Lite, lite blandat

sömn; ok.

Bildpublicering
Igår kväll blev det klart vad det är för rovfågel jag fångat på bild, den 26/10 2010 SV om Las Palmas på Gran Canaria. En Rödfalk (Falco naumanni) och jag har min mycket gode vän Håkan Nunstedt att tacka för det. Han har en massa strängar på sin lyra, en av dem är en mycket god kännedom om fåglar, tack!:
[Bild: Rödfalk (Falco naumanni)]

Adventskalendern
Idag var det dags att öppna ruta två i min LEGO-Kalender (Kingdoms) och i lucka nr 2 fanns följande, i delar, av mig, delvis, ihopsatt:
[Bild: LEGO-kalender Kingdoms nr2]
En eldstad, ett städ och ett svärd. Vad de 4 lösa bitarna ska användas till har jag inte klurat ut men det kanske löser sig?

PRV
Ringde och kollade hur det gick med handläggningen om efternamnsbytet för far. Jodå det var påbörjat och rullade på och så kom då ett stort MEN eftersom Nordlund med ’h’ var färre än 100 i Sverige (13st, vår släkt) så ska det Kungöras (hinderprövning) i 4 veckor – på Post- och Inrikes Tidningar, via Bolagsverkets hemsida så att ’någon’ eventuellt ska ha chans att erinra sig…
Ja, jösses.

Har skickat en fråga till DataInspektionen eftersom hela personnumret också visas i Kungörelsen. Är detta i enlighet med PUL?
Kollade lite närmre; Det verkar som att det bara är efternamnet som publiceras och inga andra uppgifter (Tack!).
’Vårt’ efternamn har dock inte dykt upp ännu (12:00).
Nu har jag studerat PRV’s ’publiceringsdatum’ och det verkar som att de skickar in en ’lista’ till Post- och Inrikes Tidningar var annan måndag. Den senaste publiceringen var 22/11 2010 så då bör nästa bli 6/12 2010.
I vecka 1 2011 bör det alltså dimpa ned ett papper från PRV att namnändringen är OK om nu någon idiot inte erinrar sig, bara för att jävlas…

IKEA
Hustrun kom på att hon ville åka dit och äta julbord så det var ju så det blev…

Köpte en present till Tova:
[Bild: IKEA MjukisVessla]
Hon ska få den när hon kommer hit, när det nu kan bli…

Hälsoläget:
Så länge jag inte försöker röra på mig är det inte så tokigt.
[02-06-015-015]

2 svar på ”Lite, lite blandat

 1. Hej!

  Vill bara påpeka att det är hög kvalitet på gosedjuren man köper från Ikea. Vi har ett antal av dem som utsatts för mycket krävande tester. Pudeln Pixel har testat dem i snart ett år nu, han fick en Ikea pudel till julklapp ifjol och den hänger fortfarande ihop i ett stycke. Det är mera en vad hundleksaker gör, dom brukar ge upp senast andra dagen av hans vilda behandling. Nu har han också ett gäng av deras söta möss som han ruskar och river i och till julklapp kommer han att få en likadan mjukis som Tova skall få.

  Många kramar

  • Varje besök till IKEA brukar resultera i att jag kommer hem med ett mjukisdjur.

   Jag försökte lägga in en kommentar (18/11-2010) på ditt inlägg; ’Lycka…’ eller om det var: ’Sårad’? Men det dök aldrig upp?

   Så här är det:
   Tror du att du kommer å klarar å gräva ned hästskiten tillräckligt för att hålla Pixel borta?

   Hundar vet att njuta, helt klart.

   Läste om ditt läkarbesök – istanes! Egentligen blir jag inte förvånad men det måste vara fruktansvärt frustrerande att möta en doktor som inte kan läsa och dessutom är döv men tror sig höra. En person med allvarlig psykisk störning alltså.

   Det finns en finns en psykologisk försvarsmekanism som kallas rationalisering. Den är nyttig och bra för den skyddar psyket från att överbelastas med bagateller och lär oss dessutom vad som är viktigt och vilket som är mindre viktigt.
   En person som utsätts för stress under lång tid kan ju givetvis reagera med en hel bunt av konstiga psykiska besvär.
   I denne doktors fall har det helt klart utvecklats en förstärkning av försvarsmekanismen rationalisering så till den milda grad att personen helt enkelt inte kan ta till sig det som faktiskt är allvarligt.

   Ring å pratat med överordnad på aktuell ortopedenhet och berätta hur du blivit behandlad. Skriva går ju också bra.

   Massa kramar till alla!

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *