Måndag

(not 151119: korrekturgranskat, redigerat bilder & publicerat)

Vila
Gick upp, åt frukost. Orkade inte vara upp mer så det var 'bara' att ta sig tillbaka till sängen.

Uppe igen, strax före tolv.

Frimärken
Nu ska senaste omgången varmpressas.
Attan – jag blev klar med hela satsen. En hård arbetsdag – i mitt liv.
[Bild: lgn172; Frimärken]
A = Varje filatelists främsta verktyg; frimärkspincetten.
B = Inte varje filatelists vertyg över huvudet taget – en mattkniv. Men för man ut de avbrytbara bladen lagom långt så är den perfekt att peta upp 'bångstyriga' frimärken med :me:
Frimärkspincetten är 'trubbig' och rundad för att skydda frimärken men sitter de 'fast' så kan just den 'snällheten' skapa märken i frimärken. Det är där den mycket spetsiga och vassa mattkniven kommer in. Den kan man föra in under frimärket utan att göra ett enda märke :me:

Avstickare
Åkte till Överby Köpcenter för att köpa ett par förstorningsglasögon på Kjell & Company. Gjorde det. Ett digitalt microskop åkte med i bara farten…

Till Clas Ohlson och köpte taklampett godkänd av hustrun tre st LED 4W E14 lampor. 10m 2-ledad EL-kabel. Någon liten kabelkanal hade de inte så jag fick göra ett besök på Jula också.

Hustrun hade investerat i en chokladkaka. Den delade vi på. Längesedan jag åt godis. Det var nog i Skutskär – senast?

Hemma blev det kokt korv med bröd :me:

Visade sig senare vara en ordentligt saltat sak. Jag blev extremt törstig och är det fortfarande.

Lite senare gjorde jag iordning pasta och köttfärssås.

Hälsoläget:
Doxyferm heter antibiotikan jag fått förskriven. Apotekspersonalen sa att jag inte kan ta den i samband med kalcium och att den inte ska tas på fastande mage. Jag frågade då om det även gällde kalcium som finns i vanlig mat och på det ficka jag svaret: "Ja.".
Nu har jag kollat upp det där, via fass.se, vårdpersonaldelen; Kalcium i föda har obetydlig påverkan. Den ska, mycket riktigt helst tas på icke fastande mage – för att undvika biverkningen diarré (som jag redan har en kroniska variant av (IBS)).
Tar man extra kalcium som jag gör så ska det gå 3 timmar emellan. Där har jag missat på morgonen. Jag har först tagit kalcium och sedan väntat lite. Ätit en kalciumfri frukost och sedan tagit Doxyferm och det har varit inom en timma.
Det kan alltså vara så att jag inte uppnått sk terapeutisk nivå i kroppen tack vare det. Men nu gäller ju det endast fr.o.m. söndag. På lördagen tog jag första tabletten ca kl tolv. Så, det är väl endast söndag och idag jag ev missat.
[0408005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *