Har varit inne många dagar nu…

Programmering
Idag har jag mesta tiden suttit framför datorn och programmerat, i GAMBAS2.
Det jag håller på med nu är ett program som ska leta upp bildfiler som är lika men där den ena kan vara s.k. taggad (då är den så kallade checksumman (MD5 eller md5sum)) olika och tillgängliga jämförelseprogram och funktioner hittar då inte de filer som egentlig är precis lika men med den lilla skillnaden att den ena kan vara s.k. taggad.
Det är lite pill. Många kodrader blir det.

Före jag började med det så lyckades jag över förväntan med ett litet problem i samband med att det för en Linuxanvändare är omständligt att få s.k. GPX-filer från geocaching.com och in i GPS:en.

Skrev ett skript som gör det hela smidigt med hjälp av en funktion som en Rick Richardson knåpad ihop. Det är en hel serie av cache-relaterade funktioner. De är samlade under namnet: geo-*
Den funktion jag använt mig av är: geo-pqdownload
Med tillägget: -z

Internetplats: geo.rkkda.com

Tillägget gör att den använda funktionen packar upp de filer som kopieras (PQ-filer, Pocket Queries) från geocaching.com till min dator.

Med mitt skript kan jag när som helst högerklicka (på skrivbordet eller i filhanteraren) och välja: Skript > PQ > Hämta PQ

Först sätter skriptet en s.k. sökväg till platsen där jag vill ha de nedladdade ZIP-filerna.

Sedan aktiveras funktionen.

När den är klar kopieras de uppackade GPX-filerna till en plats där jag vill ha dem.

Nästa grej som görs är att alla hämtade filer raderas.

Näst sist så återställs sökvägen till min s.k. hemmakatalog.
(Man kan aldrig vara nog försiktig)

Det sista som händer är att det visas ett meddelande att allt är klart.

Underbart fiffigt om jag får skriva det själv… :me:

Farsan
Ringde och pratade med honom. Han är inte nöjd med nya fjärrkontrollen. Han vill ha en enklare. Får se om jag hinner med att fixa det under morgondagen.

Jag har gjort färdigt inkomstförfrågan och den ska ju snarast in till fars hemtjänstcentral och dess avgiftshandläggare. Jag vill dock först kolla att jag har rätt månadshyra.

Hälsoläget:
Det värker som attan i en fingerled. Min tinnitus för ett himla väsen men det kunde jag ha undvikt genom att sätta på hörlurarna och lyssna på musik.
[0208045005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *