Varm Onsdag

Djur & Natur
Kom ut lite för sent för att hitta ormar, egentligen. Idag gör värmen att de håller sig undan solen.

Men en snok ’sprang jag på’. Den var påväg över en grusplätt. Tog några bilder sedan försökte jag få den att stanna. Så jag for omkring som en hysterisk människa tränande någon ny folkdans. Jag förlorade, ormen vann.

Jag är ju en snäll en och vill inte ’med våld’ hindra ormen. Jag menar, jag kunde ha tagit den med händerna. Och därmed skrämt skiten ur den, bokstavligt. De klämmer nämligen ut ett illaluktande sekret ur kloaken (ormarnas anal) som ett slags försvar.

Hjälper inte det så” spelar de döda. Det var väl egentligen det tillståndet eller beteendet jag ville ha in ormen i. Har ingen sådan bild. Men då måste man alltså vara lite mer milt våldsam för att få snoken till det läget. Som sagt, jag är en snäll en. Det var tillräckligt elakt att försöka hindra ormens flykt med mina fötter.

Den där Vesslan jag fick bra bilder på i Fredags verkar ha skrämt bort majoriteten av ormarna vid Onsjökärrets nordöstra ända.

Utöver snoken blev det bilder på; Fjärilar, flugor fluga, ett gäng vilande Vattenlöpare, en Trollslända, Flicksländor och en Fasanhöna samt Kopparödlor.
[Inlagt 080707] Bilder [Visa mer…]

Har publicerat bilder från fredagen. Antingen direkt till: bilder.ngn.nu 27/6-08 eller via blogg.ngn.nu ”Förbannad Fredag” 27/6-08.

En bild från Särö har också publicerats: bilder.ngn.nu 28/6-08 eller via Upplevelsehelg Lördag-Söndag.

Nu är det tempo(?). Bilder från tisdagen finns nu att beses på bilder.ngn.nu 1/7-08 eller via ÖdesTisdag.

Bildfixande
Har det blivit mycket av idag. Min muskelvärk medger inte större ansträngningar än att sitta lite i min kontorsstol, framför datorn, och peta på tangenterna, pilla lite på musen samt läsa och begrunda en massa annat.

Besvärsläget
Fortfarande skitjobbigt med musklerna i kroppen. Men visst kan träningsvärk sitta i ca tre dagar? Trodde jag skulle till sjukgymnastiken idag. Kände ett svårmod. Upptäckte sedan att det var ju först i morgon jag ska dit. Och då blev dagen genast lite roligare?

3 svar på ”Varm Onsdag

 1. Nisse!
  Vilken massa fina bilder du har fått till, jag är impad!
  Jodå jag tror att träningsvärk kan sitta i några dagar, särskilt på oss som är lite rappliga. Du får kanske veta det hos sjukgymnasten imorgon :o)

  Hoppas i alla fall att det är träningsvärk och ingen försämring som spökar!

  Det skulle alliansen aldrig gå med på! Suck!

  Det är bedrövligt med den nya lagen.
  Och den ena bortförklaringen från politikerna i media är dummare än den andra. Detta kommer att slå hårt mot sjuka och jag befarar att vi snabbt kommer att bli varse allvarliga konsekvenser.

  Men ”arbete åt alla bygger välfärden”, sa arbetsmarknadsministern häromdagen.

  Jaha? Alla som i många år varit med och arbetat och bidragit till den välfärd vi har, eller rättare sagt har haft? Och blivit sjuka?

  Eller dom som av andra skäl aldrig har kunnat arbeta, räknas inte dom annat än som onödig barlast?

  Hur kan politikerna alls prata om välfärd när man inte kan ta hand om och hjälpa sina sjuka och behövande medborgare på ett värdigt sätt? Fy tusan!

  Det klättrar åt höjden av cynism…

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *