Trött så ini attan

Sömn; ok. Lade mig tidigt och vaknade sent. Var uppe och åt frukost och fick sedan gå och lägga mig igen. Det är något som inte stämmer.

Släktforskning
Det rullar på. Idag har jag börjat undersöka barnen till Efraim Carlsson (f. 1874) och Josefina Ottilia Johansson (f. 1878).

Ester Oldine Carlsdotter (f. 1903) ställde till det lite för mig. 1926 gifter hon sig med en Carl Rickard Hagemyr (f. 1893) och när jag sitter och söker så dyker det upp en Tom Asser Charly Hagemyr (f. 1828).

Av någon märklig anledning…?, missar jag att kontrollera födelseuppgifter för denne Tom Asser Charly Hagemyr (f. 1828).

Det misstaget ledde i vart fall till att jag skickade ett meddelande till en person som senare svarade att det inte fanns något släktskap – och det stämde. ’Mina’ Ester Oldine & Carl Rickard Hagemyr är inte föräldrar till denne Tom Asser Charly.

Promenad
Hustrun fick ut mig på en sen eftermiddagspromenad. Det gick och kändes bra.

Film
Ska poppa lite popcorn och titta på en DVD-film med Jackie Chan & Chris Tucker ’Rush Hour 3’.

Hälsoläget:
Tröttheten är det som besvärar mest nu.

3 svar på ”Trött så ini attan

 1. Nisse!
  Här kommer en liten marodör som samlat ihop kommentarerna :o)

  25 april Resedag: Tur det finns så ”duktiga” människor.. jämrans stolpskott! Han kan inte ha en aning om vad han pratar om. Men kan han jobba som vanligt med 3 diskbråck i nacken genom att bita ihop så kanske man skulle gratulera honom. Suck!

  26 april Kroppstrött…: För mig är det likadant att jag mår bättre av Nobligan än av Tramadol, Tiparol och Tradolan. Fått förklaring att det kan bero på de hjälpämnen som, förutom den verksamma substansen, också ingår i tabletten.

  28 april Värkdag: Värk i benen, känner du om det är nervinerverat eller känns det mer som växtvärk/träningsvärk?

  29 april Lite av varje: Du milde vilka fina bilder! Undrar just hur många som har möjlighet att få se en ormparning.
  Grattis måste jag säga! Jag är avis! Filmen är kanon och jag tycker du borde skicka den till ”Ett med naturen” eller liknande.

  1 maj : Jag tycker också riktigt illa om den här kroppen ibland som bara gör ont, så den känslan tror jag att jag kan förstå! Det är mycket övrigt att önska när det gäller framkomlighet (och hjälpsamhet) vad beträffar rullstolar. Det tänker man nog sällan på förrän man själv antingen sitter där eller hjälper nån.

  Politikerna sitter i sina bekväma stolar och bestämmer vad som är handikappvänligt och det är det mesta enligt deras sätt att resonera om något dom aldrig har sett eller prövat.

  2 maj Lugn innedag: Jag har läst på ett flertal ställen om strandnypon. Ska det vara mot värk? Känner sig folk allmänt bättre (utom du som blev bättre utan) eller är det ytterligare ett knep att tjäna dyra pengar på sjuka människor som sätter sitt hopp till undergörande kurer? Den marknaden är inte schysst..

  4 maj Gravdag: Varför inte ”After week” eller ”Before weekend”, fniss! Gravöl är inte heller fel, det är mycket man kan begrava av gamla känslor, händelser m.m. för att kunna gå vidare. Hm, lite klurigt faktiskt men det låter kanske inte så trevligt i folks öron..

  7 maj Bra fredag: Åh, vad roligt att sonen har träffat en flickvän!

  9 maj: Innedag: Jag känner igen det här med alkoholen. Jag dricker gärna rött vin och efter 1,5 glas är kroppen betydligt mjukare.

  Det är lurigt och klart lättare att gå över sina normala smärtgränser, vilket jag gjorde senast i går kväll. Blir också tung dagen efter på små mängder, ex 2 glas vin och ändå minskar jag ner min medicin om det är en ”vinkväll”.

  Tänker att jag får passa på att njuta på kvällen när jag känner mig rörligare och kan göra mer. Sven och jag har ju våra fredagskvällar och det vill jag fortsätta med.

  12 maj Husbesök: Det var en rolig hemsida. Starkt drag av ”compakt living” som jag ju älskar. Jag menar man kan ju bygga ett pyttelitet hus i växthuset. Himla rolig, kreativ och miljövänlig idé!

  Dina höstkänslor, tror du de kan ha ett samband med att årets rytm blev märklig för dig med din långa resa? Vet inte, men det kanske spelar in?

  13 maj Trött så in i attan: Hoppas det blev en skön och lugn popcorn och filmkväll igår och att du snabbt kommer på vad det är som inte stämmer!

  Kramar!

  • Här kommer en liten marodör som samlat ihop kommentarerna :o) /’marodör’; plundrare; skadegörare – OK.

   25 april Resedag: Tur det finns så ”duktiga” människor.. jämrans stolpskott! Han kan inte ha en aning om vad han pratar om. Men kan han jobba som vanligt med 3 diskbråck i nacken genom att bita ihop så kanske man skulle gratulera honom. Suck! /Det där ’stolpskottet’ har stört mig mer än vad jag vill. Jag är rädd för att ’han’ representerar ett sorts ’folktyckande’ – vad var det som skickade nuvarande ’allians’ till makten?

   26 april Kroppstrött…: För mig är det likadant att jag mår bättre av Nobligan än av Tramadol, Tiparol och Tradolan. Fått förklaring att det kan bero på de hjälpämnen som, förutom den verksamma substansen, också ingår i tabletten. /Tack! Håller med du!

   28 april Värkdag: Värk i benen, känner du om det är nervinerverat eller känns det mer som växtvärk/träningsvärk? /Definitivt nervursprung.

   29 april Lite av varje: Du milde vilka fina bilder! Undrar just hur många som har möjlighet att få se en ormparning.
   Grattis måste jag säga! Jag är avis! Filmen är kanon och jag tycker du borde skicka den till ”Ett med naturen” eller liknande.
   /Det var ju en tanke…

   1 maj : Jag tycker också riktigt illa om den här kroppen ibland som bara gör ont, så den känslan tror jag att jag kan förstå! Det är mycket övrigt att önska när det gäller framkomlighet (och hjälpsamhet) vad beträffar rullstolar. Det tänker man nog sällan på förrän man själv antingen sitter där eller hjälper nån.

   Politikerna sitter i sina bekväma stolar och bestämmer vad som är handikappvänligt och det är det mesta enligt deras sätt att resonera om något dom aldrig har sett eller prövat. /Och ’politikerna’ är marionetter i ’marknadens’ ledband – inte undra på att det ser ut som det gör!

   2 maj Lugn innedag: Jag har läst på ett flertal ställen om strandnypon. Ska det vara mot värk? Känner sig folk allmänt bättre (utom du som blev bättre utan) eller är det ytterligare ett knep att tjäna dyra pengar på sjuka människor som sätter sitt hopp till undergörande kurer? Den marknaden är inte schysst. /Är definitivt benägen att hålla med och vill samtidigt inte förringa den effekt det kan ha på vissa av oss – vi är ju olika…

   4 maj Gravdag: Varför inte ”After week” eller ”Before weekend”, fniss! Gravöl är inte heller fel, det är mycket man kan begrava av gamla känslor, händelser m.m. för att kunna gå vidare. Hm, lite klurigt faktiskt men det låter kanske inte så trevligt i folks öron. /Jag gillar ’gravöl’ en fin hednisk tradition som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet – man firade den dödes; ’storhet’ / ’betydelse’ / ’gärning’ / etc.

   7 maj Bra fredag: Åh, vad roligt att sonen har träffat en flickvän! / Och ’vi’ håller tummarna…

   9 maj: Innedag: Jag känner igen det här med alkoholen. Jag dricker gärna rött vin och efter 1,5 glas är kroppen betydligt mjukare.

   Det är lurigt och klart lättare att gå över sina normala smärtgränser, vilket jag gjorde senast i går kväll. Blir också tung dagen efter på små mängder, ex 2 glas vin och ändå minskar jag ner min medicin om det är en ”vinkväll”.

   Tänker att jag får passa på att njuta på kvällen när jag känner mig rörligare och kan göra mer. Sven och jag har ju våra fredagskvällar och det vill jag fortsätta med. /Ibland, jag understryker ’ibland’, är jag ute efter ’dagen-efter-effekten’. OK att huvudet är pantat men kroppen känns faktiskt ganska ok.

   12 maj Husbesök: Det var en rolig hemsida. Starkt drag av ”compakt living” som jag ju älskar. Jag menar man kan ju bygga ett pyttelitet hus i växthuset. Himla rolig, kreativ och miljövänlig idé!

   Dina höstkänslor, tror du de kan ha ett samband med att årets rytm blev märklig för dig med din långa resa? Vet inte, men det kanske spelar in? /Hus i växthus. Känner att JAG VILL! 150m2 boyta (egentligen gånger 3 (källare / tak) + 300 m2 växthusyta – ’campact living’?
   Helt klart är min kropp, numer, överkänslig för klimatförändringar.
   Problemet; vad gör man med den vetskapen. Utefter de förutsättningar vi har?

   13 maj Trött så in i attan: Hoppas det blev en skön och lugn popcorn och filmkväll igår och att du snabbt kommer på vad det är som inte stämmer! /Film & popcorn bra substitut.
   ’Stämmandet’: Jag har ’upptäckt’ en svampinfektion i munslemhinnan. Jag tror det är det som ’spökar’.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

 2. Här kommer en liten marodör som samlat ihop kommentarerna :o)
  /’marodör’; plundrare; skadegörare – OK.
  //Vill jag ju inte vara (mer än möjligtvis till alliansen) Bara röra till det lite för dig, för gammal vänskaps skull..

  25 april Resedag: Tur det finns så ”duktiga” människor.. jämrans stolpskott! Han kan inte ha en aning om vad han pratar om. Men kan han jobba som vanligt med 3 diskbråck i nacken genom att bita ihop så kanske man skulle gratulera honom. Suck!
  /Det där ’stolpskottet’ har stört mig mer än vad jag vill. Jag är rädd för att ’han’ representerar ett sorts ’folktyckande’ – vad var det som skickade nuvarande ’allians’ till makten?
  //Jag har samma tanke som du

  26 april Kroppstrött…: För mig är det likadant att jag mår bättre av Nobligan än av Tramadol, Tiparol och Tradolan. Fått förklaring att det kan bero på de hjälpämnen som, förutom den verksamma substansen, också ingår i tabletten.
  /Tack! Håller med du!

  28 april Värkdag: Värk i benen, känner du om det är nervinerverat eller känns det mer som växtvärk/träningsvärk?
  /Definitivt nervursprung.

  29 april Lite av varje: Du milde vilka fina bilder! Undrar just hur många som har möjlighet att få se en ormparning.
  Grattis måste jag säga! Jag är avis! Filmen är kanon och jag tycker du borde skicka den till ”Ett med naturen” eller liknande.

  /Det var ju en tanke…
  // En bra sådan..

  1 maj : Jag tycker också riktigt illa om den här kroppen ibland som bara gör ont, så den känslan tror jag att jag kan förstå! Det är mycket övrigt att önska när det gäller framkomlighet (och hjälpsamhet) vad beträffar rullstolar. Det tänker man nog sällan på förrän man själv antingen sitter där eller hjälper nån.

  Politikerna sitter i sina bekväma stolar och bestämmer vad som är handikappvänligt och det är det mesta enligt deras sätt att resonera om något dom aldrig har sett eller prövat.
  /Och ’politikerna’ är marionetter i ’marknadens’ ledband – inte undra på att det ser ut som det gör!

  2 maj Lugn innedag: Jag har läst på ett flertal ställen om strandnypon. Ska det vara mot värk? Känner sig folk allmänt bättre (utom du som blev bättre utan) eller är det ytterligare ett knep att tjäna dyra pengar på sjuka människor som sätter sitt hopp till undergörande kurer? Den marknaden är inte schysst.
  /Är definitivt benägen att hålla med och vill samtidigt inte förringa den effekt det kan ha på vissa av oss – vi är ju olika…
  //Ja, vi är ju olika och det kan säkert fungera på vissa, men mycket är ett jäkla lurendrejeri.

  4 maj Gravdag: Varför inte ”After week” eller ”Before weekend”, fniss! Gravöl är inte heller fel, det är mycket man kan begrava av gamla känslor, händelser m.m. för att kunna gå vidare. Hm, lite klurigt faktiskt men det låter kanske inte så trevligt i folks öron.
  /Jag gillar ’gravöl’ en fin hednisk tradition som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet – man firade den dödes; ’storhet’ / ’betydelse’ / ’gärning’ / etc.
  //Aha, visste jag inte. Kul tanke tycker jag, även om den är hednisk, fniss. :o)

  7 maj Bra fredag: Åh, vad roligt att sonen har träffat en flickvän!
  / Och ’vi’ håller tummarna…

  9 maj: Innedag: Jag känner igen det här med alkoholen. Jag dricker gärna rött vin och efter 1,5 glas är kroppen betydligt mjukare.

  Det är lurigt och klart lättare att gå över sina normala smärtgränser, vilket jag gjorde senast i går kväll. Blir också tung dagen efter på små mängder, ex 2 glas vin och ändå minskar jag ner min medicin om det är en ”vinkväll”.

  Tänker att jag får passa på att njuta på kvällen när jag känner mig rörligare och kan göra mer. Sven och jag har ju våra fredagskvällar och det vill jag fortsätta med.
  /Ibland, jag understryker ’ibland’, är jag ute efter ’dagen-efter-effekten’. OK att huvudet är pantat men kroppen känns faktiskt ganska ok.
  // Det är ibland också för mig, men jag har min effekt under själva ”festen”. Dagen efter är smörjan tillbaka igen.

  12 maj Husbesök: Det var en rolig hemsida. Starkt drag av ”compakt living” som jag ju älskar. Jag menar man kan ju bygga ett pyttelitet hus i växthuset. Himla rolig, kreativ och miljövänlig idé!

  Dina höstkänslor, tror du de kan ha ett samband med att årets rytm blev märklig för dig med din långa resa? Vet inte, men det kanske spelar in?
  /Hus i växthus. Känner att JAG VILL! 150m2 boyta (egentligen gånger 3 (källare / tak) + 300 m2 växthusyta – ’campact living’?
  // Men man kan väl bygga litet? Typ Friggebod med ett litet växthus!?

  Helt klart är min kropp, numer, överkänslig för klimatförändringar.
  Problemet; vad gör man med den vetskapen. Utefter de förutsättningar vi har?

  //Nej, vad gör man? Vad gör ni och vad kan ni göra? Det är banne mig inte enkelt!!

  13 maj Trött så in i attan: Hoppas det blev en skön och lugn popcorn och filmkväll igår och att du snabbt kommer på vad det är som inte stämmer!
  /Film & popcorn bra substitut.
  ’Stämmandet’: Jag har ’upptäckt’ en svampinfektion i munslemhinnan. Jag tror det är det som ’spökar’.

  // Bra att du upptäckt det! En liten Mykostatinbehandling ska väl råda bot, eller du har andra knep?
  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *