LEGO idag också men inte bara det…

sömn; urusel. Kroppen vägrade somna…? Somnade väl ca 04:00. Ställde klockan på 08:00 bara för att inte sova bort hela förmiddagen.

Adventskalendern
Idag var det dags att öppna ruta tio i min LEGO-Kalender (Kingdoms) och i lucka nr 10 fanns följande, i delar, av mig, ihopsatt:
[Bild: LEGO-kalender (7952) Kingdoms nr10]
Ett skelett och en extra arm…

Mera LEGO
Akt5, 7946, Kingdoms Kings Castle:
[Bild: Akt5, 7946, Kingdoms Kings Castle]
(GIF ca 16MB)

Tidigare publicerade LEGO GIF-animationer från byggsats 7946:
Akt1 (GIF ca 5MB)
Akt2 (GIF ca 17MB)
Akt3 (GIF ca 15MB)
Akt4 (GIF ca 30MB)

Gammal dator
Försöker skrämma liv i min gamla Packard Bell iMedia 1808. Den har en korrupt s.k. recoverypartition. En dold plats på hårddisken som innehåller datorns fabriksinställning. Tanken är att man ska kunna installera om från grunden, om det skiter sig. Men det får alltså inte skita sig med recoverypartitionen.

Datorn är köpt 28/2 2004. På EL-Giganten. Där sa de att jag skulle vända mig till Microsoft…?
Jag bad om ett förtydligande på hur de menade, då kom ett svar om att jag skulle vända mig till Packard Bell. Fick ett telefonnummer.
På Packard Bell säger de att de bara sparar s.k. recoveryCD i 5år. Så de hänvisade till Butiken (EL-Giganten) och eventuellt till Microsoft. Efter mycket tjat fick jag ett telefonnummer till Microsoft. De (Microsoft) lät som om de aldrig hade hört talas om Microsoft(…) och att de skulle ha något slags ’ansvar’ eller möjlighet att hjälpa mig – otänkbart…? De hänvisade till Butiken (EL-Giganten).

Lite moment 22 här…

Har ju försökt en gång tidigare (2008). Ska vid tillfälle ge mig på den igen. Går det inte på något vis så får det bli en ren LINUX-maskin.

Om nu inte någon kan skrämma fram (leta upp) en recoveryCD för Packard Bell iMedia 1808, köpt 2004. Det måste vara för rätt modell annars funkar inte Microsofts OEM-licenser. XP Home Edition i det här fallet.

Hälsoläget:
Lite småvärk. Var ner på golvet och pysslade med en grej. Höll inte på att komma upp…
[04-07-025-015]

4 svar på ”LEGO idag också men inte bara det…

 1. Så klart Nisse – agera dörrmatta är försent det känner jag oxå snart får man ringa bägar´n!
  Snart behöver vi reservdelar kanske Lego kan fixa nån ny disk och ett bäcken och lite stabilisering!!
  Kram Nonna

  • Jag börjar bli klart bekymrad. All fakta pekar till att ska jag ha ett vettigt liv så ska jag bo på t.ex. Gran Canaria (Maspalomas) eller södra delarna av Teneriffa. Här hemma blir jag mer och mer ’dörrmatta’.

   Hur får man ihop det med en fru som inte kan lämna landet p.g.a. AF och arbetslöshet?

   Jag har allvarligt börjat fundera på om inte LEGO är ett investeringsobjekt – det är ju dyrt som f-n! Men jag kan inte hålla mig ifrån det. Har å göra med min tidiga barndom och sjuklighet.

   Ett år (2003) satt jag och skissade på att bygga ett LEGO-skelett, i naturlig storlek. Delarna finns… frågan är om det är värt pengarna. Idag är en LEGO-bit värd, väldigt subjektivt värderat, ca 75 öre per st, i genomsnitt. Och kilopriset stiger!

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *