Teknikdag

Ny mobiltelefon
Kollade på SIBA online. De hade inte börjat med min order ännu så då ringde jag SIBA kundservice och bad dem kolla hur många Sony Xperia V svart de hade på Överby Köpcenter. Det fanns 2st. Kundservice rådde mig att åka till butiken och där köpa en telefon och be personalen annulera ordern på SIBA webb.

Jag åkte dit. Fick vänta ett tag innan en personal bevärdigade sig med att ägna mig uppmärksamhet, märkligt?
Lade fram mitt ärende. Hade ordernumret med mig.
Något dyligt hade de inte varit med om i butiken, någon gång.
De fick fråga än hit och än dit. Då sa jag: "Kan Ni inte ringa kundservice? Som jag gjorde."
Efter en liten stund hade personalen hittat ett kortnummer och när de väl läst upp ordernumret var det hela klart.
Expediten liksom tittade förvånat på telefonluren och mumlade något typ; var det inte svårare än så?
Och minst två var glada över att de fått lära sig något nytt.

Nu är jag med ny mobiltelefon; Sony Xperia V, en billaddare och en röd skyddsväska.

Promenad
Hustrun fick ut mig på promenad trots värkande fötter och ben.

Mera ny mobiltelefon
Att få kontakterna från den gamla mobilen (SonyEricsson w200i) överförda till den nya (Sony Xperia V) krävde en hel del.
1. Man kopplar nya telefonen till en windowsdator. Linux funkar det inte med :meSad:
2. I nya telefonen finns programvara för bl.a. överföring av kontakter från gammal telefon till ny samt så kan uppdateringar av mobiltelefonens AndroidOS ske den vägen.
3. Givetvis kunde varken windows Vista heller Sony PC Companion 'hitta' min gamla telefon. Fick fixa det genom att hämta 'gamla' drivrutiner och 'tvinga' MS Win Vista att installera dem. Då funkade det.
4. Kontakterna överfördes till datorn. Där kunde jag sedan sortera bort de jag inte ville ha överförda. Hittade däremot ingen funktion för att kunna redigera respektive kontakt? Det hade ju varit smidigt.
5. Förde sedan över kontakterna till nya mobilen.
6. Givetvis fanns det en uppdatering av AndroidOS:et

Installerade en gratis geocachingApp (c:geo) den verkar klockren. Ska bli intressant att testa den skarpt :me:

Sedan fick jag för mig att jag ville ha en egenkomponerad ringsignal. Jag visslade in ett ljud i min stationära Linux Ubuntu dator, redigerade ljudfilen lite och när jag skulle överföra den till telefonen via medföljande USB-kabel så ville inte Ubuntu kännas vid nya mobiltelefonen?
Försökte bra länge med olika trix men fick ge upp. Får fortsätta med nya försök.

Att få den USB-anslutningen att fungera är hyfsat central eftersom jag ju gärna vill kunna överföra t.ex. bilder från nya mobilen till min stationära dator. Att gå vägen via en windowsdator känns inte smidigt.

Skulle det nu skita sig fullständigt så kan jag köpa ett microSD och sätta in i nya mobilen och ställa in den till att spara bilderna till det minnet. Sedan kan jag emellanåt pilla ut det och föra över bilderna via kortläsare till min stationära Linuxdator.

Mera data
Nu ska jag ge mig på att rädda digital information från sonens flickväns döda dator.
Sonen kom idag med en extern USB-hårddisk.

Hälsoläget:
När jag vaknade i morse så kändes inte min kropp som ett tempel*. Den kändes mer som ett koncentrationsläger. Jag** är instängd i en kropp som i oändlighet plågar mig dag efter dag efter dag…
*Du ska vårda din kropp som om det vore ett tempel, i samband med mat. Tänk på vad du stoppar i dig.
**mitt psyke.
[03-08-015-035]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *