Sjukvård och resplaner

sömn bra, men lång. Fr ca 19:00 till ca 07:00.

NÄL – Röntgen
Ultraljud och ev biopsi av 'knöl' på halsen under hö öra.
Gick inget vidare. Doktorn hittade knölen och mumlade något om att den verkar komma från muskeln (jag hade ju hoppats på att det var en talgkörtelansamling).
Dr försökte ta biopsin men fick avbryta för mitt huvud höll på att spricka. Det var längesdedan jag känt en sådan vansinnigt intensiv smärta.
Dr menade att det troligen var en nervknuta.
Remmiterande doktor konsulterades och det bestämdes att undersökningen skulle avbrytas. Jag kommer att bli kallad till ÖNH för diskussion om vidare behandling / undersökning. RTG-doktorn trodde på att man öppnar och tittar…

[Har undersökt det hela nu via mina böcker och jag har kommit fram till att RTG-Dr sannolikt kom åt någon förgrening av N. auricularis magnus. Den nerven, med en massa förgreningar ligger liksom på ytan av M. sternocleidomastoideus. i det område jag har knölen är förgreningarna minst 7st.
Gör man, som RTG-Dr, biopsin liksom framifrån och parallelt med käken samtidigt som man plattar till det hela med ultraljudsscannern så är det i princip omöjligt att undvika att komma åt en nervtråd. Hade RTG-Dr i stället valt att föra in biopsinålen mer uppifrån / bakifrån så hade sannolikheten för att missa en nervtråd ökat radikalt.
Jag avfärdar också att det skulle röra sig om en nervknuta. En nervknut kan bli irriterad eller växa av olika anledningar. De närmsta nervknutarna ligger relativt djupt in i nacken och en bit ned. Att det skulle ha bildas en slags nervsvulst, tror jag inte på, bl.a. beroende på att jag då sannolikt skulle haft någon form av besvär i samband med den. Nu, och hela tiden, har det endast varit något där. Det har inte ömmat eller gjort ont på något vis.
Däremot kan det vara någon svulst som har sitt ursprung i muskeln. Strukturer i underhuden är, för mig, inte uteslutna.]

Åsså denna vänta…

Det här passar dåligt in i mina planer om att åka till Ḱanarieöarna den 20 september – åker jag senare så blir det många gånger dyrare.

Jag var också till kemlab och tog ett blodprov som kompletterar PSA-provet. Det ska undersökande doktor i Uddevalla, på Urologen, titta på den 6 sepetember.
Då blir det ultraljud och säkerligen nya provtagningar (12st biopsier i prostatan).
Sedan ska man vänta på vad provtagningarna visar…

Den 3 september har jag tid med min doktor på 'min' vårdcentral.
Enligt planen, tidigt i våras skulle ovanstående helst varit undersökt och klart.
Men vårdgarantin höll ju inte. Så ALLT har blivit försenat.

Inlägg
Skrev blogginlägget: Härlig utedag mån 27-Aug-2012 23:59

Resplaner
Man lever ju bara en gång så jag chansar.
Har nu bokat flyget. (19/9 GBG-London-Madrid-Fuerteventura 20/9)
Och håller på med boendereservering. (någonstans i Corralejo, 20/9-20/12)
Transport till GBG och från Fuerteventura flygplats till Corralejo är ännu inte fixad).

Toner
Skrivaren har ett tag tjatat om behov av mer toner så det är nu beställt via ingmann.se – hoppas de håller vad de lovar…

Hälsoläget:
Värkmässigt ok. Psykiskt lite smådeppigt – gillar inte att leva i ovetskap.
[01-05-015-005]

 

4 svar på ”Sjukvård och resplaner

 1. Hej Nisse!

  (Nu gör jag mitt tredje försök att lämna kommentar här)

  Oh, du milde vilka fina kantareller! Att du bara kan gå förbi skogens guld? Men någon annan blir nog glad :o)

  Planerar du att var utomlands denna vinter också? Det är ju skönt om det går att fixa och du mår så mycket bättre i värmen.

  Ha det så gott och trassla inte in dig i några GPS gömmor!
  Kram Kristina

  • Tredje gången gillt :me:

   Och de var ju inte de enda jag gick förbi…

   Om jag lyckats trotsa knölar och prostata så är planen att jag ska vara på Fuerteventura från den 20/9 till den 20/12.

   Jag lovar att ha det så gott jag bara kan och att jag ska försöka trassla in mig så lite som möjligt!

   MK DVN [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *