Jobbig Torsdag

Den nya sjuka sjukförsäkringen
Första (officiella) offret för politikens (alliansen) nytänkande inom sjukförsäkringens ansvarsområde, presenterades via TV-media. En stackare från Uddevalla som blivit 'utförsäkrad'. Vi får väl hoppas att det är en engångshändelse. För inte ska det väl bli många fler?

Eller, vad tror ni?

Det finns 550000 (idag långtidssjuka) som säkert kommer att drabbas och då är inga nya fall inräknade i den siffran.

Bildfixande
Det jag orkade med att göra på förmiddagen var att börja gå igenom de bilder jag tog i onsdags, i går.

Sjukgymnastik
Idag förklarade (gnällde och beklagade) jag för min sjukgymnast om mina ökade besvär och att jag kan stå ut en vecka till.
Sjukgymnasten trodde att det behövdes 4 veckor till. Då måste jag i så fall öka min medicinering, sa jag.
Kompromissen blev att vi strök några övningar och lade definitivt inte till några nya som var på gång. Och så lättade vi alla vikter med ett kilo. Så nu ligger jag väl på 3kg på de armövningar där det är vikter inblandade. Förutom benpressen där hade vi kvar 30 Kg.

Betänk då att jag, en frisk Nisse, lätt klarar armövningar med 30 kg och benövningar med 60 kg.

Besök
Sonen var här. Han hade fått punktering. Vid noggrannare inspektion visade det sig bero på klanteri från den som satt på däcket, sonen alltså. Hade väl lyckats klämma hål på slangen via en s,k, däckavtagare. Ett litet specialverktyg som man bör ha tre av. Lätt böjd och tillplattad i ena ändan och liksom en hake i andra ändan att fästa i en eker med. Sonen använde en i metall. Amatörproffs som jag använder dylika i materialet plast.

Han fick lagat punkteringen. Sedan diskuterade vi vilka vedermödor han kan förvänta sig vid sin cykeltur upp till Gävle. Lyder han bara mina instruktioner så kommer det att gå bra. Däremot är jag mer tveksam till om min gamla cykel ska klara av det. Jag är mest tveksam till baknavet och styret.

Promenad
Det bidde en liten utevistelse i vart fall. En kortare promenad. Så nu är min peng slut…

Hälsoläget
(Notera att jag från nu använder det mer positiva begreppet 'hälsoläget', i stället för det mer negativt laddade 'besvärsläget'. Blev inspirerad av GNYu's Ordförande Kristina: Kristinas Ryggdagbok)

Är i största allmänhet rätt så eländigt idag. Jag hoppas att det är träningsvärk(besvär) jag har som kommer sig av de mycket lätta övningarna jag genomför på sjukgymnastiken.

Jag får kramp på nätterna (armmuskler) och så väcks jag av att muskler vid halsen och bröstmuskeln får för sig att skaka i kastanjettakt. Gör ju i och för sig inte ont, bara att lägga sig i ett annat läge och vänta på att det ska sluta, sedan somnar jag om. Men det är jävligt störande.

Och så har (den kroniska) värken i underarmarna ökat med 100%. Samma med musklerna vid och mellan skulderbladen.

Hade jag 30% uthållighetskraft i benmusklerna förut så har jag nu 15%.

Men, vädret gör mig på gott humör. Även om jag nu inte kunnat njuta av det utomhus idag, än.

På förmiddagen håller jag mig inne och i stillhet för att orka ta mig till och genomföra sjukgymnastiken. Och på eftermiddagen infinner sig en komaliknade sömn som varar i ca 3 timmar. Och därefter är liksom kroppen 'pantad' eller mördbultat.

2 svar på ”Jobbig Torsdag

 1. Nisse!
  Några fler offer för den nya sjukförsäkringslagen kan det väl inte bli! Politikerna har ju förklarat så fint… Bara vi ger tusan i att var sjuka kommer allt att bli jättebra! Suck!

  Trist att debatten om sjuklagen, som sagt, kommer i skymundan av FRA debatten.

  Med stor risk att också konsekvenserna av lagen för dom sjuka kommer i skymundan.

  Det låter inget vidare med kramp och inte med kastanjettspelande bröst och halsmuskler heller…

  Kramp gör ont och är jäkligt obehaglig, men går ju att dämpa med läkemedel. Men vad gör man vid kastanjettspelande muskler?? För det finns ingen bot! Jag delar ju dina besvär och är gruvligt less på det ibland (ofta)

  Jag skulle gärna ge bort alltihop till alliansen! Men nej, jag önskar inte någon det.
  Men dom kunde gott låna våra smärtor, kramper, ryckningar och rörelseinskränkningar m.m. några dagar så skulle nog lagen skrivas om illa kvickt!

  Kramar!

  • För min del skulle det räcka att de en enda dag, i mitt passiva utanförskap, fick känna på hur det är att inte orka ens det allra enklaste.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *