Blandad Fredag

Djur & Natur
Cyklade (orkar inte gå) ut till Onsjökärret.

Idag hittade jag Snok, Vessla och ett antal insekter. Och så var jag ut till Överby och kollade ’mina’ plåtar där. Flera kopparödlor såg jag. [Red: 080708] Och så var vi en sväng till Grönvik, alldeles bredvid Ursands bad & camping.
[Bilder inlagt: 080708]. Nyfiken på bilderna? [Visa mer…]

Brev från Försäkringskassan
Ger mig nästan alltid ångest. Så innan jag öppnade gjorde jag i ordning en kopp kaffe och satte mig ned, tog ett djup andetag, slappnade av och försökte fylla mig med positiva känslor.

Innehåll enligt följande: [Visa mer…]

Eftersom det var lite oklart för mig om jag skulle lämna sjukintyg eller inte ringde jag min handläggare på FK. Hon var på semester (skönt för henne). Jag fick pratat med en annan trevlig person.

Vi kom fram till att jag inte behöver göra något eftersom mitt nuvarande sjukintyg gäller till den sista september. Det som sker från den 29/7-08 är att sjukpenningen sänks från att ha varit 80% av SGI till 75% av SGI.

Oj vad jag känner att jag blev friskare av det eller att det ökar min motivering att bli frisk.

Jag vill bli frisk oavsett ersättning eller inte. De har inte med varandra att göra. Synd och elände att alliansen och dessa anhängare tycks tro detta.

Rättelser
Brevet från försäkringskassan innehöll en del förtydligande information för mig, och för många politiker antar jag. Jag har i alla fall infört rättelser i mitt inlägg: Förbannad Fredag under; ”Mina kommentarer till den debattartikeln:”

Hälsoläget
Fortsatt jobbigt. Hela kroppen känns seg och motig.

2 svar på ”Blandad Fredag

 1. Håll ut! Även om det känns tungt och hopplöst just nu, brukar det förr eller senare komma bättre tider.det är i alla faall min erfarenhet. Livet går upp och ner och ibland är det mer neråt, men sedan helt plötsligt vänder det och oväntade möjligeter öppnar sig.

  Det är inte lönt att reta sig på FK. Jag har då i alla fall gett upp.De tror nog inte att vi blir friskare av sänkt ersättning. Nej, det är en gigantiskt om fördelning av pengar och en annan människosyn som ligger bakom de beslutade åtgärderna.Vi är parasiter som ska göra rätt för oss och ha det så dåligt som möjligt för att istället välja arbete. Som om det var något val att vara sjuk/skadad?Vem väljer frivilligt en tillvaro med en ersättning på 64% av 80% sjukpenning?

  Kramar!

  • Jag retar mig inte på FK. De är budbärare eller möjligtvis marionetter.

   Det är givetvis politiken jag agiterar emot.

   Och jo – jag vet att det är olönt att tänka negativt om både nuet och framtiden. Det bara det att är djävligt svårt att tänka positivt med en negativ framtid tryckt, svart på vitt, under näsan och läsa det.

   Och att vara antingen ’tärande’ eller närande’ börjar kännas väldigt tydligt nu.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *