Lördag

(not 151119: korrekturgranskat & publicerat)

Apotek
Hustrun lyckades inte igår med att få ut rätt läkemedel (antibiotika mot Borrelia). Idag ska vi se om jag lyckas – annars måste den beställas. Fruktansvärt dåligt av apoteksbolagen att ha så dålig lagerhållning av viktiga läkemedel.

Det gick alldeles utmärkt. Hustrun hade reserverat dem på ett apotek vid Överby Köpcenter. Fick de mediciner som förskrivits plus att jag köpte en kräm med både kortison och mot svamp. Doktorn tyckte att jag skulle prova detta mot mitt sk eksem som väldigt mycket liknar psoriasis men ren kortison har ingen effekt.

Så, idag tog jag första antibiotikaTabletten, emot Borrelia. Kuren ska vara i (minst) 4 veckor.

Lite fixande
Köpte en trådlös ut/inne-termometer som ersättning för den gamla som lagt av.
[Bild: Innomhus]
Temperaturmottagaren för utegivare och visning av innetemperatur passade precis på den plats där den gamla satt :me:

[Bild: Utegivare]
Utegivaren.

Köpte också ett speciellt plastlim. Ska försöka laga den där distansen till håtrimmern som hustrun lyckades pilla sönder. Det kräver förstoringsglas och stabila händer. Spännande, jag har ingen stabilitet och min syn är urusel…

Limning
[Bild: Det som ska limmas och utrustningen]
Det är de där pyttesmå plastbitarna nästan mitt i bild som ska limmas fast på trimmningsdistansen nederst till vänster i bild. Med hjälp av superplastlimmet överst i bild. Pincett och förstorningsglas krävs. Hämtade senare en bordslampa med både förstorning och belysning – det behövdes.

Resultatet:
[Bild: Limmat]
Svårt. Den till höger i bild ser ju riktigt bra ut men den till vänster kom lite snett. Det hela får ligga tills i morgon så får jag se om det funkar.

Besök
Svägerskan, hennes dotter med sambo var hit och hälsade på. Hustrun hade med dem ut på en promenad innan det blev fika.
Sonen kom lite senare och utökade det trevliga sällskapet.

Frimärken
Klippt till några fler. Nu är jag noga med att separera de som dels kan färga dels de som jag nu vet inte klarar längre plötläggning.

Hälsoläget:
Känner mig lite tung i kroppen samtidigt som jag känner mig lätt i sinnet. Jag är fortfarande lite lätt euforisk över att jag till slut fått rätt om 'min' Borrelia.
Inbillar mig att jag redan kan känna en liten förbättring? Vä knä och tumlederna värker inte så mycket som de brukar…
Nåväl, placeboeffekten kan ju uträtta mirakel har jag läst – så va f-n :me:
[0408005005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *