Hektisk Torsdag

sömn ua. Jag gjorde så att hustrun ’väckte’ mig vid ca 06:00 och då gick jag upp och tog morgonmedicin och det blev faktiskt riktigt bra. Det lilla ’citatet’ kring ’väckte’ innebär att det räcker att hon säger mitt namn så vaknar jag, direkt, och så kliver jag ur sängen, tar medicinerna, lägger mig igen – hinner knappt vakna, på riktigt. 🙂

Promenad
Jodå, det blev en promenad även om jag höll på att blåsa bort några gånger. Antagligen beror det mest på medicineringen men jag fick inte så ont i benen som jag brukar få efter ca 500 meter.

Men, det kan också bero på att jag i veckor har tränat upp min ’filé’ och andra ryggradsnära muskler. Skapat en bättre stabilitet.

Jag har t.ex. mycket lättare för att gå ’ryggsnällt’; man skjuter i från med framfoten, skjuter fram höften, skapar en liten spänning strax ovan naveln (ett nav), sedan kommer axeln (slappa armar, de bara pendlar med, det är axeln som ska jobba), högrest kroppshållning, ned med bäckenet (minimera svanken), till det använder jag de övre magmusklerna och musklerna längst ned ’i rumpan’, vid ’sacrum’.

Lunch
Min ’vanliga’ diet; kokta grönsaker (långsamma kolhydrater) och till det blev det idag svällda och kokta vita bönor (proteinerna). Fett fixar vi senare…

Vila
ca 30min.

Lasarettbesök
Hälsade på mor, en kortis, på sjukhuset. Ni inser väl att man måste vara sjuk ’på riktigt’ om man ligger flera veckor på sjukhus. Men mor fixar nog till sig lagom till jul. Jag kör lite ’peptalk’.

Köpcentret
Körde till vårt köpcenter vid Överby. Där köpte jag julklapp till hustrun.

Invigningsfika
14:30 var jag bjuden till min arbetsplats (snart f.d. om kroppen fortsätter sitt förfall i denna takt…). De har ju fått flyttat på sig. Givetvis strax efter de gjort en stor renovering…

Kul (och ledsamt) där var alla jag kände och ’alla’ ville veta hur det var med mig…

Till Far
Han behövde hjälp med att få ned några adventsstakar från vinden. Det var mor som skvallrade om det så jag tänkte att jag skulle överraska honom med den tjänsten (de har hiss i den fastigheten :me: )

Vi diskuterade också att Elteknik (Lidköping) varit där och satt in ett datajack, för Telia Soneras räkning via ett avtal med fastighetsförvaltaren Severinsson i Uddevalla.

På en lapp stod det att de skulle installera ett ”telia FiberLan fastighetsnät”. Det är möjligt att de gjort det i ’stammarna’. Men in till lägenheterna var det draget s.k. partvinnad kopparkabel, Kat6 (8 st partvinnade koppartrådar). Ett s.k. RJ45-jack satt monterat i hallen.

Det där är inte ’fiber’, men det är egentligen en ren teknikalitet. Det går att få de teoretiska 100 Mbit/s även via dessa kopparkablar.

Men att kalla det ’FiberLan’, icke. Och tur är väl det. En fiberrouter eller ett fibernätverkskort är väl inte så värst billiga…
…hittade ett, 3275 SEK + frakt (D-Link DGE-560SX PCI Express (1000Mbit/s)) och då får det inte vara längre än 550 meter till närmsta fiberswitch, router eller server.

Hemma
Är det någon mer än jag som är trött, efter en sådan här dag?

Hälsoläget
Morgonen: Funkade bra med att ta medicinerna tidigare, kände mig riktigt ’pigg’.
Under dagen: Promenaden gick bra, besöket hos mor gick fint, handla en julklapp till hustrun på Överby köpcentrum – nu började det ta emot, invigningsfika på jobbet – kände mig lite ostadig…, hjälpte far med att få ned adventsljusstakar från vinden – här ligger någon slag mystisk överväxlad lågväxel inne, det går. När jag stod i hissen, på väg upp, ställde jag mig med nacke rygg, rumpa, ben och hälar mot väggen och så lyfte jag vänster ben, inga problem, höger fick jag inte upp…, skönt att jag kan gå.
Kvällen: Hemma och vila och så detta lilla skrivandet på tangentbordet nu (22:15) är det dags att förbereda sängläge.
Och, nu väger jag under 95 Kg.

4 svar på ”Hektisk Torsdag

  1. Skulle oxå känna mej helt slut på efter en sån dag! Du har gjort det bra!!!!:0)
    Pappsen vart nog förtjust över hjälpen!
    Peppa din mor liiiite till;0)

    Grattis till viktminskningen!!!

    Kramar i massor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *