Geocachedag och fadersbesök

sömn;  ok

Holken
Inget besök idag…

Geocaching
Idag gick jag en centrumvandring i Trollhättan. Inom geocachevärlden finns det något som heter multichache. Det betyder, vanligtvis, att man har ett par utgångskoordinater. Därifrån ska man sedan via ledtrådar leta sig fram till nästa gömma, etc. tills man då till slut hittar slutgömman.
Den jag gick var en variant. Man skulle besöka ett antal elskåp som via en tävling blivit prydda med varierande bilder. 18st besökte jag. Den som fixat den här s.k. multicachen hade själv varit med i tävlingen och den personens bidrag är detta:
[Bild: Elskåpsbrydnad i Trollhättan]
Vid var och en av de elskåp som skulle besökas skulle man lösa en uppgift.

Allt detta sammantaget ledde sedan till den slutliga gömman.

Mina koordinater pekade rakt in i ett hus…

Jag gick runt och snokade. Tänkte att jag kanske räknat fel någonstans och bedömde felmarginalen till +/- 15 meter. En radie på ca 30 meter. Jag letade länge. Under letandet upptäckte jag ett par som uppträdde mystiskt. Ungefär lika mystiskt som jag…

Tills lut så gick jag fram till dem och frågade om de också var mysko individer som smyger omkring och letar små plastburkar – de log och erkände.

Vi slog våra kloka ihop.

Det visade sig att jag hade helt korrekta koordinater men jag hade 'fel' ledtråd. När vi vart överens så var tjejen i paret snabbt fram till 'min' framräknade GPSposition och hittade gömman direkt. Jag hade sett den i mitt sökande men eftersom jag tittat på 'fel' beskrivning så letade jag efter en pytteliten behållare. Där ser man. Vi hjälpte sannerligen varandra.

Vi diskuterade sedan detta med geocaching och att det emellanåt faktiskt känns ganska pinsamt. Folk tittar ju emellanåt på en när man t.ex. står och stirrar rakt in i baksidan på en skylt…

Tjejen berättade om en praktpinsamhet. Hon skulle leta upp en GPSgömma vid en strand. Hon hittade en parkering och började trava mot en väg som ledde ned till en badplats. På väg dit blir hon tilltalad, lite bryskt, av en man som frågade: "Ska du bada?", hon svarar: "Nä, jag ska bara kika lite."
Hon går vidare och kommer fram till stranden, stannar, vänder och går raskt tillbaka till bilen. Hon hade klivit rakt in i ett naturistbad för herrar…

Farsan
Var dit och hälsade på han. Han mådde bra.
Biståndshandläggaren hade ordnat så att han ska få hjälp med fönstertvättning.
Men han får ingen hjälp med att plocka bort det som står på fönsterbrädorna och de möbler som måste flyttas så att fönstertvättarna kommer åt fönstret. Detta krävde nämligen fönstertvättarfirman och hemtjänspersonalen hade inte som uppgift att bistå med sådant jobb.
Skrev ett lagom ilsket brev till biståndshandläggaren och undrade om hur det egentligen tänks när man beviljar en insats som kräver en insats som inte är beviljad…

Hälsoläget:
Bra väder. Bra humör. Kroppen funkar faktiskt över förväntan. Fast jag måste erkänna att det har blivit ett par extramediciner under dagen. Det är väl anledningen till att jag känner mig relativt bra nu…
[02-09-015-055]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *