V.
Svaret blev, inte utan specialladdare.

Har gått och småkikat på det där ’kassa’ batteriet, som blev kvar, här hemma.

Tog fram min multitester (HM-103S) och mätte först på ett fungerande uppladdningsbart knappcellsbatteri. Såg ju bra ut.

Testade det som var ’kass’ och mycket riktigt, det var verkligen tomt. Inte en reaktion.

Satt och funderade en stund och tänkte att om jag tar ett vanligt 1,5V batteri och lägger det i ’serie’ med det kassa batteriet och sedan mäter. Hur blir det då?

I vart fall fick jag utslag. Och det var ju klart intressant. Det betyder att det går att leda ström genom batteriet. För mig betyder det en möjlighet att skrämma liv i det. Kanske.

Jag höll batterierna sådär ett tag och lät det kassa batteriet på så sätt ’få’ lite spänning från det vanliga 1,5V batteriet.

Testade sedan det ’kassa’ uppladdningsbara knappcellsbatteriet, igen. Stor besvikelse. Inte ett liv. Eller? När jag tittade närmre såg jag att mätaren rörde sig negativt. Vilket närmast skulle betyda att batteriet hade bytt poler.

Så jag vände på det hela och lade minuspol mot minuspol och upprepade mätningen, när batterierna låg i serie på det viset. Genom att mäta för jag ström genom det ’kassa’ batteriet – eller hur? Och dessutom ’tvinga’ det ’kassa’ batteriet att ’byta poler’.
Höll en stund.

Mätte, och fick utslag!

In med den i laddaren. Lampan blinkade rött i alla fall?

Kollade batteriet med mätaren igen och såg nu att det var helt urladdat. Den förra mätningen hade alltså snott hela den lilla laddning batteriet hade fått.

Så jag upprepade den polvända seriemätningen med två batterier och lade sedan det uppladdningsbara knappcellsbatteriet direkt i laddaren och se! Nu j-ar! Nu laddar laddaren. Lampan blinkar grönt.

Det verkar som om jag kommer att få tillgång till 8st uppladdningsbara knappcellsbatterier. I.s.t.f. 7st.

Kommunikation
Var kommer en del tankar från?
(Lyssnade på musik på radion och tänkte på att jag nyss kopplat in en antennsladd som inte tidigare varit inkopplad.)

Kom på mig med att sitta och fundera på om jag satt och signalspanade, på hobbybasis, ut i rymden, och fick ett in ett ljud från en sektor som bör vara tom.

Säg att jag skickade ett ’ping’ och fick som svar två ’ping’ och på det svarade jag 4 ’ping’ och fick till svar 8 ’ping’. Jag skickar 3 ’ping’ och får till svar 6 ’ping’.
Väntar lite och ’hör’ sedan ett ’ping’ som jag svarar på med två ’ping’ och får till svar 4 ’ping’, jag svarar med 8 ’ping’. Jag väntar sedan och får då 3 ’ping’. Jag svarar med 6 ’ping’.

Helt uppenbart är ju att jag har kontakt med ’något’ som kan kommunicera, i bägge riktningarna. Det som kommunicerar har också en viss grad av intelligens – det upprepar det jag gjort för att visa att ’det’ förstått.

Det där skulle ju kunna bli en riktig rysare.

Jag fick dock ett problem i mitt tänkande. Hur går man vidare?

Hur bygger man upp en begriplig kommunikation? Där man kan ställa frågor och i vart fall få svaren ja eller nej.

’Ja’ skulle ju kunna bli 1 ’ping’ och ’Nej’, 3 ’ping’. Visst.

Men jag kan ju inte ställa frågor på ’mitt’ språk och inte på något annat heller för den delen. Jag har ju inte en susning om vilket ’språk’ det där ’andra’ behärskar.

Hur gör man då?

Hälsoläget:
Nu är förkylningen nästan helt bra, bara lite snuva kvar. Vart lite knepigt kroppströtthet idag. Och så har det huggit till i vänsterbenet ett par gånger.

2 svar på ”Se upp för terrorister…

  • Och på vilket vis skulle jag sända dem?
   Säg att jag sänder de 19 första primtalet och får talet 71 tillbaka.

   De jag då vet är att de utöver summering också klarar att räkna ut samband. Eller i vart fall klura ut nästa förväntade ta i en talserie.

   Så, hur går vi vidare efter det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *