Semester Måndag

(19:57 Stugan Skrea Strand, Falkenberg)

Jag väcktes av att solstrålar smög in genom en virkad liten gardin för det lilla s.k. köksfönstret. Det ligger lite åt nordost.

Somnade om.

Engelsons
Efter frukost tog vi bilen (vädret och min ork var lite osäkert så vi avstod cyklarna) till Engelsons. En postorderbutik här i Falkenberg som är specialiserade på jaktkläder.

De har, bl.a., en skjorta, en s.k. funktionsskjorta (microfiber), med vädringsflikar i armhålor och rygg. Två grå sådan blev det (400 SEK, för bägge).

Ett par byxor, i en mörkgrå ton, med en massa fickor så som jag vill ha det (275 SEK).

En väldigt skön grön jacka med jägarvarning ’Euro – Hunt’ (Sarekjacka), 275 SEK. Ska uteslutande användas vid mina fotoutflykter.

2st T-Shirt (100% Polyester). Svarta med breda vita ’revärer’ i sidorna (jag ser smal ut i dem enligt hustrun. Vem är tjock?) 100 SEK, för bägge.

Ett par s.k. Beach Shorts, som i färgerna nästan stämmer med T-Shirten. 50 SEK.

Allt som allt: 1100 SEK.

Mat
Efter det blev det ett stopp vid Strandbadshotellet och deras restaurang. Klart godkänd lunchbuffé för 95 SEK per person.

Djur & natur
Efter lite vila på maten, bytte jag om och cyklade söderut. Jag stannade där stranden tar slut. Där smög jag omkring och hoppades i första hand få syn på något kräldjur. Det blev det inte. Upptäckte nu att kameran var inställd på bländare F11. Använder det till mitt närbildsobjektiv (makro). Ska bli intressant hur det blev med 70-300 zoomobjektivet.

Hittade Gräshoppor (stora och små), en och annan Fluga, en Fjäril. Ska bli spännande att se hur bilderna blev. Många blev kass. Och några blev bättre.
Flugor
[Bild: Köttfluga (Sarcophaga carnaria)]

Fjäril
[Bild: Sandgräsfjäril (Hipparchia semele)]

Vårtbitare
[Bild: Stor vårtbitare (Decticus verrucivorus Tettigoniidae), hane]

Sanddyn
[Bild: Sanddyn. Bl.a hophållen av nyponbuskar.]

Regnet jagade mig tillbaka till stugan. Vilade lite igen.

Bad
Vädret blev bättre igen. Då bestämde jag mig för att nu var det dags att testa vågorna. Har ju gått och tittat på dem, ett par dagar. Jag är barnsligt förtjust i stora vågor. De får gärna vara så stora så att de med råge sköljer över mig.

Jag dyker då rakt in i dem lite uppåt. Man lyfts då, nästan upp till vågtoppen och kastas rätt ut i luften liksom bakom vågen. Skithäftigt.
[Bild: Nisse (Homo sapiens)]

Nu hade vinden avtagit så vågorna var lite tama, i mitt tycke. Men jag hade kul.

Tyvärr verkar det som om just det var något som min ländrygg inte gillade. Det eller bangolfen senare på dagen.

Bangolf
Mot kvällningen gick vi ut och unnade oss en glass hos Peggens Glass.

Och därefter ett besök och 9 hål vid bangolfen bredvid tennisbanorna. Vi var jätteduktiga jag och hustrun. Det skiljde bara 3 bollar mellan oss.

Det var en annorlunda bangolfanläggning. Man fick välja om man ville spela 9, 18 eller 27 hål. Priset avgjorde. Och för oss räckte det med 9-hål

Mera vila.

Kortspel
Vi, hustrun och jag, sopade rent på ett av borden och laddade kortleken. En runda ’500’ är det som gäller. Jag vann, överlägset: 560 mot 235. Utklassning. Hustrun måste varit ur slag.

Sängdags
Efter kortspelet som normalt går ett antal omgångar till (jag leder nu med 1-0) bestämde vi oss för en sen kvällspromenad. Då bestämde sig himlen för att öppna sina portar – det ösregnade.

Väderutsikterna
Ända fram till torsdagen ska det vara ungefär samma väder som idag. Mulet, lite sol, en och annan regnskur. Rätt så blåsigt.

Hälsoläget
Sov bra. Men har sakta blivit sämre under dagen. Känns som om ländryggens funktion hänger på en skör tråd. Det har liksom känts nära flera gånger.

Har gjort i ordning ett knävecksstöd genom att vika ihop ett täcke och rulla det. Därefter in med det i ett påslakan. Den där rundeln säkrades med två bitar tandtråd.

Under ländryggen hade jag min lilla rundel, en handduk hoprullat och stoppad in i ett örngott.

Det har blivit mycket sängbesök idag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *