Göteborgsdag

Bra sömn. Känner mig mycket bättre.

Farsan
Idag var hustrun med mig och så hade vi med oss de paket som gammelfarfar ska ge sina barnbarnsbarn (egentligen är han morfars far, sett ur Tovas perspektiv. Sett från dottern, är han farfar – 'gammelfarfar' är en slags kompromiss). Han fick 'leka' lite med dem och sedan slog vi in dem.

Geocaching
Utverkade och fick tillstånd att leta upp ett par enkla GPSgömmor nära Liseberg. Hustrun gick in, till Liseberg, och spanade lite på egen hand. Hittade dem snabbt.

Liseberg
Vi blev nog lite sena. Klockan gick väldigt fort.
Där var massor med folk – trångt.
Jag hade attans ont i vänster knä men jag bestämde mig för att belasta så lite som möjligt via käppen och det funkade ganska bra så länge det inte gick utför.

Vi hade hoppas på att vinna en massa godis, inför julen. Nu blev det en liten påse Twist och fyra små chokladkakor. Jag vågar inte räkna på vad de kostade oss…

En del fika slank det ned också och så passade vi på att smaka på det där korvliknade (räfflade) våfflorna som har ett konstigt namn som börjar på 'ch'.
De var väl ok men det blir inte fler någon mer gång.

Vi gick förbi isbaren. Lite kul att kika in där. Utanför höll en skulptris på att skapa:
[Bild: Isskulptris, Liseberg, Göteborg]
Ett par isbjörnar, kanske?
Tyckte att jag 'fångade' henne bra, när hon kikar fram och inspekterar sin skapelseprocess.

Strax innan 'korvvåfflorna' och denna isskulptris så var vi och klappade får. Snälla ena – de gillade skarpt att bli kliade bakom öronen – klart man ställer upp.

Vi 'snurrade runt' en hel del och planen var att vi skulle vara i god tid till isshowen. Den planen sprack. Vi kom lite sent och fick inga bra platser. Men ett par bilder fick jag till:
[Bild: Isshow, Liseberg, Göteborg]
samt:
[Bild: Isshow, Liseberg, Göteborg]

Efter detta var vår P-tid slut. Efter en kort överläggning kilade hustrun ut och 'fyllde på tid'. Vi kunde sedan i lite mera lugn och ro ägna oss åt 'resten'. Bl.a. ett besök uppe i de övre delarna. Där blev det fika, igen…

Nu var det betydligt glesare i folkmängden och därmed behagligare att vandra omkring och njuta av all 'prakt'. Ljussättarna är duktiga.

På väg ned fick jag syn på en vy som jag inte tänkt på tidigare, den här:
[Bild: Trädbelysning, Liseberg, Göteborg]
Snyggt med de blågrönbelysta buskarna i förgrunden.
(Till höger om det stora trädet fanns (finns) en skarpt lysande röd ICA-skylt. Den 'klonade' jag bort.)

Ett kort tag efter den bilden rattade jag bilen ut ur Göteborg och så körde vi E6 hem. Höger och in mot 44:an strax söder om Uddevalla.

Vi körde E45:an ned (till Bohus, E6 resten) och det är så mycket vägarbete, norr om Bohus, så en blir ju tokig.

Hälsoläget:
Med tanke på värken i vänster knä så tycker jag likväl att det funkade bra. Men det är klart, en hel del extramedicin blev det (150mg Nobligan® + 800mg Ibumetin + 665mg Alvedon®).
[03-05-015-015]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *