Husbesök

sömn; Svettig. Riktig matfrossardag, igår.

Släktforskning
Har hamnat i Göteborg? Efter liten sväng till Vänersborg eller mer rätt Vassända-Naglum och då mest Naglum.

Hus i Växthus
Har vi varit och tittat på. Husbyggaren, Anders Solvarm, tar emot grupper där vi betalade den symboliska summan av 30 SEK.

Ett imponerande projekt. Det började som ett bygge av ett timrat hus. Fritidsbygge på egen hand. Taskigt väder massa jobb med presenningar och annat för att skydda bygget.

Först kom funderingar om att sätta en stor plastkupol eller liknande, över bygget men så föddes iden efter lite inspirerande läsning om att man kunde bygga huset i ett växthus.

På den vägen är det.

Jag imponerades av den här pojkens iderikedom och kunskap. En mycket duktig pedagog som på ett enkelt vis kunde förklara komplicerade processer i ett kretsloppssystem och andra tekniska och fysikaliska funktioner.

Dessutom bygger han betydligt billigare än vad ’byggherrarna’ bygger. Men många timmars byggande blir det.
Läs mer på: www.ecorelief.se

Hälsoläget:
Det är något skumt klimatmässigt sett, på min breddgrad. Jag har börjat få samma symptom, besvär som jag brukar få i början på varje höst. Är det höst på ’G’?

2 svar på ”Husbesök

  • Innan min kropp pajade så gick jag och bar på en dröm och det var att köpa en bit skogsmark. Använda träden på platsen och bygga en timmerstuga.

   Helt har jag dock inte gett upp. Kanske blir den en timmersetuga i skalenligt format 1:10. Den skulle jag kunna ’bygga’ hemma.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *