Blöt utedag

'Ron William, Microsoft'
Mycket irriterande. En engelsktalande person med Indisk brytning ringer ca 2 ggr / vecka och påstår att min dator skickar infekterad information till antingen microsoft server eller till någon server som ägs av något multinationellt företag.

Ber man att få ett telefonnummer så får man det och hitintills har dessa telefonnummer inte varit i bruk.

Har sökt lite på detta.

Denne person och troligtvis flera har som mål att övertala personer med datorer att köpa, via PayPal, ett livslångt skydd. Vilket du givetvis aldrig får.
En annan affärsidé de har är att de vill att man ska installera ett specialskrivet (av microsoft) antispionprogram som uppges ta bort det som skickar infekterad information (möjligtvis samma program som ovan).
Problem: Det programmet gör inte alls det. Tvärtom. Det är ett 'spionprogram' som dels, med din goda vilja, ligger och fångar upp dina tangenttryckningar när du är inne på t.ex. en internetbank eller någon s.k. online shop.
'De' snor sedan dina personuppgifter, bankkonton, lösenord etc.

Därefter är det ganska kört.

De här lurendrejarna eller 'scammers' är svåra att stoppa då du inte kan s.k. nixa numren. Du kan inte stoppa dem lokalt i telefonen via en del telefoners spärrfunktion p.g.a. att de hela tiden byter nr eller ringer som 'okänd'.

Två saker kan man dock göra:
1. Prata länge och tjata och fråga om allt möjligt. Dra ut på tiden ta upp deras tid – jag lovar, de lägger på efter ett tag.
2. Lyft luren, säg inget. Om då denne person börjar prata eller inget alls hörs – lägg på.

Besök
Sonen var här och förärade oss med ett besök – trevligt!

Holken
Nu har det blivit ägg!:
[Bild: 2st ägg (Talgoxe) i den östra holken]
Givetvis är målare på 'G' och ska måla just den väggen – får se om jag kan göra en deal med dem. Komma senare eller helt enkelt skita i det.

Geocaching
Fick abstinens. Gav mig iväg ut mot em / kvällen, trotsade regnet, och letade upp några GPSgömmor. Hittade alla jag föresatt mig. Däremot fick jag ringa en livlina för att hitta den första.

Hälsoläget:
Bortser man från en grundvärk så känns det hyfsat :me: .
[02-08-015-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *