Började bra, sedan blev det bättre och slutade med en intensiv smärta

Paket
Jag har ju vanan att gå upp tidigt. Det innebar att jag fick vänta…, på att klockan skulle behaga närma sig tio. Då öppnar paketinlämningsstället.

Nu är nya, trasiga, kompaktkameran på väg till undersökning och förhoppningsvis en garantireparation.

Geocaching
Under väntan fram till tio passade jag på att förbereda det 'teoretiska' i min nya GPSgömma. Ny och ny, den ersätter en tidigare. Placerad mellan de två bostadsområden jag bott på tidigare. Nu gjorde jag som så att jag i stället använder information på de platserna så att GPSletare med hjälp av instruktioner på GPSgömmans egen sida på internet kan beräkna fram koordinaterna för var den s.k. finalgömman är placerad.

Och nu var jag så finurlig att jag har placerat den hyfsat nära där jag bor. Detta för att det ska bli mindre ansträngande att åtgärda eventuella besvär, med GPSgömman.

Efter dessa besök i verkligheten (ute) så arkiverade jag den gamla och anmälde den nya för publicering. Det är sk reviewers som godkänner nya GPSgömmer. Min blev godkänd och publicerades lite senare på eftermiddagen.

På väg till jympan såg jag en bil på en plats som var anvisad för att leta efter gömman (finalen: själva 'burken'). Den bilen innehöll sannolikt en framgångrik GPSletare kallad 'janihast'. Han har en irriterande egenhet att ofta vara först till de flesta nypublicerade GPSgömmor inom trestad. Ja kanske t.o.m. hela Västergötland.
Det finns ett slags tävlingsmoment i detta med GPSletande och det är att vara den förste att hitta en gömma. Man får då en 'FTF' (First To Find). Någonstans har jag läst att han passerat 400st.

Jag anstränger mig inte, i den tävlan. Men likväl har det väl blivit några få FTF ändå. Vet inte hur många. Håller inte koll på det. Jag vet dock att det blev en på Teneriffa.

Jag har fler STF (Second To Find) – håller inte koll på dem heller.

Jympa
Idag kom jag, och hustrun, iväg på jympa till F&S i VBG. Det var Kerstin P som ledde en s.k. ryggjympa nivå medel. Det innebar att jag fick anpassa en hel del övningar till lättare varianter.
Det kändes bra. Jag höll hela vägen.

Efter jympan träffades jag och sonen inför en bastuseans där vi intog ett par öl.

After Work
Hustrun och sonen har ju jobb se kunde ju afterworka, på riktigt. Jag fick väl anse min ansträngning på jympagolvet som 'arbete'.
Vi gick till Restaurang TG (teatergränd). Där blev det fler öl och tacobuffé.
Vill passa på att tacka sonen å det varmaste för en mycket trevlig kväll.

Det blev senare än tänkt så vi, hustrun och jag, fick promenera hem. Det var då jag lade märke till, mycket påtagligt, att mitt vänsterknä tydligen inte gillade min ansträngning på jympagolvet. Det gjorde helt enkelt ont så in i h-e.

Det innebar att promenaden hem, tog betydligt mer tid i anspråk än vad som var tänkt. Övervägde flera gånger att jag nog var tvungen att ta taxi resterande sträcka hem. Men jag valde att vila ofta och mot slutet lyckades jag med det märkliga att via mental kraft blockera smärtimpulsen (blockera å blockera, det var väl mer att jag bestämde mig för att smärtan inte var 'farlig'). Bar därefter käppen i handen och ökade på till rask promenad. Med hjälp av denna mentala smärtblockering och andningskoncentration så kom vi hem.
Väl hemma laddade jag in en ansenlig mängd läkemedel.

Jag tror att anledningen till att det funkade, mest berodde på att jag märkte att det inte var några problem med knäets rörelseförmåga, det gjorde liksom 'bara' förbaskat ont. Jag kom då fram till att det är nervsystemet som jävlas och jag bestämde mig för att det var 'jag' som skulle bestämma.

Hälsoläget:
Bra fram till ett tag efter jympan. Vänster knä bestämde sig för att jävlas med mig å det grövsta.
[03-08-025-045]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *