Lugn och fin dag, kroppsligt sett.

sömn; ok

Promenad
Fick faktiskt till det med en morgonpromenad. Men det är ingen njutning. Det gör ont.

Släktforskning
Har ägnat Sandberg och Nordhammar, i Uppsala län, Uppland, en massa tid i dag. Mest i Jumkils församling.

Gammelklocka
Igår bar vi in en gammal klocka som var arvegods från morbror Rune. Jag tror att han fått den av mormor Valborg eller möjligtvis morfar Albin.

Den har i vart fall inte gått på flera år.

Vi lämnade in den för värdering. Dystert besked: Affektionsvärde.

Den blev kvar i bilen ett par dagar och kanske var det en resa på en gropig skogsväg som fixade till det. Jag vet inte. Men nu går den!

Och jag har ’ruckat’ den så att den går nästintill samma som vår radiostyrda klocka.

Den har gått sedan i går förmiddag. Och den slår varje hel och halv timma. Heltimmarna slår den så många slag som det är timme.

Så här ser den ut:
[Bild: Gammelklockan]
Klicka på bilden så kanske ni får höra hur den låter…

Hälsoläget:
Fick beskedet om lungröntgen idag. Inget fel på mina lungor eller hjärta. Det är ju fantastiskt skönt att det är något som fungerar…
Jag har dock en känsla av att beskedet kan bli knepigare när det gäller prostatan och urologen. Det lutar ju åt s.k. prostatahyperplasi (förstorad prostata) och det är oftast en godartad s.k. tumör som spökar. Det finns bra mediciner och behandlingar men det har bieffekter. Och kan få oönskade konsekvenser.
Nåväl, nu tar vi en dag i sänder som jag gjort de senaste åren.
Min tinnitus för ett himla väsen och ben och armar värker och så hugger det till i bröstryggen emellanåt, för att nu nämna något…
[04-06-025-075]

2 svar på ”Lugn och fin dag, kroppsligt sett.

  1. Vilket trevligt slag den klockan har, kul att man kan dela med sig av sånt oxå. Den har säkert haft en slumrande själ som du väckte där i bilen. Kroppen, ja den får man dras med, min nacke är bråkig och framför datorn är det hopplöst så förbaskat ont i min kärringknöl hur jag än sitter.
    Nåväl man får vara glad att man fick nåt som man inte riskerar att dö av och har en utmätt tid att handskas med…DET hade varit värre så klart.
    Vi gör så gott vi kan mer kan ingen begära!
    Kram Nonna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *