Lite småkall Måndag

Den Sjuka sjukförsäkringen
I lördagens ttela, på sid 30, Fanns följande rubrik i jättebokstäver: ”Tolkningen av sjukregler ska ses över”. Låter ju skitbra.

Läser man vidare i texten kan man också läsa att både Socialförsäkringsministern (Crisitna Husmark Pehrsson (m)) och hela Socialdepartementet anser att Försäkringskassans tolkningar strider mot de exempel som finns i propositionen.

Jag har läst den propositionen och jag håller med Försäkringskassan. Det går inte att tolka reglerna på annat vis.

Sedan är jag övertygad om att Försäkringskassans ledning otaliga gånger innan 1/7-08 uppvaktat ansvariga politiker på regeringsnivå om hur de nya lagändringarna ska tolkas.

Min slutsats är att det är utomordentligt lågt utav Socialförsäkringsministern att anklaga Försäkringskassans ledning för att ha tolkat fel. Allianspolitikerna är väl medvetna om att de nya förändringarna inte är några förbättringar utan att det är just regler som ska tuffa till det gentemot, i deras tycke, höga sjukskrivningstal.

Att då ge sig på just sjukskrivningen och inte källan till det sjuka är ju också utomordentligt märkligt.

Och det är ju stor synd och skam att verkligheten ska behöva slå dessa politiker i ansiktet så att de fattar vad de sitter och beslutar om. När både opposition och remissinstanser (däribland Försäkringskassan) påtalat vilka effekter det kommer att få.

Det är synd och skam att massor med sjuka människor utöver bekymmer för sin sjukdom och svårtillgänglig och ibland snårig hälso- och sjukvård dessutom ska pådyvlas en oro om att de kanske kommer att hamna på ”bar backe”.

Och detta i tider då Svensk ekonomi går bättre än någonsin.

Tycker verkligen alla de 138 politiker i regeringen som röstade ja till förändringarna gentemot sjukförsäkringen, att det var något bra de röstade på? Vad hade de för underlag?

Foto
Jag lurar mig lite på det här med näravstånd och macro.

Det närmast avståndet du kan få skärpa på ska räknas från där CCD’n sitter. På digitala systemkameror är det läget oftast markerat med punkter eller streck liksom uppepå kameran.

Sätter jag på mitt 105 mm (räknat på 35mm film blir det 157mm) macroobjektiv. Och sedan motjusskyddet så har jag från den framkanten bara ca 13 cm kvar till det närmaste jag kan komma objektet och vid 25cm börjar just detta objektiv att tappa lite i kvalitet.

Jag får bättre bilder med mitt 70-300mm objektiv på objekt 1,5 meter från CCD’n till objektet än vad jag får med 105mm macroobjektiv med objektet ca 55-60 cm från CCD’n

Djur & Natur
Har publicerat bilder från onsdagen. Antingen direkt till: bilder.ngn.nu 2/7-08 eller via blogg.ngn.nu ”Varm Onsdag” 2/7-08.

Sjukgymnastik
Idag gick det bättre. Nu känns det som jag ligger på rätt nivå.

Hälsoläget
Relativt gott med tanke på sjukgymnastiken.

Upplyftande och fint besök från Karlstad nu på besök här i Vänersborg med sin båt Olivia.

Men det väser som f-n i huvudet och armarna värker. Nu väntar bädden…

2 svar på ”Lite småkall Måndag

 1. Nisse!
  Gott att det känns bättre med sjukgymnastiken! Det är knepigt att hitta balans särskilt som vi har bättre och sämre dagar.

  Det är ju smidigt för politikerna , 138 st i detta fallet, att fatta ett beslut som dom kan dunka varandra i ryggen för.

  När kritiken och konekvensbeskrivningar kommer från dom som kan det här, ja då är det dom som har feltolkat den nya lagen.

  Jag finner bara ett ord för det här beteendet och det är: Skamligt!

  Ps Tack för hjälpen med min blogg!
  Kramar!

  • Jag kan fulare ord än ’skamligt’. Men det passar sig inte för en ödmjuk person i min ställning (passivt långtidssjuk i utanförskap) att skriva detta.

   Bloggen: Vassego!

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *