ÖdesTisdag

Vad gjorde jag Tisdagen den 1/7-08. Den dag då nutida historiens sämsta reform börjar gälla. Den nya (sjuka) sjukförsäkringen.

Nya sjuka sjukförsäkringen
Alliansens ledare har tydligen gett sina grå riddare i uppdrag att via media försöka få rättat till en massa missförstånd, som de kallar det.
Ska man inte i det läget fundera på vad det kan bero på att det blir missförstånd?

Och så är jag konspiratorisk. Jag tror alliansen medvetet körde igenom FRA-lagen strax efter ändringarna i sjukförsäkringen. Ett sätt att rikta fokus bort från något som t.o.m. alliansen vet är en djävligt pinsam reform som kommer att drabba långtidssjuka hårt.

Att slå och sparka på de som redan ligger. Ge sig på de halta och lytta. Vad är det för politik? En skulle ju kunna tro att de är Sverigedemokrater allihopa.

Vi får inte glömma att fr.o.m. idag så får det inte ’skapas’ några nya långtidssjuka. De enda som har rätt att vara långtidssjuka är de som kan bevisa att de är så sjuka att de inte kan göra ett skapandes dugg inom någon verksamhet som helst. Efter maximalt 550 sjukpenningsdagar.

Du ska alltså ha antingen ett livshotande (men inte direkt dödligt) tillstånd som styrks via en ’godtagbar’ diagnos. Då kan du få sjukpenning tills vidare.

Är du å andra sidan helt arbetsoförmögen men egentligen inte sjuk, men ändå oförmögen att försörja dig på något vis, då förtidspensioneras du.

Det är i dagsläget oklart vad som väntar de som inte kvalar in till förtidspensionering och inte heller är så allvarligt sjuka så sjukpenning tills vidare kan bli aktuell.

Idag har vi bara försörjningsstöd (och utanförskap) att erbjuda för dessa. För de får inget från försäkringskassan. Kanske kan en del en tid klara sig på a-kassa?

En del har kanske via eventuell arbetsgivare eller privata sjukförsäkringar möjlighet till försörjning.

Djur & Natur
Märkligt? Jag skriver detta den 2/7-08. Och hade helt glömt bort att jag tydligen hann med en naturrunda också. Där ser man.

Och då bildfångades en Gröngöling och dess unge, en snok som gömde sig rätt så väl i det torra gräset, ett försöka att få bra bild på arbetande humlor. Fann sedan en snok till, lite mer uppvisningsvänlig. En blå fjäril samt en Vinbergssnäcka krypande ovanpå det jag kallar Plåt 01 Onsjö. Under den plåten har det inte blivit mer liv än att myrorna frodas.
[Utlovade bilder, införda 080702]
Gröngöling (Picus viridis)
Gröngöling (Picus viridis)

Snokar (Natrix natrix)
Snok (Natrix natrix)

Hushumla (Bombus hypnorum)
Hushumla (Bombus hypnorum)

Vinbergssnäcka (Helix pomatia)
Vinbergssnäcka (Helix pomatia)

Ljungblåvinge (Plebejus argus)
Ljungblåvinge (Plebejus argus)

Bloggtrixande
Håller fortfarande på med att försöka få till en enkel blogg som funkar på likartat sätt i olika s.k. webbläsare. Det är ett jäkla trixande – och tröttsamt. Så f.n. är det bortprioriterat.

Bildjoxande
Har fixat en hel del med fredagens bilder. Och i morgon ska jag försöka få färdigt dem för publicering på bilder.ngn.nu. Samt en komplettering i fredagens inlägg. Allt ska vara på rätt plats. Det är viktigt att ha en uppgift och mål även när du är sjuker och dålig. Passiv är jag inte. Även om nu alliansen vill tro det.

Cykelfixande
Käre nån! Sonen ska ge sig ut på långfärdscykeltur. På min gamla cykel. Jag är ärad. Den cykeln använde jag när jag cyklade från Frankrike och hem till Vänersborg. Jag tror att vi får till det så att den håller till Gävle. Cykeln alltså.

Besvärsläget
Tungt. Känner av den sjukgymnastiska styrketräningen. Hoppas det är träningsvärk och att det blir bättre för så här jobbigt kan jag inte ha det någon längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *