Trött dag

sömn; ok.

Släktforskning
Fortsätter i Herrestad. Ser om jag kan se vad som hände med barnen till Carl Fredrik Larsson (1843) och Johanna Christina Johansdotter (1838).

Fann redan igår att paret fick två barn mellan Berta Mathilda (1864) och Johan Bernhard (1870). Det var barnen:
Johan Ferdinand (1866-1870). Dog i Charlakansfeber
Bernhard (1868-1870). Dog av Koppor och bröstsjukdom.

Johan Bernhard Carlsson (1870) gifte sig 1890 med Anna Kristina Olofsdotter (1870) de fick 6 barn, vad jag kan se. Ett barn dog tidigt, Oscar Lambert (1890-1893). Har inte kollat upp de andra fem än.

Carl Victor Johansson(?) (1881) jobbade som dräng 1898, på Koppungen under Sorberg(?) i Herrstad och därefter har jag inte kollat upp han mer.

Edvard Carlsson (1872) flyttade till Uddevalla för att göra värnplikt, blev frikallad. Jobbade som dräng. Gifte sig 1897 med Alma Kristina (Ottosdotter) Hansson (1872). Hon titulerade sig som Jungfru, de’ ni. Han som poliskonstapel.

Något hände med polismästeriet för Edvard blev arbetare för att 1905 få en befattning som Länspolismästare i Naverstad(?). Eller om han var Länspolismästare, i Uddevalla, och flyttade sedan till Naverstad? Det ger sig när jag har hittat paret och deras adoptivson och kanske fler barn, i Naverstad.

Följande av barnen till paret Carl Fredrik Larsson (1843) och Johanna Christina Johansdotter (1838) har jag inte hunnit följa upp:
Efraim Carlsson (1874). Det verkar som om han gifte sig 29/7 1900 i Sara Rörs församling (har inte kollat upp det).
Otto Carlsson (1878) & Valfrid Carlsson (1883). Var kvar på gården i Herrestad år 1900.
Richard Carlsson (1876) jobbade som dräng på Stora Kissleberg i Herrestad år 1900.

Balkongmöbeljakt
Hustrun fick med mig ut och titta på balkonmöbler. Hon hade varit och ’rekat’ men likväl blev det en massa affärsbesök. Sådant knäcker mig.
Hamnade i sängen när vi kom hem och kom till sans ca 3 timmar senare.

Hälsoläget:
Jävligt irriterad på min obefintliga marginaler.

2 svar på ”Trött dag

 1. Nu har du smittat mej med din släktforskning. Mådde dåligt i ryggen i måndags och efter att jag läst ditt inlägg fick jag för mej att jag skulle kolla om jag kan hitta mina rötter. Jenny trodde inte jag var klok igår när hon kom på jobb och jag bad om att bli körd till gravgården i Fagervik för att fotografera gravstenar, men hon gick också igång på det hela ganska fort när det klarnade vad det var jag höll på med. Det är ganska lätt att forska i den Nilssonska släkten, till att börja med, för platsen är Fagervik Bruk som det finns en massa hitsoria nerplitat om. Men nu har jag landat i Wingåker eller Nystad i Sverige och året är 1848. Idag lyser solen så släktforskningen är nedlagd på obestämd tid.

  Många stora kramar!

  • Säg till om du behöver hjälp med det Svenska. Jag har ’hyrt’ in mig på Riksarkivet.

   Jag har en del släkt i Amerika. Det är bökigt. Ska du få reda på något där så får du betala, per ’träff’ eller åka dit.
   Har inte kollat vad det kostar att få söka i deras databaser under en period.

   Här nästan ösregnar det, idag.

   Kramar! [Bild: Hjärtliga Hälsningar!]
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *