Skogsdag

somn, helt ok.

Geocaching
Perfekt dag för GPSgömmeletande. Siktade in mig på naturområdet Risveden (öster om Skepplanda). Där finns bl.a. en gömma som jag letade efter i våras och inte hittade (Stenröra). Nu bestämde jag att den skulle hittas. Tror jag höll på närmare två timmar med letandet innan jag hittade den.
Jag hade planerat ett antal s.k. skogsgömmor (ganska krävande vandringa i stiglös terräng), i 'närområdet'. Jag orkade inte med 'alla', planerade. Letandet vid första sög liksom musten ur mig.

Påväg till den sista hittade jag det här gänget:
[Bild: Kantareller]
Jag hade kunnat plocka kilovis men då hade tiden runnit iväg och så hade jag fått problem med att bära dem.

Och så den här:
[Bild: Gran på en sten]
Nu vet jag att granfrön inte kan bestämma var de ska gro men nog kan jag tycka att den här fick lite otur. Den grodde och började växa på en sten. Visseligen en stor sten. Men det verkar som att den upptäckt att näringstillgången är begränsad…

När jag var klar med 'skogsgömmorna' valde jag att ta vägen via Sollebrunn hem. 45:an är just nu hopplös med alla vägarbeten. Det innebar att jag kunde hitta 2st vägnära GPSgömmor.

När jag kör på vägen så får jag se den här:
[Bild: Kalkon]
Jodå, det är en kalkon, som rymt, från närliggande gård. Stannade bilen och satte på varningsblinkers. jag visste ju inte om det var bara denne. Det kunde ju vara fler.
Tog käppen och föste in den på närmaste 'ägor'. Busvisslade för att fånga ägarens uppmärksamhet. Det fixade sig bra. Rymlingen togs omhand.

Letade efter en GPSgömma i Gräfsnäs som jag inte hittade – mycket irriternade. Men jag var mycket trött, det började mörkna och batterierna i ficklampan blev svagare och svagare. Inte lätt att hitta en liten typ filmburk som ska vara gömd i ett 'hål' och GPS:en vill ha ut mig i ett skogsparti…

Ville ju inte sluta dagen med en s.k DNF (Did Not Find). Så jag siktade in mig på en gömma i Trollhättans Egnahemsområde. Den finns i en lekpark så kväll var ju utmärkt tid att leta. Jag hittade den.

Handlade det mesta i Sollebrun men deras pulverkaffe var svindyrt så det fick bli en sväng in till ICA Maxi på Överby. Där hittade jag den här på parkeringen:
[Bild: Austin]
Jag vet nte om det är just en Austin A35. En Austin är det. Min fars första bil var en blå Austin A35.

Halsknölen
Fick kallelse till ÖNH på NÄL ska träffa Dr där den 17/9. Hoppas vi kan komma överens eftersom jag nu planerat att åka till Fuerteventura, Resan startar den 19:e.
Vill han operera – för att se hur det ser ut så vill jag att det sker i januari. Knölen växer inte och skapar inga obehag.

Resplaner
Har fått besked från min kontakt i Corralejo, Fuerteventura. Jag ska betala in en deposition, inom det närmaste och resten när jag kommer dit.
Tycker jag har fått ett bra pris; 900€ för tre månader.
Flyget är bokat.

Hälsoläget:
Blev extremt trött i skogen. Blev lite orolig ett tag att jag inte skulle orka ta mig fram till bilen där jag hade näring och vätska. Fick ta det väldigt försiktigt och lungt så det gick bra. Fick problem med ländrygg och knäleder vilket krävde extramedicinering.
[03-08-015-065]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *