Småvärkande Tisdag

sömn orolig? Vaknat massor med gånger. Mest av hoppande muskler på höger sida av överkroppen.

Bildfixande
Har publicerat bilder från:
Landskrona 8/8-08 och redigerat inlägg Semester Fredag 8/8-08,
Falkenberg, Skrea strand 10/8-08 och redigerat inlägg Semester Söndag 10/8-08,
Falkenberg, Skrea Strand 11/8-08 och redigerat inlägg Semester Måndag 11/8-08.

Köpcentrum
Vi var till kommersialismens mecka i vår region, Överby. Där åt vi mat (buffé – vad annars?). Därefter gjorde vi ett besök till Harald Nyborg och där ’tjatade’ jag till mig en ny klätterställning till katten.

När vi kom hem visade det sig att vi redan hade en, likadan…, fast sliten, men ändå? Har vi för många då? Vi har 5st. Jag tycker katten behöver stimuleras. Så emellanåt flyttar jag om de där lite och då blir han lite lätt förvirrad, konfunderad och nyfiken.

Vi handlade mat också. Höll på att rasa ihop.

Ringblixten
Fick blixtskoadaptern idag. Blixten fungerar. Men den har ingen avancerad kommunikation med kameran och det hade jag ju inte räknat med heller.

Så nu håller jag på att experimentera med vilka inställningar som är vettiga att jobba med. Det är det helmanuella läget som gäller.

Ingen ide att ha kortare slutartid än ca 1/200. Väljer jag kortare tid så exponeras bara en (övre) del av bilden. Styrka på blixten kan justeras manuellt, på blixtaggregatet.

Eftersom det hela fungerar så har jag via Scandinavian Photo beställt en ringblixtadapter för mitt makroobjektiv med filterfattning 58mm. Det kostar, med frakt, 350 SEK (hutlöst!). Men det blir väl så med lite ’udda’ prylar, om man så säger…

Hälsoläget
Morgonen: Väldigt segt och motigt. Instabil i benen och ökad värk i armarna samt i bröstryggen. Trött.
Under dagen: Värk i höger arm och vänster ben. Kan det vara träningsvärk?
Kvällen: Hållit mig i stillhet. Känns lite bättre nu. Bara lite värk i händerna och så väsandet i huvudet.

4 svar på ”Småvärkande Tisdag

 1. vilken bortskämd liten katt ni har;-)5 st klätterträd!!!!! det var inte dåligt, själv har jag bara ett, å nästan ingen katt heller, dotterns födde 3 ungar här, men är på väg att flytta ”hem” igen, 2 ungar i nytt hem å den 3-dje fick jag avliva igår, tyvärr. Hittekatten som jag har haft nu i ca 2 år han har flyttat till min mamma som bor bara tvärsöver gatan, så han lär inte heller flytta ”hem” nå mer:-(
  Får skaffa hund ist…hihi de är lite mer trogna!!!! 😀

  skickar styrkekramar till Dej.

  • Går du inte hem hos katterna?

   Hund, jo, men det är en massa passande.

   Vi fick avliva vår (min) hund förra året, den blev galen. Bet i både hundar, katter och folk…

   Kramar!

 2. Verkar inte så:-( å jag som älskar katter…. hade oxå en hund(valp) för nåra år sen som jag fick avliva…den vart aggressiv mot pojkar/män med keps och mot min mor….fick inte bort det hur jag än försökte, så jag tordes inte ha henne kvar, OM det skulle hända nåt utifall att!
  Sen är det ju bra mycket behändigare med katt, bara att släppa ut, vilket väder det än är, hihi man är ju bekväm av sej oxå heheheh (iaf jag)

  Sköt om dej
  Kramar

  • Slutsats: varken hundar eller katter är att lita på.

   Vår Linus, en Ragdoll, vill inte ens gå ut. Någon gång har han varit lite nyfiken för att strax därpå få skrämselattack och pilar in snabbt som attan.

   Och när hustrun likväl tar ut han på korta promenader, i sele, då skriker han så grannarna tror att vi försöker ha ihjäl katten.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *