Liseberg är vacker, på vintern, när det är snö.

sömn; Lite problem med förnatten, somnade först ca halv tre. Sedan sov jag gott och kände mig utvilad när mobilen ringde kl 08:00.

Igår kväll
Vi checkade in strax efter kl tre. Upp på rummet och installerade oss. I.of.s. var det lite knepigt innan det. Vi hade ju gjort upp att vi skulle ha parkering, i parkeringshus. Så vi åkte dit, först. Det visade sig att man behövde en speciell liten passerpappersbit med en magnetremsa på. Så vi fick trixa oss ur P-garaget och fram till hotellet, Hotell Gothia Towers.

Där fick vi pappersbiten som ska fungera i P-huset. Det gjorde den. Men det är en bit att gå till hotellet. Faktiskt lite ’B’.

Jag ville ha utsikt mot Liseberg så efter en ombokning hamnade vi i rum 420. Passade oss perfekt. Bastu i våningen under och på 2:a våningen vankades det frukostbuffe, på lördagsmorgonen.

Efter lite överläggning om vad vi skulle göra först så blev det; på med alla lager kläder och till Liseberg. Alldeles efter ingången har de ju Lisebergs ljusklädda ’urträd’, det första som fick belysning virad runt nästan varenda gren:
[Bild: Lisebergs ljusbeklädda 'urträd']
Det är hustrun som står där i röd jacka men jag har suddat henne så att hon inte ska kunna ses (identifieras).

Vi gick runt en stund och tittade på allt – det är faktiskt väldigt vackert. När vi tyckte att vi frös lite, trots alla lager kläder sökte vi upp ett matställe med ett lite mindre julbord och så fick vi i oss ett par öl – det gör gott att ha innanför västen.

När vi var färdiga där var det dags att göra slut på pengar. Vore ju kul å vinna något. Hustrun vann 2st 200gr Marabou choklad och jag en påse Twist. Har inte kontrollräknat men jag misstänker att de gick lös på närmare över 200 kr…

Fattigare men ändå nöjda gick vi till hotellet. Där gick vi till bastun – synd att de inte har unisex. Tråkigt att sitta själv i bastun. Men den s.k. relaxdelen var gemensam så där satt vi och slappade lite. Jag smockade i mig ett gäng salta pinnar som några lämnat kvar, antagligen efter någon förfest.

Sängen nästa. Strax innan vi lade oss tog jag den här bilden, kameran stöttad ’på’ en handduk:
[Bild: Lisebergs ljusbeklädda 'urträd', senare]
Samma träd som på bilden ovan.

Dagen idag
Frukosten var helt ok. Efter den var det en timma kvar till utcheckningen den utnyttjade jag till sängläge, slockande mesam.

Efter utcheckningen hämtade vi bilen i P-huset och åkte in till Östra Nordstan och ställde den i det det P-huset. Släppte av hustrun i närheten av Haga och åkte själv till P-huset.

Kikade runt i vuxenleksaksaffärerna; Teknikmagasinet, Clas Olsson, Kjell & Company, EL-Giganten och så kollade jag in LEGO® i leksaksaffären BR. Jag har ju en sådan period nu…

Var också inne på Expert och Japanfoto för att se om det kunde fixa fram någon smidig, enkel och billig lösning för hur jag ska montera två systemkameror i mitt trånga rum.

Hustrun ringde  det var dags för mat. Hon hade valt ett Indiskt ställe. Den maten åker fortfarande upp och ned samt ger sura uppstötningar, på både mig och hustrun.

Kände att vi började bli lite trötta och det började närma sig besökstid på Uddevalla Sjukhus. Så vi letade oss ut ut Göteborg och körde E6:an upp till Uddevalla.

Farsan
Var betydligt piggare även om han beklagade sig men nu var det mer klarhet i klagandet och han var mer överens med personalen om vad det var som var viktigt – att röra på sig – även om det gjorde jävligt ont.

Vi pratade lite om tisdagens s.k. vårdplanering. Jag gick igenom de tänkbara alternativ som kan bli aktuella så nu har han lite att klura på.

Adventskalendern
Idag var det dags att öppna ruta arton i min LEGO®-Kalender (Kingdoms) och i lucka nr 18 fanns följande i delar och som jag satte ihop (inte så svårt…):
[Bild: LEGO-kalender (7952) Kingdoms nr18]
En kittel med ett äpple. Jag lade äpplet i kitteln och två knivar. Knivarna ser ju ut som dolkar…

Jag placerade dolkarna i händerna på den långhåriga kvinnan och då blev dolkarna genast till knivar som ska användas till att skala äpplen som sedan kokas i grytan?:
[Bild: LEGO-kalender (7952) Kingdoms nr18 placeras i borgen (7946)]
Fråga mig inte hur hon ska fixa det med en kniv i varje hand…

Hälsoläget:
Trött. En det värk. Min tinnitus för ett himla väsen. Nu är valet; Ska jag gå och lägga mig mesam eller vara uppe en stund till och titta på Mission Impossible III
[02-07-005-005]

2 svar på ”Liseberg är vacker, på vintern, när det är snö.

  1. Vackert med belysning på träden, det har dotterns kollega vid deras vackra Norrbottensgård, samt vår granne och det är fint i snön och glittret!
    Vi har inget sånt men vi försöker skapa stämning ändå, idag har vi handlat julmat och gjort köttbullar och satt laxen på gravning. Kors nu är man totalslut!
    Snart är det mesta fixat och maken ska plugga ännu tre dagar men sen är det jullov!
    Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *